Ένα τεύχος γεμάτο αρχιτεκτονική, διακόσμηση, ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ένα τεύχος γεμάτο αρχιτεκτονική, διακόσμηση, ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην Αθήνα συναντάς ακόμα γειτονιές, μου αρέσει αυτό», μας είπε ο Ντέιβιντ Άλαν Τσίπερφιλντ στο περιθώριο της βράβευσής του με το Pritzker, το «νόμπελ της αρχιτεκτονικής», στην τελετή της Αθήνας. Ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος της αρχιτεκτονικής; Και σκοπεύει να κάνει με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο; 

Ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Κένγκο Κούμα ήρθε για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο στην Αθήνα για να επιβλέψει το πρώτο του έργο στη χώρα μας, τη Riviera Galleria, στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης στο Ελληνικό. Και έδωσε στο «Κ» την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο.

Η παράδοξη αγορά των ψεύτικων διακοσμητικών βιβλίων που αξιοποιούνται σε κινηματογραφικές παραγωγές, σε σπίτια με συγκεκριμένες ανάγκες και γούστο, ακόμα και σε βιβλιοθήκες (;) ή ως φόντο σε τηλεσυσκέψεις.

Ένας ύμνος στα προϊόντα του υλικού πολιτισμού που θεωρούνται «φύσει κακόγουστα», σε όσα χωρούν κάτω από την ομπρέλα του kitsch αλλά δεν θα έμπαιναν ποτέ σε «καθωσπρέπει σπίτια».

Ρεπορτάζ στο «νέο» αθηναϊκό διαμέρισμα. Μωσαϊκά, διάκοσμοι, μάρμαρα, νιαγκόν και μεταχειρισμένα έπιπλα ενσωματώνονται στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό ντιζάιν της πόλης, σε μια προσπάθεια επανάχρησης παλαιών κτιρίων αλλά και αποδοχής του αστικού παρελθόντος μας.

 Μία μέρα στο Sektor30 στον Νέο Κόσμο, έναν κεφάτο χώρο, μια «πόλη» εργαστηρίων, που προσφέρει καταφύγιο σε επαγγελματίες καλλιτέχνες και ερασιτέχνες δημιουργούς.

Τα χαρούμενα σερβίτσια της Ελπίδας Κουρτζή αποτυπώνουν την πλούσια εικονογραφική παράδοση μιας οικογένειας κεραμιστών από τη Λέσβο. Η κεραμίστρια, η νεότερη της οικογένειας, μιλά για την έμπνευση, τη συνέχεια και την καθημερινότητα στο εργαστήριό της.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή