Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

H Exxon βιάζεται για γεωτρήσεις στην Κρήτη - Οι έρευνες ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • H Exxon βιάζεται για γεωτρήσεις στην Κρήτη – Οι έρευνες ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα

Επισπεύδοντας σε σχέση με τα εξαρχής σφιχτά χρονοδιαγράμματα, η ExxonMobil ολοκληρώνει τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου τις σεισμικές έρευνες δυτικά – νοτιοδυτικά της Κρήτης ενώ το 2024 θα ληφθεί η επενδυτική απόφαση για γεώτρηση, με στόχο το πρώτο γεωτρύπανο να «χτυπήσει» το 2025, έναν χρόνο νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά προβλεπόταν. Ο αμερικανικός κολοσσός διαβεβαίωσε την ελληνική πλευρά ότι η τουρκική απειλητική ρητορική δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της. Η εμπλοκή αμερικανικών επιχειρήσεων είναι πιθανό να ενισχυθεί, καθώς τον Οκτώβριο η Chevron αγόρασε και εξετάζει τα σεισμικά δεδομένα για την περιοχή του Ιονίου.

  • Τι πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ στο Αιγαίο, αν…

O καθηγητής στο τμήμα Εθνικής Ασφαλείας στη Σχολή Ναυτικών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Καλιφόρνιας Ράιαν Τζιντζέρας εξηγεί τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ σε μια σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας. «Η Αμερική δεν πρέπει να είναι απλώς παρούσα», λέει.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Παιχνίδι σκιών για τα Γλυπτά

Θέλουν να «κάψουν» τη διαπραγμάτευση; Ή ετοιμάζουν μια θεαματική πρόταση για δανεισμό, γνωρίζοντας ότι η Αθήνα δεν μπορεί να τη δεχτεί, ούτε όμως και να την απορρίψει, χωρίς να χρεωθεί το ναυάγιο; Αυτά τα ερωτήματα κυριαρχούν σχετικά με τον θόρυβο από το Λονδίνο για τα Γλυπτά.

  • Σαφάρι για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια από Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Στην επιλογή των προσώπων για την προεκλογική «βιτρίνα» έχουν επικεντρωθεί τα κομματικά επιτελεία. Για ποια ακροατήρια αναζητεί «πρεσβευτές» η Ν.Δ., σε ποιους ποντάρει ο Τσίπρας προκειμένου να σπάσει τα κομματικά τείχη, ποια είναι τα βαριά ονόματα διά των οποίων το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη της Αττικής.

  • Τα πρώτα στρες τεστ στα νοσοκομεία

Τα κλιμάκια εμπειρογνωμόνων του νεοσύστατου Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας της Υγείας (ΟΔΙΠΥ) έχουν ολοκληρώσει τους πρώτους ελέγχους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η «Κ» παρουσιάζει τα αποτελέσματα.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Χρυσό ντιλ για τους «Ρομπέν» των δικτύων – Οι Έλληνες πρωτοπόροι της κυβερνοασφάλειας

Επιτίθενται στα συστήματα ασφαλείας των πελατών τους και έτσι χαρτογραφούν τα κενά. Με αυτή την έμπνευση ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια δύο Έλληνες και ένας Βρετανός. Έστησαν την πλατφόρμα Hack the Box, που σήμερα θεωρείται μία από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ο Χάρης Πυλαρινός ξεκίνησε το εγχείρημα με 2.000 ευρώ. Η κυοφορούμενη συμφωνία της ελληνικής startup με την Carlyle Group αναμένεται να εκτινάξει την κεφαλαιοποίησή της στα 100 εκατ. δολάρια.

  • Επιδημία ανορθογραφίας στους φοιτητές

Πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου, ακόμη και στις φιλολογικές σχολές, βρίσκονται αντιμέτωποι με γραπτά φοιτητών που εμφανίζουν λάθη, στα οποία κανονικά δεν θα υπέπιπταν ούτε μαθητές γυμνασίου. Πώς εξηγούν οι ίδιοι οι διδάσκοντες τον αργό θάνατο της ορθογραφίας;

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Ένα παραμύθι που ξύπνησε πολλούς «δράκους»

O μίνι εμφύλιος στα κοινωνικά δίκτυα συσκότισε το γεγονός: Ποιοι ήταν οι συντελεστές της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, όπου μια drag queen διάβασε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι; Ποια ήταν τα κίνητρά τους; Και τι λένε γι’ αυτό παιδαγωγοί και παιδοψυχολόγοι;

  • Το λόμπινγκ και τα «παράθυρα» διαφθοράς στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες τηρείται μητρώο για όσους ασκούν επισήμως το επάγγελμα του παράγοντα επιρροής. Στην πράξη, όμως, ουδείς ελέγχει τη δράση τους. Αυτή και πολλές άλλες «κερκόπορτες» διαφθοράς εντοπίζουν στελέχη οργανισμών που επιτηρούν τους θεσμούς της Ε.E.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • Πού πάνε οι ανεμογεννήτριες όταν πεθάνουν

Οι κορυφές πάνω από το Καστρί της Εύβοιας θυμίζουν χωματερή, όπου κάποιος έχει σκορπίσει εξαρτήματα παλιών αιολικών πάρκων. Η εικόνα δεν θα μείνει για πολύ ίδια, καθώς υπάρχουν σχέδια ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης.

  • Κατάδυση στον κόσμο των νεκρών

Ο αρχιτέκτων Ιορδάνης Δημακόπουλος μιλάει για τον τύμβο που κλείνει μέσα του τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή