Μαρίζα Ρίζου, με τον τρόπο της – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Μαρίζα Ρίζου, με τον τρόπο της – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγούδια που έγιναν επιτυχίες στα ραδιόφωνα και στο YouTube, όπως το «Πετάω», το «Είναι μικρή η ζωή» και το «Μαζί σου στο φως» και εκτελέσεις που προκάλεσαν συγκινήσεις, όπως το «Ζητάτε να σας πω». Η θετική αύρα που μεταδίδει η φωνή και η προσωπικότητά της στις συναυλίες που δίνει. Ένας καινούργιος δίσκος που αποτελεί μια μουσική πρόσκληση: το «Χωριό» της.

Το «Κ» συνάντησε τη Μαρίζα Ρίζου και την είδε να χαμογελά όχι μόνο για τον νέο της δίσκο ή για τα επερχόμενα live της στο Vox, αλλά και για τον τρόπο που έχει να επιλέξει να σκέφτεται γύρω από τη ζωή της εκτός σκηνής. Σαν να συμφιλιώθηκε με το νόημα των στίχων που γράφει στο τραγούδι «Μια βόλτα μικρή»: «Τι είναι η ζωή; Μια βόλτα μικρή/ Και για όσα δεν αντέχω, τι φταις κι εσύ».

Όπως μας είπε, νιώθει πως δεν έχει κάνει ούτε μισή θυσία στον τρόπο που εκφράζεται. «Ήταν εξαρχής πολύ ξεκάθαρο μέσα μου αυτό που ήθελα να κάνω στη μουσική. Δηλαδή, να είμαι σοβαρή και όχι σοβαροφανής. Στην αρχή της καριέρας μου άκουσα πολλές φορές την ατάκα: “Μην κάνεις πλάκα στη σκηνή, γιατί ο κόσμος δεν θα μπορέσει να σε θεοποιήσει”. Έκλεισα τα αυτιά μου και έκανα αυτό που ήθελα». Και όντως, έκανε αυτό που ήθελε, χρησιμοποιώντας μια αξιοζήλευτη αίσθηση του χιούμορ. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στο κοινό της που την ακολουθεί πιστά στις εμφανίσεις της, στο «μάθημα» που πήρε από την τηλεόραση ως κριτή στο X Factor και στις ταμπέλες από τις οποίες προσπαθεί να απεγκλωβιστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT