Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», «Κ»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα, η «Καθημερινή» σας προσφέρει μια ξεχωριστή έκδοση ενός μεγαλειώδους, συμβολικού βιβλίου του Χριστιανισμού. «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», σε μεταγραφή Γιώργου Σεφέρη μαζί με το επίκαιρο πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. Και στο «Κ», ένα πρωινό στην Αθήνα με τη σπουδαία Καναδή συγγραφέα, Μάργκαρετ Άτγουντ.

Η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! Κυκλοφορεί σήμερα.

«Η Αποκάλυψη του Ιωάννη» – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», «Κ»-1

«Η Αποκάλυψη δεν είναι κείμενο ενός καιρού και μιας γενιάς ανθρώπων, αλλά όλων των καιρών και όλων των γενεών», γράφει ο Γιώργος Σεφέρης στο προλόγισμά του.

Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα, η «Καθημερινή» προσφέρει μια ξεχωριστή έκδοση ενός μεγαλειώδους συμβολικού βιβλίου του Χριστιανισμού, σε μεταγραφή Γιώργου Σεφέρη, με συνοδευτικό κείμενο το «Η Αποκάλυψη και ο Σεφέρης στην Πάτμο» του Παντελή Μπουκάλα και το επίκαιρο πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Γραμμένη από τον απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη στην Πά́τμο το 94-95 μ.Χ., σε περίοδο σκληρών διωγμών κατά των χριστιανών, η Αποκάλυψη αναπτύσσει την πολυποίκιλη αλληλουχία θλίψης και ελπίδας, την εναλλαγή πόνου και πνευματικής χαράς με τον θρίαμβο του Θεού της αγάπης.

Η Αποκάλυψη είναι το τελευταίο -και μοναδικό αποκαλυπτικό- βιβλίο της Καινής Διαθήκης και όλων των Ιερών Γραφών. «Είναι αξιοπρόσεκτο», σημειώνει ο νομπελίστας ποιητής, «που αυτός ο μεγάλος κύκλος κλείνει με το κείμενο το περισσότερο εμποτισμένο από την προφητική έκφραση της Παλαιάς Διαθήκης».

Ο λόγος του προφήτη, συνεχίζει ο Σεφέρης, δεν είναι δικός του, είναι λόγος του Θεού. Δεν είναι «λόγος στιλπνός με υπολογισμένο ειρμό, είναι ακατάστατος, σπασμωδικός, αινιγματικός· εκφράζεται με τα δυσκολονόητα σύμβολα που βλέπει στα οράματά του. Και οι αριθμοί είναι συμβολικοί. Αλλά τα σύμβολα δεν είναι η ουσία που θέλει να μεταδώσει ο προφήτης, σκοπός του είναι να μεταδώσει το μήνυμα του Θεού».

Η «Αποκάλυψη του Ιωάννη» σε μεταγραφή Γ. Σεφέρη. Μη χάσετε την ειδική έκδοση, σήμερα με την «Καθημερινή».

Ο κόσμος της Μάργκαρετ Άτγουντ – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: βιβλίο «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη», «Κ»-2

Μια συζήτηση με τη σπουδαία Καναδή συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ γύρω από όλα τα φλέγοντα ζητήματα του πλανήτη μας: από την κλιματική αλλαγή και την τεχνητή νοημοσύνη, μέχρι τη θλιβερή απόπειρα λογοκρισίας της λογοτεχνίας.  

Το χρονικό της «ανάστασης»: Τέσσερα χρόνια μετά την πυρκαγιά που την απείλησε με καταστροφή, η αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ αποτελεί έναν αρχιτεκτονικό άθλο. Ο φωτογράφος του Magnum Πατρίκ Ζακμάν τον έζησε βήμα βήμα.

Η συνεργασία της φημισμένης συνθέτιδας Παούτσι Σασάκι με τη χωροδία Chóres μας οδήγησε σε ένα αθηναϊκό στούντιο, όπου παρακολουθήσαμε μια ηχογράφηση που σε λίγο καιρό θα ακούσουμε στα σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ.

Ο Αργεντίνος φωτογράφος Μιγκέλ Φλόρες Βιάνα επισκέπτεται εδώ και τριάντα χρόνια την Ελλάδα και πρόσφατα παρουσίασε ένα λεύκωμα με κάποιες από τις πιο γοητευτικές κατοικίες που συνάντησε σε όλη την επικράτεια. Μιλήσαμε μαζί του και μας εξήγησε πώς φαίνεται η χώρα μας μέσα απ’ τα δικά του μάτια.

Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Ρουσόπουλος έμαθε φωτογραφία βλέποντας βιντεάκια στο YouΤube, για να τραβάει όμορφες εικόνες στις ορειβατικές του εκδρομές, και δεν θυμόταν ότι είχε λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Sony World Photography, παρά μόνο όταν τον ενημέρωσαν ότι κέρδισε. Αυτή είναι η ιστορία του.

Γνωριμία με τον Blend Mishkin: DJ, παραγωγός, remixer, ένας άνθρωπος με τριάντα χρόνια στον χώρο που εξακολουθεί να είναι ένας «μυστήριος τύπος». Ο Έλληνας μουσικός μιλάει στο «Κ» για τα στρατηγικά του λάθη, για περιπέτειες σε τρένα και παραλίες, και τους αθηναϊκούς του περιπάτους.

Κυκλοφορούν σήμερα με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT