Κάνε το καλό – Aυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Κάνε το καλό – Aυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν κάνουμε μια καλή πράξη, στον οργανισμό μας εκκρίνεται ωκυτοκίνη ή αλλιώς η ορμόνη της αγάπης, η οποία μακροπρόθεσμα ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, μειώνει τις φλεγμονές, επιταχύνει την επούλωση των πληγών, επιβραδύνει τη γήρανση και, φυσικά, αυξάνει την καλή διάθεση. Έχοντας επιβιώσει από χρόνια κρίσης και πανδημίας, που λειτούργησαν διαλυτικά στην ανθρώπινη συνύπαρξη, δοκίμασαν την αλληλεγγύη και τη συμπόνια, επέβαλαν κοινωνική και ατομική αποστασιοποίηση, ίσως η καλοσύνη είναι τελικά η κόλλα που θα κολλήσει ό,τι έσπασε μέσα μας, γύρω μας και μεταξύ μας.

Το «Κ» συγκέντρωσε 30 καθημερινές, μικρές πράξεις καλοσύνης που μπορούμε όλοι να κάνουμε το 2023: από το να δίνουμε τη σειρά μας στο ταμείο σε κάποιον που κρατάει μόλις δύο- τρία πράγματα, μέχρι το να αγοράζουμε το περιοδικό του δρόμου «Σχεδία» ή να δωρίζουμε φάρμακα, ρούχα και αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή