Στα «Ταξίδια» Ιανουαρίου: 25 αξέχαστες εμπειρίες σε 25 μοναδικούς προορισμούς του πλανήτη – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στα «Ταξίδια» Ιανουαρίου: 25 αξέχαστες εμπειρίες σε 25 μοναδικούς προορισμούς του πλανήτη – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι συνιστά μια ταξιδιωτική εμπειρία; Και για ποιους λόγους κάποιες ξεχωρίζουν έναντι άλλων; Η δημοσιογράφος Ashlea Halpern συναντά τους συγγραφείς Pico Iyer και Aatish Taseer, την αρχιτέκτονα Toshiko Mori, τον σεφ και επιστήμονα τροφίμων David Zilber και τη φωτογράφο τοπίων Victoria Sambunaris. Μαζί αναζητούν στα ταξίδια που ονειρεύονται αλλά και σε αυτά που έχουν ήδη ζήσει το στοιχείο της έκπληξης και της περιπέτειας, τους τόπους και τους ανθρώπους που αξίζουν της προσοχής και του σεβασμού μας στις έξι ηπείρους του πλανήτη. 

Στο αφιέρωμα των New York Times που δημοσιεύουν κατ’ αποκλειστικότητα τα «Ταξίδια» Ιανουαρίου το όνειρο της απόδρασης βρίσκεται στην Ανδαλουσία των Μαυριτανών, στις νορβηγικές νύχτες του Βόρειου Σέλαος, στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο και στις αρχαίες πόλεις της Κοιλάδας του Ντράα στο Μαρόκο. Στο χανιώτικο εστιατόριο-αγρόκτημα Ντουνιάς και στα καπνιστά εδέσματα του Asador Etxebarri στη Χώρα των Βάσκων. Στις οάσεις της ερήμου του Ομάν, στους πλίνθινους ουρανοξύστες της Υεμένης και στα αρχιτεκτονήματα του οροπεδίου Ντέκαν στη νότια Ινδία. Στα «λευκά» Χριστούγεννα της Αντίς Αμπέμπα, στις καταδύσεις στο Εθνικό Πάρκο του Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο στη Μοζαμβίκη, στους κρυφούς κήπους της Γιαζντ στο Ιράν και στην ακρόπολη της Ερμπίλ στο Ιράκ. Στον Δρόμο του Μεταξιού στο Ουζμπεκιστάν, στο ανάκτορο Ποτάλα στη Λάσα του Θιβέτ, στην Ιαπωνία του πανάρχαιου μονοπατιού Kumano Kodo και του Μουσείου Τέχνης Teshima. Στα απόκοσμα τοπία της ερήμου Ατακάμα στη Χιλή, στην οδήγηση από την Αργεντινή ως την Αλάσκα στον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο, στο καρναβάλι της Κούβας και στους συγκλονιστικούς γεωλογικούς σχηματισμούς του οροπεδίου του Κολοράντο στις ΗΠΑ. Στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Οαχάκα στο Μεξικό, στην ηλιακή έκλειψη στα ψαροχώρια της Νέας Γης του Καναδά, στον εθελοτουρισμό στις βιολογικές φάρμες της Νέας Ζηλανδίας και στην πλεύση με φουσκωτό στους παγετώνες της Ανταρκτικής.

Τα «Ταξίδια» Ιανουαρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή