Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας» 2ο τεύχος, «Κ», «Δίκαιο & Επιχειρείν»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας» 2ο τεύχος, «Κ», «Δίκαιο & Επιχειρείν»

7' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Vogue Greece» Ιουνίου έχει γεύση από ελληνικό καλοκαίρι, την εμπειρία ζωής που ονειρεύονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Μαζί, το 2ο τεύχος του νέου ιστορικού περιοδικού «Σελίδες Ιστορίας». Οι ιστορίες που έγραψαν την Ιστορία, από τους εμφύλιους πολέμους στον Τζέιμς Μποντ και την ονοματοδοσία της μουστάρδας. Ακόμη στο «Κ» αυτής της Κυριακής, οι θάλασσες που ενώνουν. Σύμπλευση με φουσκωτά για πάσης φύσεως ανάγκες του ακριτικού Αιγαίου. Και στο ένθετο «Δίκαιο & Επιχειρείν», την ειδική έκδοση της Καθημερινής σε συνεργασία με τη «Νομική Βιβλιοθήκη», εξετάζουμε το παρόν και το μέλλον του νομικού επιχειρείν της χώρας και τις βασικότερες νομοθετικές μεταβολές.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

 

Κυριακή 28/5: Η Vogue Greece Ιουνίου έχει γεύση από ελληνικό καλοκαίρι

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας» 2ο τεύχος, «Κ», «Δίκαιο & Επιχειρείν»-1

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι η εμπειρία ζωής που ονειρεύονται να βιώσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πολλοί από αυτούς καταφέρνουν να κάνουν την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους, παίρνοντας κάθε χρόνο μια γεύση από το μεσογειακό καλοκαίρι. Αυτές τις μαγικές στιγμές εξερευνά η Vogue Greece Ιουνίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Μαΐου με την Καθημερινή. Στο εξώφυλλο η σούπερ σταρ της μόδας Aymeline Valade που φωτογραφήθηκε με φόντο την αρχοντική Σύρο, φορώντας τις τελευταίες τάσεις της μόδας.

Η Vogue Greece Ιουνίου ταξίδεψε στη Σύρο και γνώρισε τη διαχρονική ομορφιά της, από τα αριστοκρατικά Βαπόρια στην Ερμούπολη, την παραλία Αστέρια με την τσιμεντένια πλατφόρμα για ατελείωτη ηλιοθεραπεία, το περίφημο Δημαρχείο με τη μεγαλοπρεπή σκάλα του, που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλερ, την γραφική Άνω Σύρο, καταγράφοντας την κάθε λεπτομέρεια.

Στις σελίδες της Vogue Greece Ιουνίου, συναντάμε ιστορίες ανθρώπων που ανακάλυψαν το δικό τους προσωπικό καταφύγιο στην Ελλάδα για να μπορούν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή το καλοκαίρι τους. Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου μιλούν για τα Κύθηρα που επισκέπτονται από το 2005 και μάλιστα πέρασαν εκεί και τον φετινό χειμώνα. Η δημιουργός των Ancient Greek Sandals Χριστίνα Μαρτίνη επέλεξε να ζήσει μόνιμα στην Κέρκυρα με την οικογένειά της και δεν το μετάνιωσε ποτέ, συνεχίζοντας από εκεί την επιτυχημένη διαδρομή τους. Οι Peter Dundas και Evangelo Bousis, ανακάλυψαν τον παράδεισό τους στη Νάξο, ένα μέρος όπου οι ρυθμοί πέφτουν και η ψυχή και το σώμα ανασυντάσσονται.

Στο τεύχος Ιουνίου μιλούν επίσης οι Luke και η Lucie Meier που ανέλαβαν πριν από έξι χρόνια ένα από τα πιο δύσκολα στοιχήματα στον χώρο της μόδας, να ανανεώσουν τον οίκο Jil Sander και τα κατάφεραν οδηγώντας τον προς ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις. «Πάνω απ’ όλα καταφέραμε να εμφυσήσουμε ζωή σε κάτι του οποίου το μέλλον ήταν αμφίβολο. Είναι εκπληκτικό αυτό! Στο τέλος της ημέρας οι δυσκολίες του παρελθόντος και οι όποιες αναταράξεις δεν αφορούν κανέναν από εμάς. Πρόκειται για μια επωνυμία φορτωμένη με αξίες και ο ρόλος μας είναι να τις διατηρήσουμε», περιγράφουν αποκλειστικά στον Filep Motwary.

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιουνίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Μαΐου με την «Καθημερινή».

 

«Σελίδες Ιστορίας» – Το δεύτερο τεύχος, αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας» 2ο τεύχος, «Κ», «Δίκαιο & Επιχειρείν»-2

Πώς επηρέασαν την ιστορία των κρατών οι εμφύλιοι πόλεμοι; Πώς πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος, πώς… βαφτίστηκε η μουστάρδα και πώς συνδέεται ο γνωστός τριψήφιος πράκτορας με τον Ψυχρό Πόλεμο;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα θέματα -και σε πολλά άλλα ακόμη- στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Σελίδες Ιστορίας», που κυκλοφορεί την Κυριακή με την «Καθημερινή».

Πρόκειται για ένα διμηνιαίο ιστορικό περιοδικό το οποίο παρουσιάζει την ελληνική και την παγκόσμια Ιστορία με πρωτότυπο τρόπο και φρέσκια ματιά, καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων από κάθε ιστορική περίοδο. Επαγγελματίες και μη της Ιστορίας, καταξιωμένοι στον τομέα τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ειδικοί ερευνητές, νέοι επιστήμονες, επιμελητές μουσείων, δημοσιογράφοι κ.ά. υπογράφουν τεκμηριωμένες αναλύσεις γραμμένες με προσιτό και ζωντανό τρόπο, και πλαισιωμένες από πλούσια εικονογράφηση.

Κεντρικό θέμα του δεύτερου τεύχους, οι εμφύλιοι πόλεμοι: ο Πόλεμος των δύο Ρόδων στην Αγγλία του 15ου αιώνα, που ενέπνευσε έργα του Σαίξπηρ αλλά και κινηματογραφικές επιτυχίες· ο Αμερικανικός Εμφύλιος, με τους Βόρειους και τους Νότιους να έρχονται σε αντιπαράθεση με κύρια αιχμή τη δουλεία· ο Ρωσικός Εμφύλιος, αμέσως μετά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων τον Οκτώβριο του 1917· η σύγκρουση των Εθνικιστών του Φράνκο και των Δημοκρατικών στην Ισπανία του ’30. Και φυσικά, ο δικός μας εμφύλιος σπαραγμός που ακολούθησε τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα αφιέρωμα με τις υπογραφές των: Ευ. Χατζηβασιλείου, Ν. Γιαντσή-Μελετιάδη, Χ. Παπασωτηρίου, Ν. Πίσση, Θ. Σφήκα, Ν. Μαραντζίδη.

Επιπλέον, σε αυτό το τεύχος παρουσιάζονται θέματα που αφορούν το πώς αντιμετώπισε η Δύση την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, την αλλαγή του ημερολογίου το 1923 και τη θρησκευτική διαμάχη γύρω από αυτή, το ένδυμα και τη μόδα στην αρχαία Ελλάδα, τις συνθήκες και την αιτία θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ιστορία της απλής αναλογικής στην Ελλάδα, το επεισοδιακό 21ο Φεστιβάλ των Καννών τον ταραγμένο Μάιο του 1968. Κι ακόμη: ένα ντιμπέιτ φωτίζει τη σχέση αγαλμάτων, δημόσιου χώρου και ιστορικής μνήμης, ενώ η δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη προσεγγίζεται μέσα από απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις.

Ένας αφηγηματικός μίτος που ξεκινάει από τον μινωικό Λαβύρινθο και φτάνει έως και τις μέρες μας. Μια προσέγγιση που φωτίζει κάθε πλευρά του χθες με τρόπο σύγχρονο και ελκυστικό, συναρπαστικό και συνάμα ουσιαστικό, τόσο από άποψη περιεχομένου όσο και από άποψη ύφους γραφής κι αισθητικής. Μια ξεχωριστή εμπειρία ανάγνωσης για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα, μέσα από τις ιστορίες που έγραψαν την Ιστορία!

«Σελίδες Ιστορίας»: το δεύτερο τεύχος, έρχεται στις 28 Μαΐου, με την «Καθημερινή της Κυριακής».

 

Οι θάλασσες που ενώνουν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας» 2ο τεύχος, «Κ», «Δίκαιο & Επιχειρείν»-3

Ένας μικρός στόλος ταχύπλοων σκαφών γυρίζει το Αιγαίο, υποστηρίζοντας με υγειονομικές και πολιτιστικές δράσεις τις μικρές κοινωνίες των νησιών. Παρά τον άστατο καιρό, το «Κ» ακολούθησε την πιο πρόσφατη αποστολή της Σύμπλευσης που αφήνει το στίγμα της στις απομακρυσμένες ελληνικές κοινότητας.

Ο Βρετανός συγγραφέας Όλιβερ Μπούρκεμαν εξηγεί αποκλειστικά στο «Κ» την ιδέα πίσω από το διεθνές μπεστ σέλερ του, στο οποίο προτείνει έναν τρόπο απελευθέρωσης από τα δεσμά του χρόνου μέσα από τη μέτρηση της ζωής σε εβδομάδες. Μας αρκούν 4.000;

Ο Κρίστοφερ Κινγκ άφησε τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα. Ο λόγος; Η αγάπη του για τη μουσική των νότιων Βαλκανίων. Πώς είναι η ζωή ενός βραβευμένου με Γκράμι Αμερικανού στην Ήπειρο; Πώς τα πάει με τα ελληνικά του; Και τι είναι αυτό το φεστιβάλ που ετοιμάζει;

H Αντρέα Μαρκολόνγκο είναι Ιταλίδα συγγραφέας, ζει στη Γαλλία, αλλά κυρίως αγαπάει την Ελλάδα και μάλιστα πέρασε μια νύχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεκινώντας να γράφει το καινούργιο της βιβλίο. Όταν συνάντησε τον Νίκο Αλιάγα στο Παρίσι είχε πολλά να πει για την «ελληνική» της ταυτότητα, τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τους «σύγχρονους» αρχαίους. 

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αφήνουν στην άκρη τον ψηφιακό ήχο για χάρη του αναλογικού. Τα βινύλια επιστρέφουν στα μπαρ. Είναι μόδα. Αλλά είναι μόδα από τις καλές.

Auto Special: Ρεπορτάζ από τη Νορβηγία που εφαρμόζει την ηλεκτροκίνηση, νέες οθόνης αφής στα αυτοκίνητα της επόμενης μέρας, οι τάσεις στην ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά, τα νέα μοντέλα που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Μαΐου με την «Καθημερινή».

 

Δίκαιο και Επιχειρείν. Μια ξεχωριστή έκδοση, αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας» 2ο τεύχος, «Κ», «Δίκαιο & Επιχειρείν»-4

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια κάθε χώρας. Το αύριο για τις επιχειρήσεις επιφυλάσσει μια σειρά από κρίσιμα διακυβεύματα: τον μετασχηματισμό της εργασίας, την αθόρυβη επανάσταση που συντελείται στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, την εδραίωση των αρχών και καλών πρακτικών της εταιρικής διακυβέρνησης. Διακυβεύματα, η νομική διάσταση των οποίων είναι καίρια.

Η Καθημερινή και η Νομική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το «Δίκαιο και Επιχειρείν». Μια ειδική έκδοση που τεκμηριώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τόσο η νομική, όσο και η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να προσδεθούν στο άρμα των κρίσιμων εξελίξεων που συγκαθορίζουν οι προκλήσεις της εποχής μας.

Παράλληλα, απαντά σε μια σειρά από θεμελιώδη ερωτήματα: Πώς οι προκλήσεις και τα δύσκολα διλήμματα των επιχειρήσεων συνδιαμορφώνονται από τις απαντήσεις των ελληνικών δικηγορικών γραφείων και εταιρειών; Πώς λειτουργεί αυτή η συνθήκη στο σημερινό, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον; Με ποιον τρόπο και σε τι κατεύθυνση οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης διαμορφώνουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχουμε στο νομικό και επιχειρηματικό μας οπλοστάσιο; Πόσο αφουγκράζονται τις τάσεις ενός ανταγωνιστικού, απρόβλεπτου και τελικώς σύνθετου επαγγελματικού περιβάλλοντος; Και φυσικά, πώς συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην πρόοδο και ευημερία της χώρας;

Ταυτόχρονα, η έκδοση ξετυλίγει με τρόπο εύληπτο και διεισδυτικό τα σύγχρονα και διαρκώς επίκαιρα ζητήματα του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου που έχουν λάβει χώρα στις Δημόσιες Συμβάσεις, την Ενέργεια, την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών, την Κανονιστική και Δεοντολογική Συμμόρφωση των επιχειρήσεων κ.α. Επιπλέον, τονίζει τις κρίσιμες πρόσφατες νομοθετικές μεταβολές και νομολογιακές εξελίξεις στη χώρα μας, μέσα από το κριτικό βλέμμα έγκριτων και θεσμικών εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας. Των εγγυητών και θεματοφυλάκων της νομιμότητας, που συμβάλλουν στη χαρτογράφηση των νομοθετικών και νομολογιακών ζυμώσεων που διεξάγονται σε καθημερινή βάση στο δυναμικό και πολυμήχανο πεδίο του νομικού επιχειρείν -συστήνοντας ταυτόχρονα στο ευρύ κοινό το έργο και τη δράση τους.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 28 Μαΐου με την «Καθημερινή»

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή