Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Μουντομπάσκετ 1950-2023», επετειακό «Μίκυ Μάους #3», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Μουντομπάσκετ 1950-2023», επετειακό «Μίκυ Μάους #3», «Κ»

5' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μουντομπάσκετ 1950-2023», τα άγνωστα χρόνια στη Λατινική Αμερική, η εποχή των Σοβιετικών και των Γιουγκοσλάβων, οι αστέρες του ΝΒΑ, το έπος της Ελλάδας στη Σαϊτάμα, ο Τζινόμπιλι, οι αδελφοί Γκασόλ. Όλη η πορεία των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε μία έκδοση για απαιτητικούς μπασκετόφιλους. Ακόμα, γιορτάστε μαζί μας τα 100 χρόνια Disney με το 3ο επετειακό Μίκυ Μάους και τις κλασικές περιπέτειες του Μίκυ και της παρέας του, όπως θα διαδραματίζονταν σε 100 χρόνια στο μέλλον! Ενώ στο «Κ» αυτής της Κυριακής, Οπενχάιμερ χωρίς σπόιλερ, αφιέρωμα στην ταινία που απέδειξε ότι το σινεμά των δημιουργών δεν έχει πεθάνει.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

«Μουντομπάσκετ – Πρόσωπα & Ιστορίες» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Μουντομπάσκετ 1950-2023», επετειακό «Μίκυ Μάους #3», «Κ»-1

Τα άγνωστα χρόνια στη Λατινική Αμερική, η εποχή των Σοβιετικών και των Γιουγκοσλάβων, οι αστέρες του ΝΒΑ, το έπος της Ελλάδας στη Σαϊτάμα, ο Τζινόμπιλι, οι αδελφοί Γκασόλ.
Θρυλικές στιγμές και αναμνήσεις από τα γήπεδα του κόσμου μέσα από σπάνιες φωτογραφίες, αφηγήσεις και συνεντεύξεις.

Την Κυριακή 20/08 κυκλοφορεί για πρώτη φορά από την Καθημερινή, η ξεχωριστή, συλλεκτική έκδοση «Μουντομπάσκετ – Πρόσωπα & Ιστορίες» με σημαντικές υπογραφές από τον χώρο του μπάσκετ. 

19 διοργανώσεις, 73 χρόνια, 200 σελίδες γεμάτες εικόνες και αφηγήσεις.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται και στον μέσο αλλά και στον απαιτητικό μπασκετόφιλο και καλύπτει όλη την πορεία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, από τα ερασιτεχνικά χρόνια του αθλήματος τη δεκαετία του ’50 και τις πρώτες υπερδυνάμεις της Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την εμφάνιση των μεγάλων σταρ του ΝΒΑ στη σύγχρονη εποχή.

Πώς ξεκίνησαν όλα; 

Γιατί τα ρόστερ των Αμερικάνων αποτελούνταν από φοιτητές; 

Ποια είναι η ιστορία της μεγάλης Γιουγκοσλαβίας του 1990; 

Πώς κερδίσαμε τις ΗΠΑ το 2006; 

Τι σημαίνει το μπάσκετ για τις Φιλιππίνες;

«Μουντομπάσκετ – Πρόσωπα & Ιστορίες», την Κυριακή 20 Αυγούστου με την «Καθημερινή».

Γιορτάστε μαζί μας τα 100 χρόνια Disney με το 3ο επετειακό Μίκυ Μάους! Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Μουντομπάσκετ 1950-2023», επετειακό «Μίκυ Μάους #3», «Κ»-2

Η Disney φέτος κλείνει τα 100 και το γιορτάζει εξίσου πρωτότυπα και ξεχωριστά. Κομμάτι αυτού του εορτασμού, είναι και η σειρά συλλεκτικών Μίκυ Μάους που προσφέρει η «Καθημερινή» όλες τις Κυριακές του Αυγούστου!

Με γενικό τίτλο «Once Upon A Mouse… In The Future!», η Disney με τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες των στούντιό της, μετατρέπουν τον Μίκυ και την παρέα του σε… χρονοταξιδιώτες! Επιλέγουν τα πιο εμβληματικά καρτούν και τα τοποθετούν στο μέλλον. Για την ακρίβεια, σε 100 χρόνια από τώρα, χρόνος ταιριαστός και με τη φετινή επέτειο!

Πώς θα ήταν άραγε οι περιπέτειες του Μίκυ, αν διαδραματίζονταν 100 χρόνια στο μέλλον;

Ρομπότ που απειλούν τους ήρωές μας, διαστημικοί σταθμοί, διαπλανητικά ταξίδια, και φαντάσματα… παντός χρόνου, σε πρωτότυπες ιστορίες μέσα από μια νέα ματιά!

Στο «Οι Ναυπηγοί», η ιστορία μας έχει -όπως είναι φυσικό- άρωμα θάλασσας. Ο Μίκυ, ο Γκούφυ και ο Ντόναλντ αγοράζουν ένα σκάφος που πρέπει να συναρμολογήσουν οι ίδιοι. Παρά τις οδηγίες, τα απρόοπτα δεν λείπουν, ούτε κατά την κατασκευή, ούτε κατά την καθέλκυση…

Στο «Mickey’s Trailer», οι τρεις φίλοι -Μίκυ, Ντόναλντ και Γκούφυ- πάνε εκδρομή στην εξοχή με ένα υπερσύγχρονο τροχόσπιτο. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν μία χαρά, μέχρι τη στιγμή που το τροχόσπιτο αποφασίζει ν’ αλλάξει -κυριολεκτικά όμως- πορεία!

Όλα αυτά, στο παρελθόν. Πώς άραγε αυτές οι ιστορίες θα μεταφερθούν στο μέλλον;

Αναζητήστε το 3ο συλλεκτικό τεύχος, την Κυριακή 20 Αυγούστου με την «Καθημερινή»

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πολυαναμενόμενο Οπενχάιμερ – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Μουντομπάσκετ 1950-2023», επετειακό «Μίκυ Μάους #3», «Κ»-3

Λίγες ημέρες πριν το Οπενχάιμερ, το viral καλοκαιρινό μπλοκμπάστερ, που ήδη χαρακτηρίζεται από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα (24/8) ανακαλύπτουμε καρέ καρέ από τι είναι φτιαγμένο το νέο αριστούργημα του Κρίστοφερ Νόλαν, που έχει ήδη εισπράξεις που πλησιάζουν τα 700 εκατ. δολάρια και οι κριτικοί χαρακτηρίζουν την «αριστούργημα», «επική», «εκπληκτική», αποθεώνοντας ταυτόχρονα τις ερμηνείες του Κίλιαν Μέρφι, του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, του Ματ Ντέιμον. Σε μια κουβέντα εκ βαθέων, ο δημιουργός μιλάει για τον δικό του Οπενχάιμερ, τον οποίο ο ίδιος θεωρεί τον πιο σημαντικό άνθρωπο που έζησε ποτέ, εξηγεί το πώς διάλεξε ανάμεσα στους μύθους και στα καταγεγραμμένα γεγονότα γύρω από την ιστορία του Οπενχάιμερ τι θα κρατήσει στο σενάριο που έγραψε και πώς έφτασε να γυρίσει αυτή την ταινία και αστειεύεται με το κούρεμα του Κίλιαν Μέρφι.. Και τέλος, σε ένα πολύ ενδιαφέρον who is who μαθαίνουμε ποιοι υπήρξαν οι άνθρωποι που ενσαρκώνουν οι πρωταγωνιστές της ταινίας και τα πραγματικά γεγονότα που εξιστορούνται σε αυτή. 

Ένα οικογενειακό μυστικό που έμεινε φυλαγμένο μισό αιώνα ώθησε την Ελίζα Συναδινού να ανακαλύψει τις ρίζες και όλα τα μακρινά παρακλάδια του γενεαλογικού της δέντρου με ένα τεστ DNA του εμπορίου – μια επιστημονική ανακάλυψη που έγινε… χόμπι για εκατομμύρια ανθρώπους και «βιομηχανία» δισεκατομμυρίων. Ένα πρωτοφανές φαινόμενο: Το 2022, ένας στους πέντε Αμερικανούς δήλωνε ότι έχει κάνει ένα από τα τεστ που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ενώ όσοι έχουν ανεβάσει τα γενετικά τους δεδομένα σε μια διαδικτυακή γενεαλογική πλατφόρμα έχουν δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια δεξαμενή πιθανών υπόπτων για εγκλήματα.

Ρεπορτάζ στα αθηναϊκά αυγουστιάτικα (και ολίγον καλτ) στέκια ή, αλλιώς, στην Αθήνα όσων έμειναν πίσω. Λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, η συντακτική ομάδα του «Κ» (που έμεινε πίσω) περπάτησε σε εμβληματικά σημεία συνάντησης και από την πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι και το Σινέ Όασις στο Παγκράτι μέχρι την καντίνα στον Λυκαβηττό και τα μοντέρνα καφενεία των Πετραλώνων, κατέγραψε το κλίμα και τις εικόνες μιας άδειας πρωτεύουσας, η οποία ωστόσο σφύζει από ζωή.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ψυχικής υγείας Click to Therapy μετράει τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, έχοντας βοηθήσει περισσότερους από 35.400 ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδος, να βρουν τον κατάλληλο ψυχολόγο διαδικτυακά.                                    

Μια κουβέντα με τον εξαιρετικό σκηνοθέτη και ηθοποιό Σίμο Κακάλα για την ανάγκη αυτογνωσίας όπως θίγεται στον Οιδίποδα Τύραννο, αλλά και για τις έννοιες της ιερότητας και της παράδοσης, με αφορμή τα πρόσφατα «σκάνδαλα» της Επιδαύρου. «Το πώς αντιλαμβανόμαστε το ιερό στην Ελλάδα είναι μια αστεία ιστορία. Είναι όπως ερμηνεύουμε περισσότερα πράγματα. Τη μια έτσι, την άλλη αλλιώς, όπως μας βολεύει κατά περίπτωση», λέει.

Όλοι μας (ή σχεδόν όλοι) έχουμε χορέψει κάποιον νησιώτικο ρυθμό σε πανηγύρια ή γιορτές. Το Darla Dirladada της Νταλιντά, η Σαμιώτισσα της Μούσχουρη, ο Πάριος, οι Κονιτοπουλαίοι, τα νεονησιώτικα της Βανδή και τα glocal μουσικά πειράματα συνθέτουν το πλέον «καλτ και αγαπημένο» σάουντρακ του ελληνικού καλοκαιριού. Τι γνωρίζουμε όμως για τα νησιώτικα;

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γράφει για τη Δονούσα. Σαν αντικατοπτρισμός στην έρημο της ισοπεδωτικής τουριστικής βιομηχανίας, το νησάκι των Μικρών Κυκλάδων προσφέρει ακόμη φαντασιώσεις πρωτογονισμού και αντίστασης στις προσπάθειες «εξημέρωσης».

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 20 Αυγούστου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή