Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Να εξαντλήσει την αμερικανική επιρροή στο καθεστώς της Τρίπολης, προκειμένου να συζητήσει η Λιβύη το θέμα των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Μήνυμα μέσω Μπλίνκεν σε Λιβύη και Αγκυρα- Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ. Μητσοτάκης: Διάλογος ή αντίδραση σε παράνομες ενέργειες: Να εξαντλήσει την αμερικανική επιρροή στο καθεστώς της Τρίπολης, προκειμένου να συζητήσει η Λιβύη το θέμα των θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μήνυμα που θέλει να στείλει η Αθήνα είναι ότι η Λιβύη οφείλει πρωτίστως να συζητήσει για την ΑΟΖ με τις χώρες με τις οποίες όντως γειτονεύει – και όχι με την Τουρκία. Ταυτόχρονα, στην αμερικανική πλευρά διαμηνύθηκε ότι αν εκδηλωθούν κινήσεις στο πεδίο με επίκληση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, η Ελλάδα θα αντιδράσει αναλόγως.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • «Η σχέση μας με την Ελλάδα είναι πάνω από τις κάλπες». Ο Γκρέγκορι Μικς, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων μιλάει στην «Κ»: Το βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ξεπερνά τους εκλογικούς κύκλους και στις δύο χώρες, τονίζει.
  • Ασφαλιστικό: Ανισα βάρη στους μισθωτούς από τις εισφορές: Ακόμη και ένας μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό επιβαρύνεται με ασφαλιστικές εισφορές κατά 70 ευρώ υψηλότερες από την ελάχιστη, των 220 ευρώ τον μήνα, που επιλέγουν οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες. Παρά τις μειώσεις εισφορών, η επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας είναι δυσανάλογα υψηλή. Επιπλέον, η επιλογή των επαγγελματιών να καταβάλλουν την κατώτερη εισφορά θα δημιουργήσει μια νέα γενιά χαμηλοσυνταξιούχων στο μέλλον, με μηνιαία σύνταξη που δεν θα υπερβαίνει τα 600-700 ευρώ τον μήνα.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Yπόθεση Πάτση – Μύθοι και αλήθειες για τα funds και τα κόκκινα δάνεια: Η υπόθεση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια. Μια συζήτηση στην οποία η διαφορά μεταξύ μύθου και αλήθειας είναι δυσδιάκριτη. Στην πραγματικότητα, ούτε τα δάνεια πωλούνται σε τιμές που αγόρασε η εταιρεία του βουλευτή ούτε οι αγοραστές είναι εταιρείες που στήθηκαν με δάνειο-Εργα και Ημέρες του Πάτση.
  • Να μην υπερεκτιμάμε τον Ερντογάν» – Ο Γιόσκα Φίσερ μιλάει στην «Κ»: Η Ευρώπη μαζί με τις ΗΠΑ χρειάζεται να ασκήσουν έξυπνη διπλωματία έναντι της Αγκυρας, αναφέρει στην «Κ» o πρώην υπουργός της Γερμανίας.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Οταν οι New York Times υμνούσαν τις ελληνικές λόγχες: Σε μία από τις πρώτες ξένες ανταποκρίσεις από την Ελλάδα, στις 24 Νοεμβρίου του 1940,  δημοσιογράφος των New York Times περιέγραφε την επινοητικότητα των Ελλήνων που, μόνο με τις ξιφολόγχες τους και το υψηλό τους φρόνημα, είχαν καταφέρει να επικρατήσουν των ιταλικών αρμάτων στα βουνά της Ηπείρου.
  • Ζούμε, αλήθεια, την παρακμή της Δύσης; Εξι απαντήσεις για τους κινδύνους και τις αντοχές των φιλελεύθερων δημοκρατιών: Εσωτερικοί διχασμοί. Ανεπαρκείς ηγεσίες. Πολεμικές προκλήσεις από τις αυταρχικές δυνάμεις. Πόσο, αλήθεια, αντέχει το σύστημα της Δύσης σε αυτές τις προκλήσεις; Εχουν δίκιο όσοι διαγιγνώσκουν –εκατό χρόνια μετά τον Σπένγκλερ – την παρακμή της Δύσης; Ή, μήπως, ο κόσμος των φιλελεύθερων δημοκρατιών είναι πιο ανθεκτικός απ’ ό,τι φαίνεται; Γράφουν: Σταύρος Ζουμπουλάκης, Κώστας Κωστής, Αγγελος Χανιώτης, Κέβιν Φέδερστοουν, Κωνσταντίνος Α. Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπαλαμπανίδης.
  • Γιουβάλ Νόα Χαράρι: Πώς να μιλάμε στα παιδιά για την Ιστορία: Ο Ισραηλινός διανοητής γράφει για το πώς πρέπει να μιλάμε στα παιδιά για τα μεγάλα ζητήματα, χωρίς να τα καθηλώνουμε στους μύθους.
  • Γιάννης Μπρατάκος-συνέντευξη στην «Κ»: Θα εξετάσουμε εξονυχιστικά κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος», τονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • Δανάη Σιώζου: Ηθελα να πω όλη την αλήθεια για τον καρκίνο: Η βραβευμένη ποιήτρια μιλάει για την ασθένεια, για τον ακρωτηριασμό, που «ακόμη κι αν δεν σε νοιάζει, το σώμα σου θα τον πενθήσει», και την ανάγκη του ασθενούς για αγάπη και αποδοχή.
  • Τυπώνουμε κύτταρα στην Ελλάδα: Μια ελληνική startup, η PhosPrint, έχει δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που τυπώνει κύτταρα. Η Ιωάννα Ζεργιώτη, από τους συνιδρυτές της εταιρείας, μιλάει στην «Κ».
  • «Ο Φίλιππος έκανε τους Μακεδόνες από βοσκούς αστούς»: «Χάρη στις μεταρρυθμίσεις του Φιλίππου, οι Μακεδόνες από γιδοβοσκοί έγιναν αστοί». Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη φέρνει στο φως άγνωστες ιστορίες από ανασκαφές στη Μακεδονία.
  • Ψηφιακοί νομάδες με σπίτι, ξεναγό και γιόγκα: Εταιρείες που αναλαμβάνουν να οργανώσουν τη διαμονή όσων επιλέγουν να ζήσουν για λίγο στην Ελλάδα, δουλεύοντας εξ αποστάσεως, δραστηριοποιούνται ήδη στην Αθήνα.
  • Το τέλος των ψευδαισθήσεων του Brexit: Ο Βρετανός ιστορικός Τίμοθι Γκάρτον Ας γράφει για τη χαοτική ανάδειξη του Ρίσι Σούνακ ως νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας.
  • Πτυχία ΑΕΙ– 60 τμήματα πρώην ΤΕΙ που «πανεπιστημιοποιήθηκαν» με γκρίζα επαγγελματικά δικαιώματα.
  • Τα ρούχα του αύριο θα έχουν «πράσινη ταυτότητα»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή