Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας», «Κ»

6' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άννα Βίσση αποκλειστικά στη Vogue Greece Οκτωβρίου. Γιορτάζει πενήντα χρόνια καριέρας με δύο sold-out συναυλίες στο Ηρώδειο και δε σταματά να ξεσηκώνει το κοινό κάθε ηλικίας!

Ακόμα «Σελίδες Ιστορίας». Πόση ιστορία χωράει στο γαλάζιο της Μεσογείου, πώς η Barbie γίνεται πολιτιστικό φαινόμενο, τί κρύβεται μέσα σε ένα σακουλάκι πατατάκια, τί σήμαινε για το ’21 η άλωση της Τριπολιτσάς και πολλές ακόμα ιστορίες που έγραψαν την Ιστορία.

Και στο περιοδικό «Κ», ταξιδεύουμε στον θαυμαστό κόσμο της αυτοκίνησης. Διάσημοι συνθέτες δίνουν ήχο στα αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κούκλες κρας τεστ με 138 αισθητήρες, αναπαλαίωση μυθικών μοντέλων και πρωτόγνωρες εμπειρίες με καρτ.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Κυριακή 24/9: Η Άννα Βίσση γιορτάζει 50 χρόνια στη μουσική με τη Vogue Greece Οκτωβρίου

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας», «Κ»-1

Η Vogue Greece Οκτωβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή, είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις φωνές που έχουμε ταυτίσει με τις ωραιότερες αλλά και πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας, στις φωνές που νιώθουμε αληθινά κοντά μας. Μια από αυτές είναι και η Άννα Βίσση, η Ελληνίδα σταρ που γιορτάζει φέτος 50 χρόνια στη μουσική με δύο sold-out συναυλίες στο Ηρώδειο. Η Άννα Βίσση φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το εξώφυλλο της Vogue Greece και αποκάλυψε στον Βλάση Κωστούρο τον πραγματικό εαυτό της. «Στην καριέρα μου σήμερα είμαι αυτό που είμαι περισσότερο από ποτέ. Μετά από πενήντα χρόνια κάποιος θα πίστευε ότι θα έπεφτα, εγώ όμως ανεβαίνω. Βλέπω με χαρά, αλλά και περιέργεια, τα τραγούδια μου να αφορούν πολλούς νέους ανθρώπους. Και αναρωτιέμαι: Τι μπορεί να αισθάνεται ένας πιτσιρικάς σήμερα που ακούει την 65άρα Βίσση; Τι να νιώθει άραγε; Δεν είναι αλλόκοτο; Μάλλον φαίνεται ότι κάτι δημιουργώ στους νέους. Ποιος ξέρει τι;», περιγράφει.

Διαχρονική όμως παραμένει και η φωνή της Dolly Parton, μια σταρ που δεν έχασε ποτέ το στυλ της. Φέτος κυκλοφορεί το νέο της άλμπουμ Rockstar και μιλά στην Έλις Κις για την ροκ πλευρά της. «Πραγματικά εκτίμησα ακόμα περισσότερο τους ροκ καλλιτέχνες, γιατί είδα όλη τη δουλειά που γίνεται. Γνώρισα από κοντά κάποιους από αυτούς, που μπορεί μερικοί να τους θεωρούν τρελούς επειδή είναι rock ’n’ roll, αλλά στην πραγματικότητα είναι καταπληκτικοί, ταλαντούχοι, θερμοί και γενναιόδωροι!».

Νέες φωνές που συνδυάζουν μοναδικά τη μουσική και το στυλ, αποκαλύπτουν αυτή τη σχέση στη Vogue. Ο Νέγρος του Μοριά που έχει δώσει στον εαυτό του τον τίτλο «τραμπέτης», φέρνει κάτι εντελώς καινούργιο στο προσκήνιο, τόσο μουσικά όσο και αισθητικά. Έχει ταυτίσει με τη δουλειά του και ονομάζει «τραμπέτικο» – μια μείξη trap με ρεμπέτικο, με τους ψαγμένους της χιπ χοπ να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ανανεωτή της ελληνικής ραπ σκηνής. Με pop και rap ήχο, η Marseaux θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα pop icons της χώρας μας και η πορεία που φαίνεται να παίρνουν τα πράγματα στη ζωή της έχει πολύ ενδιαφέρον, θυμίζοντας ιδιοσυγκρασιακά την Billie Eilish, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος της έμπνευσής της. H Μαρίνα Σάττι έχει δώσει τον δικό της ορισμό για την παράδοση, η οποία αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς στη μουσική της, σε συνδυασμό με ποπ στοιχεία. O Leon of Athens τολμά να πειραματίζεται μουσικά με τις φόρμες των τραγουδιών του να έχουν γίνει πιο κατανοητές και ποπ. Στα 25 του, ο νεαρός ράπερ Saske ζει το όνειρο του εν Ελλάδι ροκ σταρ, με τους ψαγμένους της χιπ χοπ να βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ανανεωτή της ελληνικής ραπ σκηνής, με στίχους που δεν ποντάρουν στην ακρότητα, αλλά στη βιωματική αλήθεια του σήμερα.

Η Γαλλίδα σταρ Zaz επιστρέφει μετά από μία ολόκληρη δεκαετία στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία. Το να ακούς τον εαυτό σου, να αναζητάς την προσωπική σου δύναμη, να τολμάς να είσαι διαφορετικός, να ξέρεις να λες «όχι», είναι οι αξίες της που την καθιστούν τόσο αγαπητή στο κοινό.

Μη χάσετε τη Vogue Greece Οκτωβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

«Σελίδες Ιστορίας» – Το 4ο τεύχος της σειράς, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας», «Κ»-2

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή», το νέο, τέταρτο τεύχος των Σελίδων Ιστορίας φιλοξενεί στο κεντρικό του θέμα ένα αφιέρωμα σε έναν τόσο συναρπαστικό και ταυτόχρονα τόσο οικείο σε εμάς χώρο: τη «Θάλασσά μας», τη Mare Nostrum των Ρωμαίων, τη Μεσόγειο.

Το γαλάζιο της υπήρξε χώρος ανταγωνισμών και συγκρούσεων αλλά και «γέφυρα» ανταλλαγών, εμπορίου και πολιτισμικής αλληλεπίδρασης. Με τη συνδρομή καταξιωμένων ιστορικών, «ταξιδεύουμε» στις σελίδες του παρελθόντος της: στην πολύ μακρινή Προϊστορική εποχή, κατά την οποία οι παράτολμοι ναυτικοί -ανάμεσά τους οι Κυκλαδίτες, οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι- με τα μικρά τους πλεούμενα και χωρίς όργανα πλοήγησης πραγματοποιούσαν τα πρώτα τους ταξίδια. Στον 8ο αι. π.Χ. που οι Έλληνες τη διέσχιζαν για να επεκταθούν στις ακτές της. Στα χρόνια όπου Βυζαντινοί και Άραβες ή Γενουάτες και Βενετοί «όργωναν» τα νερά της συνεργαζόμενοι, εμπορευόμενοι ή συγκρουόμενοι. Και φυσικά, στις αρχές του 19ου αιώνα, που οι Έλληνες διαμόρφωναν τα δικά τους εμπορικά δίκτυα και οι ανταγωνισμοί οθωμανικού, ρωσικού, αγγλικού και γαλλικού στόλου έσπερναν θυελλώδεις ανέμους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η θάλασσα δηλώνει το «παρών» στο τεύχος και με την παρουσίαση της ενδιαφέρουσας, αλλά άγνωστης στο ευρύ κοινό προσωπικότητας του ελληνικής καταγωγής θαλασσοπόρου Χουάν ντε Φούκα. Όσο για το ταξίδι στο παρελθόν, αυτό το τεύχος από τις Σελίδες Ιστορίας ξεφεύγει από τα θαλάσσια μονοπάτια και κινείται με κάθε μέσο, σε κάθε τόπο και χρόνο. Αναλύει σημαντικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν Σεπτέμβριο -από την άλωση της Τριπολιτσάς και τα Σεπτεμβριανά του 1955, έως την κρίση του 1973, η οποία οδήγησε στην αλλαγή του κυρίαρχου οικονομικού υποδείγματος. Μας ξεναγεί στη συλλογή του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις», η οποία μας πληροφορεί για τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Περιλαμβάνει μια συνέντευξη για τον Χένρι Κίσινγκερ, εμβληματική φιγούρα επί μισόν αιώνα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε εκατό χρόνια ζωής. Κινείται σε γαστρονομικές ατραπούς, με κείμενα που αφορούν την επανάσταση που σηματοδότησαν τα γαλλικά εστιατόρια και τα πατατάκια. Αποτυπώνει τις μεταμορφώσεις της Barbie στον χρόνο και την αλληλεπίδραση τέχνης και πολιτικής σε έργα του Ντα Βίντσι και του Μιχαήλ Άγγελου. Τέλος, παρουσιάζει τον φημισμένο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, την ιστορία του Λέοντα της Χαιρώνειας και το πολύ σπουδαίο έργο -και για τη μετάφραση ελληνικών έργων- το οποίο επιτέλεσε ο Οίκος της Σοφίας στη Βαγδάτη, ο οποίος ιδρύθηκε από τους Αββασίδες χαλίφηδες κατά τον 9ο αιώνα.

Σελίδες Ιστορίας. Ένα καλειδοσκόπιο θεμάτων, με έγκυρη προσέγγιση και δημιουργική παρουσίαση, αφιερωμένο στις ιστορίες που έγραψαν την Ιστορία. Το τέταρτο τεύχος της σειράς, κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

Ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της αυτοκίνησης – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Σελίδες Ιστορίας», «Κ»-3

H πιο εξελιγμένη από τις κούκλες που χρησιμοποιούνται σήμερα στα κρας τεστ διαθέτει 138 αισθητήρες και παρέχει τρισδιάστατες πληροφορίες για κάθε σύγκρουση. Η πορεία, όμως, της εξέλιξης των ανδρείκελων έχει περάσει από ζοφερά μονοπάτια.  

Στο «συνεργείο» του στη Γενεύη αναπαλαιώνονται μυθικά μοντέλα και στα χέρια της ομάδας του ζωντανεύει η ιστορία της αυτοκίνησης. Ο Σάιμον Κίντστον μας μίλησε για την αγαπημένη του Λαμποργκίνι, τη Φεράρι του Ανιέλι, για όσα του έμαθε ο πατέρας του και το πώς είναι να ακολουθείς μια ωραία ιστορία.

203 χώρες, 10 χρόνια, 2 γάμοι και αμέτρητες περιπέτειες. Ο Δανός Θορ Πέντερσεν μας περιγράφει πώς γύρισε τον κόσμο χωρίς αεροπλάνο.

Μια συντάκτρια του «Κ» έκανε καρτ για πρώτη φορά, δεν πτοήθηκε από τους χαμηλούς της χρόνους και κατέγραψε την εμπειρία της αλλά και όσα έμαθε γι’ αυτό το μηχανοκίνητο σπορ, που συνεχίζει να κερδίζει φίλους κάθε ηλικίας.

Ο φωτογράφος Φιλ Γιουνγκ γύριζε για χρόνια τις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας «γερασμένα» αυτοκίνητα: μέσα από την παρατήρηση των ορίων του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου κατέγραψε, όπως μας είπε, την παρακμή του αμερικανικού ονείρου.

Διάσημοι συνθέτες δίνουν ήχο στα αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για λόγους ασφάλειας και εντυπώσεων. Ποια θα είναι η ακουστική εμπειρία σε μια πόλη όταν οι θορυβώδεις κινητήρες αντικατασταθούν από φουτουριστικές μελωδίες;

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή