Δίκαιο και Επιχειρείν. Μια ξεχωριστή έκδοση, αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή»

Δίκαιο και Επιχειρείν. Μια ξεχωριστή έκδοση, αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια κάθε χώρας. Το αύριο για τις επιχειρήσεις επιφυλάσσει μια σειρά από κρίσιμα διακυβεύματα: τον μετασχηματισμό της εργασίας, την αθόρυβη επανάσταση που συντελείται στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, την εδραίωση των αρχών και καλών πρακτικών της εταιρικής διακυβέρνησης. Διακυβεύματα, η νομική διάσταση των οποίων είναι καίρια.

Η Καθημερινή και η Νομική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το «Δίκαιο και Επιχειρείν». Μια ειδική έκδοση που τεκμηριώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τόσο η νομική, όσο και η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να προσδεθούν στο άρμα των κρίσιμων εξελίξεων που συγκαθορίζουν οι προκλήσεις της εποχής μας.

Παράλληλα, απαντά σε μια σειρά από θεμελιώδη ερωτήματα: Πώς οι προκλήσεις και τα δύσκολα διλήμματα των επιχειρήσεων συνδιαμορφώνονται από τις απαντήσεις των ελληνικών δικηγορικών γραφείων και εταιρειών; Πώς λειτουργεί αυτή η συνθήκη στο σημερινό, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον; Με ποιον τρόπο και σε τι κατεύθυνση οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης διαμορφώνουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχουμε στο νομικό και επιχειρηματικό μας οπλοστάσιο; Πόσο αφουγκράζονται τις τάσεις ενός ανταγωνιστικού, απρόβλεπτου και τελικώς σύνθετου επαγγελματικού περιβάλλοντος; Και φυσικά, πώς συμβάλλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην πρόοδο και ευημερία της χώρας;

Ταυτόχρονα, η έκδοση ξετυλίγει με τρόπο εύληπτο και διεισδυτικό τα σύγχρονα και διαρκώς επίκαιρα ζητήματα του νομικού και ρυθμιστικού πλαισίου που έχουν λάβει χώρα στις Δημόσιες Συμβάσεις, την Ενέργεια, την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών, την Κανονιστική και Δεοντολογική Συμμόρφωση των επιχειρήσεων κ.α. Επιπλέον, τονίζει τις κρίσιμες πρόσφατες νομοθετικές μεταβολές και νομολογιακές εξελίξεις στη χώρα μας, μέσα από το κριτικό βλέμμα έγκριτων και θεσμικών εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας. Των εγγυητών και θεματοφυλάκων της νομιμότητας, που συμβάλλουν στη χαρτογράφηση των νομοθετικών και νομολογιακών ζυμώσεων που διεξάγονται σε καθημερινή βάση στο δυναμικό και πολυμήχανο πεδίο του νομικού επιχειρείν -συστήνοντας ταυτόχρονα στο ευρύ κοινό το έργο και τη δράση τους.

Δίκαιο και Επιχειρείν. Μια ειδική έκδοση της Νομικής Βιβλιοθήκης, στις 28 Μαΐου με την Καθημερινή της Κυριακής!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή