Ειδική έκδοση Κ ακίνητα & υποδομές για το νέο τοπίο το Real Estate – Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Ειδική έκδοση Κ ακίνητα & υποδομές για το νέο τοπίο το Real Estate – Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «προσεχώς» της Αθήνας. Μουσεία, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων και αναπτύξεις μεικτής χρήσης. Ό, τι γνωρίζουμε για τα επτά μελλοντικά σημεία αναφοράς της πρωτεύουσας.

Το νέο πρόσωπο των πιο «καυτών» συνοικιών της Αθήνας. Η επανεκκίνηση της Ομόνοιας. Το… κέντρο του κέντρου αποκτά καινούργια ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικές χρήσεις και νέους χώρους εστίασης και αυτή τη φορά εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει το στοίχημα. Η «μαύρη τρύπα» του Βοτανικού μετατρέπεται σε hot spot και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, η Διπλή Ανάπλαση και τα μεγάλα έργα διαμορφώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μία ακόμα επιτυχημένη αστική ανάπλαση. Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει τη λάμψη του, καθώς το μετρό, σύγχρονα κτίρια γραφείων και κατοικιών, νέα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, αναπλάσεις, παρεμβάσεις στο λιμάνι και έργα πολιτισμού δίνουν νέα δυναμική στην πόλη. Νέες αναπτύξεις και ανακατασκευές αναβαθμίζουν τη Λεωφόρο Συγγρού και την μετατρέπουν σε πολιτιστικό, ναυτιλιακό, ξενοδοχειακό και επιχειρηματικό κέντρο, ενώ στο Μαρούσι, επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων αναβαθμίζουν τη «Μέκκα» της αγοράς χώρων εργασίας.

Οι «μεγάλοι» επιστρέφουν… στο σπίτι. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα δραστηριοποίησης στα οικιστικά συγκροτήματα, κατασκευαστικοί όμιλοι, εταιρείες ανάπτυξης και επενδυτικές παρουσιάζουν τη νέα τους πρόταση για την αγορά κατοικίας, αναζητώντας υπεραξίες. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες που γιγαντώθηκαν υλοποιώντας επί σειρά ετών τις υποδομές της χώρας σχεδιάζουν μεγάλες αναπτύξεις επαγγελματικών ακινήτων, ξενοδοχείων και logistics για το 2023. Στον τομέα των πολυτελών κατοικιών, μπορεί η τιμή του τετραγωνικού να φτάνει σε εξαψήφια νούμερα-ρεκορ, αλλά σε σύγκριση με ανταγωνιστικούς μεσογειακούς προορισμούς η Ελλάδα παραμένει φθηνή αγορά.

Ο νέος χάρτης της Χρυσής Βίζας. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αύξηση του ορίου για την απόκτησή της, από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ, από τον Μάιο, σε περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των αγοραστών από τρίτες χώρες. Ένα ζευγάρι από το Μαϊάμι ήθελε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα. Είχε βάλει στο μάτι τη ζωντανή αθηναϊκή συνοικία του Παγκρατίου, θέλοντας να βρει ένα σπίτι με θέα στην ιστορική πόλη. Όμως, τι διαμέρισμα τους εξασφάλισαν 300 χιλιάδες δολάρια;

Η ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές» κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25 Μαρτίου με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή