«Γιάννενα», το πρώτο τεύχος της νέας σειράς «Οι τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Γιάννενα», το πρώτο τεύχος της νέας σειράς «Οι τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργώσαμε την πόλη, ζήσαμε για λίγο στο Nησί, εξερευνήσαμε το Κάστρο και εξορμήσαμε στα Τζουμέρκα, στο Μέτσοβο και το Ζαγόρι. Γνωρίσαμε τον Αώο, τον μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό ελεύθερης ροής της Ευρώπης, μέσα από τους ανθρώπους που τον ζουν καθημερινά και θέλουν να τον προστατεύσουν.

Ακούσαμε μουσική και ιστορίες ντόπιων. Γευτήκαμε τοπικές νοστιμιές, ήπιαμε τσίπουρα, χορέψαμε με τους φοιτητές, παρακολουθήσαμε αργυροχόους να φτιάχνουν μικρά κομψοτεχνήματα, συναντήσαμε παραδοσιακούς μαστόρους, αλλά και εκπροσώπους τεχνολογικών εταιρειών που δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον. 

Ταξιδέψαμε. Καταγράψαμε. Φωτογραφίσαμε. Και ερωτευτήκαμε ξανά τα Γιάννενα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, με την πολυκύμαντη ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο, τις παραδόσεις και τους νέους δημιουργικούς ανθρώπους.

Κι όλα αυτά, τα βάλαμε στο χαρτί.

«Οι τόποι μας», ένα περιοδικό νέου τύπου για τη βιβλιοθήκη σας. Μια συλλεκτική έκδοση που γεφυρώνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των ιδιαίτερων πατρίδων μας.

Το πρώτο τεύχος, «Γιάννενα», κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή