Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Από όσα αναφέρει στην «Κ», τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • «Ο διακινητής μάς είπε βάψτε το παιδί…». Αυτόπτης περιγράφει στην «Κ» πώς σκηνοθετήθηκε η ιστορία της μικρής Μαρίας και τι έγινε στη νησίδα του Εβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Από όσα αναφέρει στην «Κ», τις κινήσεις των προσφύγων καθοδηγούσε εξ αποστάσεως ο διακινητής που είχαν πληρώσει, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Εκείνη, ισχυρίζεται, μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Οι επαφές για εκλογική νηνεμία στο Αιγαίο-Τρίγωνο με ΗΠΑ και Γερμανία:

Με τον σχεδιασμό να πραγματοποιηθούν οι δεύτερες κάλπες στην Αθήνα ταυτόχρονα με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, στις 14 Μαΐου, κινείται η κυβέρνηση. Ουάσιγκτον και Βερολίνο έχουν δραστηριοποιηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα ασφαλείας» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα κάποιου ατυχήματος στο Αιγαίο κατά την προεκλογική περίοδο.

  • Ολοι οι όροι νομιμοποίησης καταπατημένων ακινήτων:

Τίτλους ιδιοκτησίας για τουλάχιστον 70.000 ακίνητα θα αποκτήσουν οι καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • «Βρήκα ποια ήμουν 67 χρόνια μετά»:

Η οδύσσεια 3.200 παιδιών που είχαν δοθεί για υιοθεσία από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που αναζήτησε τις ρίζες της και αφηγείται στην «Κ» την περιπέτεια αυτής της ιχνηλάτησης από το ΠΙΚΠΑ στο χωριό, όπου είχε ζήσει η φυσική της μητέρα. «Της μοιάζεις», της είπαν. «Μοιάζει και ο ήχος της φωνής σας». Κάποια φίλη είχε κρατήσει ένα παλτό της γυναίκας που είχε αναγκαστεί να αφήσει το μωρό της. Μύριζε ακόμη το άρωμά της…

  • Τα Leopard, η Δύση και τα σενάρια για πόλεμο μέχρις εσχάτων:

Η παροχή ενός επιπλέον πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, που θα περιλαμβάνει και βαρέα επιθετικά όπλα, αναμένεται να αποτελέσει σημείο καμπής για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς θα σηματοδοτήσει τη βούληση των συμμάχων να οδηγήσουν σε ήττα τη Ρωσία.

  • Η διαμάχη για την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και η καμπάνια από τη φυλακή:

Δυσκολεύει το εγχείρημα συναίνεσης για τον αποκλεισμό της Χ.Α. και των διάδοχων σχημάτων. Πώς καταφέρνει ο κρατούμενος Κασιδιάρης να κάνει καμπάνια από τη φυλακή; Αρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου: Από τη φοβική στη μαχόμενη δημοκρατία.

  • Το παρασκήνιο και οι σύμμαχοι πίσω από τα ντιλ για τα Γλυπτά:

Δύο διαπραγματεύσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είχαν αίσια έκβαση. Η πρώτη οδήγησε σε αυστηρή σύσταση της UNESCO προς τη Βρετανία και η δεύτερη στην επιστροφή του θραύσματος Fagan.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Γιατί δεν έχουμε κοινή μνήμη για τον Εμφύλιο;

Ο ιστορικός Ραϋμόνδος Αλβανός μιλάει, στο Γεύμα με την «Κ», για τη συλλογική διαχείριση του ιστορικού τραύματος του Διχασμού, για το πώς διδάσκεται η Ιστορία, αλλά και πώς χρησιμοποιείται σαν εργαλείο του πολιτικού μάρκετινγκ.

  • Το Τατόι μετά τον καλλωπισμό εκτάκτου ανάγκης, πώς προχωρούν τα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή τους.
  • «Δεν πουλάω το σώμα μου, πουλάω πίξελ»:

Η ιστοσελίδα OnlyFans έχει εξελιχθεί σε πλατφόρμα για την πορνογραφία της διπλανής πόρτας… Δύο γυναίκες μοιράζονται την εμπειρία τους – το εύκολο χρήμα αλλά και τους κινδύνους που συνεπάγεται ενίοτε η έκθεση στην κάμερα. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • Μία startup που δίνει ζωή σε ανάπηρα ζώα με 3D εκτυπωτές.
  • Ο άγνωστος πόλεμος με τις εξαγωγές ακτινιδίων και η υπερδύναμη του φρούτου Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή