Οδηγούμε το ηλεκτρικό VW ID Buzz, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το ηλεκτρικό VW ID Buzz, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η VW με τα ιστορικά της Τ1 και Τ2 από το 1950 έγινε πρωτοπόρος, γράφοντας ιστορία που κάθε άλλος κατασκευαστής θα ζήλευε. Πολλές οι εκδοχές, τα ονόματα και τα παρατσούκλια, με πρώτο και κυρίαρχο το Bulli. Το πλέον δε εμβληματικό και περιζήτητο cult microbus όλων των εποχών υπήρξε το Samba, γνωστό και ως «Alpi», με τα περιβόητα 23(!) παράθυρά του, δεκαπέντε περιμετρικά και οκτώ στην οροφή, για άπλετο φως και θέα. Αναμφίβολα πρόκειται για τον βασιλιά των συλλεκτικών.

Fast Forward στο 2017, και η VW παρουσιάζει στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ το αρχικό πρωτότυπο, που στη συνέχεια εκτέθηκε στο Σαλόνι της Γενεύης για το ευρωπαϊκό κοινό. Η υποδοχή ήταν απίστευτη, γεγονός που πρακτικά υποχρέωσε τη γερμανική εταιρεία να το βάλει σε παραγωγή.

Το περσινό καλοκαίρι η VW επιτέλους παρουσίασε την τελική έκδοση παραγωγής του ID. Buzz, το οποίο δείχνει ακόμα πιο όμορφο και από το ήδη εντυπωσιακό concept του 2017. Η άφιξη του αυτοκινήτου στη χώρα μας προσδιοριζόταν για τις αρχές της άνοιξης, εντούτοις, τελείως αναπάντεχα, πάτησε σε ελληνικό έδαφος στα μέσα Ιανουαρίου, οπότε και το παραλάβαμε για μια ολιγοήμερη δοκιμή.

Από κοντά το ID. Buzz δείχνει πιο επιβλητικό και εντυπωσιακό απ’ ό,τι στις φωτογραφίες. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Η διχρωμία τού «χαρίζει», εντούτοις ακόμα και οι μονόχρωμες εκδοχές του δε στερούν σε χαρακτήρα. Παρ’ ότι το ID. Buzz αρχικά δε σου δίνει την αίσθηση ενός ιδιαίτερα υψηλού αυτοκινήτου, όταν ανοίγεις την πόρτα του και ανεβαίνεις στο… θρόνο του οδηγού, αντιλαμβάνεσαι τελικά πως έχεις μια τελείως διαφορετική, εντυπωσιακή κατόπτευση του δρόμου.

*Διαβάστε περισσότερα για την εμπειρία μας πίσω από το τιμόνι του VW ID. Buzz στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή