Ο Κίλιαν Μέρφι, η υποκριτική, ο Οπενχάιμερ – Στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή»

Ο Κίλιαν Μέρφι, η υποκριτική, ο Οπενχάιμερ – Στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μελετούσε τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, γράφοντας το σενάριο για τη βιογραφική ταινία που αποτελεί το νέο του μεγάλο πρότζεκτ -αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι στις αίθουσες-, όταν συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μόνο ένας ηθοποιός που θα μπορούσε να αποδώσει την έκφραση του επιστήμονα που βρέθηκε πίσω από τη δημιουργία της ατομικής βόμβας. «Καθώς γράφω», είπε ο Νόλαν, «προσπαθώ να μην σκέφτομαι ηθοποιούς, αλλά τα μάτια του Κίλιαν ήταν τα μόνα μάτια που ξέρω ότι μπορούν να προβάλλουν αυτή την ένταση». Τα μάτια του Κίλιαν, γενικά, είναι αυτή τη στιγμή ένα κεφάλαιο στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο λόγος φυσικά για τον Κίλιαν Μέρφι, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του «Peaky Blinders» επιστρέφει στο σινεμά για να συνεργαστεί (ξανά) με τον άνθρωπο που θεωρεί «έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες». Η συνέντευξη του Μέρφι, μαζί με μια συλλογή σχολίων για αυτών από το επαγγελματικό του περιβάλλον, φανερώνει έναν άνθρωπο που ζει για την υποκριτική. Το απαιτητικό πρότζεκτ του «Οπενχάιμερ» τον κινητοποιεί. «Αντιδρώ καλά στην πίεση», είπε.

Λέει κι άλλα. Για το πώς μαγεύτηκε απ’ το θέατρο κάποτε στην Ιρλανδία, πώς επιβίωσε ως αυτοδίδακτος στον κόσμο της υποκριτικής, τι σήμαινε για τον ίδιο η γνωριμία του με τον Νόλαν. Περισσότερα προσεχώς, στην οθόνη.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή