Οι θάλασσες που ενώνουν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οι θάλασσες που ενώνουν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας μικρός στόλος ταχύπλοων σκαφών γυρίζει το Αιγαίο, υποστηρίζοντας με υγειονομικές και πολιτιστικές δράσεις τις μικρές κοινωνίες των νησιών. Παρά τον άστατο καιρό, το «Κ» ακολούθησε την πιο πρόσφατη αποστολή της Σύμπλευσης που αφήνει το στίγμα της στις απομακρυσμένες ελληνικές κοινότητας.

Ο Βρετανός συγγραφέας Όλιβερ Μπούρκεμαν εξηγεί αποκλειστικά στο «Κ» την ιδέα πίσω από το διεθνές μπεστ σέλερ του, στο οποίο προτείνει έναν τρόπο απελευθέρωσης από τα δεσμά του χρόνου μέσα από τη μέτρηση της ζωής σε εβδομάδες. Μας αρκούν 4.000;

Ο Κρίστοφερ Κινγκ άφησε τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα. Ο λόγος; Η αγάπη του για τη μουσική των νότιων Βαλκανίων. Πώς είναι η ζωή ενός βραβευμένου με Γκράμι Αμερικανού στην Ήπειρο; Πώς τα πάει με τα ελληνικά του; Και τι είναι αυτό το φεστιβάλ που ετοιμάζει;

H Αντρέα Μαρκολόνγκο είναι Ιταλίδα συγγραφέας, ζει στη Γαλλία, αλλά κυρίως αγαπάει την Ελλάδα και μάλιστα πέρασε μια νύχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεκινώντας να γράφει το καινούργιο της βιβλίο. Όταν συνάντησε τον Νίκο Αλιάγα στο Παρίσι είχε πολλά να πει για την «ελληνική» της ταυτότητα, τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τους «σύγχρονους» αρχαίους. 

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αφήνουν στην άκρη τον ψηφιακό ήχο για χάρη του αναλογικού. Τα βινύλια επιστρέφουν στα μπαρ. Είναι μόδα. Αλλά είναι μόδα από τις καλές.

Auto Special: Ρεπορτάζ από τη Νορβηγία που εφαρμόζει την ηλεκτροκίνηση, νέες οθόνης αφής στα αυτοκίνητα της επόμενης μέρας, οι τάσεις στην ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά, τα νέα μοντέλα που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή