«Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς» σήμερα με την «Καθημερινή»

«Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς» σήμερα με την «Καθημερινή»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν την 6η Μαΐου, ημέρα επίσημης στέψης του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, η «Καθημερινή» της Κυριακής προσφέρει στους αναγνώστες της μια ειδική, συλλεκτική έκδοση για τον βίο, την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τα πεπραγμένα του μακροβιότερου πρίγκιπα στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και για την ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, η αποστολή του ήταν κάπως αφηρημένη και σίγουρα όχι πολύ συναρπαστική: έπρεπε να περιμένει τη σειρά του για να ανέβει στον θρόνο, βιώνοντας μια άχαρη αναμονή έως την εκδημία της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο διάστημα αυτό, ο Κάρολος έπρεπε να εφεύρει για τον εαυτό του έναν ρόλο, ο οποίος θα έκανε τους αυστηρούς γονείς του, αλλά και την απαιτητική βρετανική κοινή γνώμη, να τον αποδεχθούν.

Ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα απιστίας στον πλανήτη, οι τριγμοί της βρετανικής μοναρχίας, οι πολιτικές πιέσεις, τα οικογενειακά αδιέξοδα, οι σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον και τον πολιτισμό είναι μερικά από τα θέματα της έκδοσης «Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς».

Στις σελίδες της, περιλαμβάνονται επίσης αναλύσεις για τον ρόλο του βρετανικού Στέμματος στην παγκόσμια οικονομία και προβλέψεις για την επόμενη μέρα. Θα ακολουθήσει ο Κάρολος την αυστηρή αρχή της πολιτικής ουδετερότητας του μονάρχη, την οποία τόσο πιστά υπηρέτησε η μητέρα του, ή θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ιδιωτικά και δημόσια για τα ζητήματα που τον παθιάζουν;

«Κάρολος Γ΄- Ο άνθρωπος, ο βασιλιάς». Την προσωπικότητα, τη ζωή και το μέλλον του νέου Βρετανού βασιλιά φωτίζουν 20 συγγραφείς -πανεπιστημιακοί, μελετητές του βρετανικού θρόνου, βιογράφοι του νέου βασιλιά, δημοσιογράφοι, συγγραφείς κ.ά.- μέσα από συνεντεύξεις και πρωτότυπα κείμενά τους, καθώς και ένα πλούσιο -και σε αρκετές περιπτώσεις σπάνιο- φωτογραφικό υλικό.

Κυκλοφορεί σήμερα, με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT