Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαστρονόμος Οκτωβρίου: Η μαγική κουζίνα της Ινδίας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί στις 9 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής» βουτάμε στις γεύσεις και τα αρώματα της πιο οικείας, αγαπητής, πολύχρωμης και μυρωδάτης κουζίνας της Ασίας, που δεν είναι άλλη από την κουζίνα της Ινδίας!

Κοτόπουλο τίκα μασάλα, ταντούρι, αρνάκι βινταλού, νταλ, ρύζι μπιριγιάνι, ναάν, παράτας, σαμόσας, κάρι. Οι πιο εμβληματικές συνταγές των Ινδών, αυτές που αγαπάμε να παραγγέλνουμε στα ινδικά εστιατόρια, είναι όλες συγκεντρωμένες σε αυτό το μοναδικό τεύχος.

Μαθαίνουμε να ψήνουμε στο σπίτι τα περίφημα ψωμιά-πίτες ναάν και τις βουτυράτες παράτας που οι Ινδοί ψήνουν σε φούρνο ταντούρι.  Κατακτάμε την τέχνη των κάρι και των πιάτων μασάλα. Φτιάχνουμε ντόσας, μεγάλες ινδικές κρέπες, αλλά και νταλ, τις περίφημες ινδικές οσπριάδες. Ξεδιψάμε με λάσι και τσάι μασάλα, δύο χαρακτηριστικά ινδικά ροφήματα… Κάθε συνταγή κι ένα μάθημα που μας εισάγει σε μια διαφορετική, ιδιαίτερη και πολύ γοητευτική μαγειρική κουλτούρα, όπου τα μπαχαρικά παίζουν τον πρώτο ρόλο και γίνονται ως διά μαγείας το κλειδί για να ανέβει η γεύση και η απόλαυση σε νέα ύψη. Ξεκλειδώνουμε όλα αυτά τα μυστικά της κουζίνας των Ινδών και μαθαίνουμε τις μοναδικές τεχνικές που χρησιμοποιούν για να πετύχουν την υπέρτατη νοστιμιά στα πιάτα τους. Ένα όμορφο ταξίδι με όχημα τη γεύση!

Ακόμα, σε αυτό το τεύχος, ερωτευόμαστε ξανά το κουνουπίδι, το πιο «εύκολο» αλλά και παρεξηγημένο -λόγω της οσμής του- λαχανικό. Ανακαλύπτουμε νέους συναρπαστικούς τρόπους μαγειρέματος που δεν έχουν καμία σχέση με το παραβρασμένο κουνουπίδι που γνωρίζουμε. Και μια έκπληξη: καλωσορίζουμε τη σεζόν της σοκολάτας με 5 καινούργια σοκολατένια γλυκά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: από σοκολατόπιτα μέχρι καριόκες!

Ο «Γαστρονόμος» Οκτωβρίου κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή»

 

Τι κρύβει ο Όλυμπος; Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Tαξιδέψαμε στην «κατοικία των θεών», συνοδεύοντας τα μέλη μιας επιστημονικής αποστολής, που ελπίζουν να αποκαλύψουν τα μυστικά της κλιματικής αλλαγής, τα οποία παραμένουν φυλακισμένα σε «αρχαίους» πάγους και αλπικά εδάφη.

Η χαρά των οπαδών της ΑΕΚ για το καινούργιο γήπεδο οδήγησε το «Κ» στην ήσυχη γειτονιά της Αθήνας όπου, εκτός από το ποδόσφαιρο, συνυπάρχουν μικρασιάτικες μνήμες, γεύσεις από παγωτά, μπιστρό και ανάμεικτα συναισθήματα.

Ο Μιχάλης Σαράντης μιλάει για Τα Νούμερα και τον Φοίβο, τον τραγικό ήρωα Αίαντα, την πατρότητα και τη ζωή στο κέντρο, τη ζωή στη σκηνή, τη ζωή γενικά, τον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται, τη σημασία της εξωτερικής εμφάνισης και σχολιάζει ότι λίγος αυτοσαρκασμός δεν βλάπτει.

Μια συζήτηση με τον διευθυντή μάρκετινγκ της εταιρίας Panini, Αντόνιο Αλέγκρα, ο οποίος περιγράφει, με αφορμή το Μουντιάλ, πώς ετοιμάζεται το πιο διάσημο άλμπουμ με αυτοκόλλητα στον κόσμο – τώρα, αλλά και στην εξηντάχρονη ιστορία του.

Ο Ισπανός κομίστας Χουάν Ντίαθ Κανάλες μιλάει στο «Κ» για το πώς είναι να γράφει καινούριες ιστορίες για τον θρυλικό Κόρτο Μαλτέζε.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή