«Βόλος», το τρίτο τεύχος της σειράς «Οι τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Βόλος», το τρίτο τεύχος της σειράς «Οι τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τόποι μας είναι πάντα στην καρδιά μας και αυτή την Κυριακή πιάνουν λιμάνι στον Βόλο.

Εκεί όπου ο κάμπος συναντάει το Αιγαίο, στη θεσσαλική πύλη στη θάλασσα και αφετηρία της Αργοναυτικής Εκστρατείας, αφουγκραζόμαστε τον παλμό της ιστορίας και του μέλλοντος της πόλης.

Το χθες και το σήμερα. Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους. Η χαρά της ζωής και το πάθος για δημιουργία.

Η ψυχή του Βόλου σε 300 σελίδες.

Μάθαμε πώς η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσα από ένα οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, θέλει να κάνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ευρωπαϊκό κέντρο αγροδιατροφικής τεχνολογίας.

Νιώσαμε την αγάπη των Βολιωτών για κάθε είδους άθλημα, από το δημοφιλές ποδόσφαιρο μέχρι την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα. Ακολουθήσαμε την ηχώ του καλπασμού του Χείρωνα στις διαδρομές του Πηλίου, αλλά και τον βρυχηθμό της μηχανής του αγωνιστικού μονοθέσιου «Κένταυρος», της ομάδας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Χαθήκαμε στις παραδοσιακές γεύσεις και την ατμόσφαιρα των τσιπουράδικων. Μάθαμε τι είναι οι κολιτσιάνοι, οι μπρασκοουρές και η μόστρα.

Ζήσαμε τη δημοπράτηση ψαριών ξημερώματα στην Ιχθυόσκαλα παρέα με εμπόρους, φορτοεκφορτωτές και ψαράδες, από οικογένειες που η θάλασσα τρέφει εδώ και γενιές.

Επισκεφθήκαμε τη Νέα Ιωνία -μια πόλη δίπλα σε μια άλλη πόλη- των εργατών και των ξεριζωμένων, καθώς μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Βόλος δέχτηκε το μεγαλύτερο σε σχέση με τον πληθυσμό του προσφυγικό κύμα.  

Βόλος. Μια πόλη συνώνυμη του ωραίου, του γευστικού, του καινοτόμου και του εξωστρεφούς.

Μία ακόμα συλλεκτική έκδοση, με τριακόσιες σελίδες γεμάτες ζωή, την Κυριακή 18 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT