Στους «4 Τροχούς» Απριλίου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στους «4 Τροχούς» Απριλίου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 4Τροχούς Απριλίου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Η ανάγκη για μετακινήσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα δε σημαίνει ότι κόπηκε η όρεξη των αγοραστών για τετράτροχα που να συναρπάζουν, ούτε η διάθεση των κατασκευαστών να δημιουργούν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Ταξιδεύουμε στην Αμερική προκειμένου να οδηγήσουμε τη νέα γενιά της BMW M2, με τον 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 460 ίππους να υπόσχεται συναρπαστικά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της. Στην ίδια αποστολή, μας δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσουμε μια ιδιαίτερη κατασκευή του M Division της βαυαρικής εταιρείας, την BMW XM, ένα θηριώδες SUV με ένα εξίσου πληθωρικό επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, το οποίο αποδίδει 653 ίππους και μέγιστη ροπή 800 Nm!

Η αλήθεια είναι πως ο εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης δε συνεπάγεται και το τέλος των αυτοκινήτων επιδόσεων. Το επιβεβαιώνουμε οδηγώντας το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, την Taycan 4S Sport Turismo, επιστρέφοντας ύστερα από 65 χρόνια στην Ανάβαση της Πάρνηθας, όπου η Porsche έχει γράψει αγωνιστική ιστορία. Ήταν το 1958 όταν ο Φον Τριπς κατέρριψε όλα τα ρεκόρ οδηγώντας την πανάλαφρη Porsche Spyder, καλύπτοντας τα 10 χλμ. της διαδρομής σε 6 λεπτά και 31 δλ.

Η νέα τεχνολογία αναμφίβολα είναι σε θέση να συνδυάσει επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, όπως στην περίπτωση των αυτοκινήτων της συγκριτικής μας δοκιμής, ανάμεσα σε τέσσερα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα από διαφορετικές κατηγορίες.

Οι «4 Τροχοί» Απριλίου κυκλοφορούν την Κυριακή 2 Απριλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή