Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Σπιτικό ψωμί», βιβλίο «Γιώργος Σεφέρης 60 χρόνια από το Νόμπελ», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Σπιτικό ψωμί», βιβλίο «Γιώργος Σεφέρης 60 χρόνια από το Νόμπελ», «Κ»

4' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σπιτικό ψωμί», το πιο ζεστό, μοσχοβολιστό βιβλίο έρχεται από τον γαστρονόμο, με 50 δοκιμασμένες συνταγές από την Ελλάδα και τον κόσμο. Γρήγορα ψωμάκια μπύρας, σκορδοψωμάκια γεμιστά με μυρωδικά και τυριά, με ξηρούς καρπούς, μπριός και μπέιγκελς , χωριάτικα, προζυμένια, αλλά και χωρίς γλουτένη. Ακόμα αποκτήστε τη συλλεκτική έκδοση «Γιώργος Σεφέρης: 60 χρόνια από το Νόμπελ» με πλούσια εικονογράφηση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή, επιλεγμένα ποιήματα αλλά και τα σκίτσα του, ενώ με το περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, ζήστε σε μία πόλη που συνεχώς αλλάζει. Το «Κ» κατέβηκε σε βάθος 30 μέτρων από την επιφάνεια της γης, έκανε βόλτα με μία ομάδα καλλιτεχνών από το Χονγκ Κονγκ, έκανε πατίνι, ποδήλατο, ρόλερς και επισκέφθηκε τον Κολωνό.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Σπιτικό ψωμί – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Σπιτικό ψωμί», βιβλίο «Γιώργος Σεφέρης 60 χρόνια από το Νόμπελ», «Κ»-1

Αυτή την Κυριακή το πιο ζεστό, μοσχοβολιστό βιβλίο μας περιμένει με την «Καθημερινή»: 50 δοκιμασμένες συνταγές για σπιτικό ψωμί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Χωριάτικα, προζυμένια, γεμιστά, πανεύκολα ψωμιά χωρίς ζύμωμα, γρήγορα ψωμιά με μπύρα, ψωμιά φόρμας, με γάλα, με μπλε τυρί αλλά και χωρίς γλουτένη, ψωμιά καθημερινά και επίσημα, όλα σε μια συλλεκτική έκδοση με την υπογραφή του Γαστρονόμου. Μαζί, όλα τα μυστικά για την οικιακή αρτοποίηση και οδηγίες όχι για ένα αλλά για τρία χειροποίητα προζύμια.

Η ζεστή, γήινη και ελαφρώς ξινούτσικη γεύση μιας φέτας χωριάτικου καρβελιού, σας ξυπνά γλυκές αναμνήσεις; Ετοιμάστε τα χωριάτικα προζυμένια καρβέλια μας, παίξτε με τα διάφορα άλευρα, κάντε δοκιμές ή απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες μας και θα μας θυμηθείτε. Καμιά μυρωδιά σε ένα σπίτι δεν συγκρίνεται με αυτή του φρεσκοψημένου ψωμιού.

Γνωρίζετε ότι καλύτερα ψωμιά για λαχταριστά σάντουιτς είναι της φόρμας, που κόβονται εύκολα σε φέτες, καθώς και οι κλασικές γαλλικές μπαγκέτες και το ιταλικό τζιαπάτα; Έχουμε πολλές, δοκιμασμένες και λαχταριστές συνταγές για αυτά τα αγαπημένα σας ψωμιά καθώς και το διάσημο πλέον γιαπωνέζικο milk bread με την αέρινη υφή και τη φίνα γεύση.

Δεν έχετε χρόνο, ήρθαν ξαφνικά φίλοι ή συγγενείς, οι φίλοι των παιδιών σας έκαναν ξαφνική απόβαση στο σαλόνι σας ή μήπως οργανώνετε μια συγκέντρωση και θέλετε κάτι νόστιμο και πρωτότυπο; Γρήγορα ψωμάκια μπύρας, σκορδοψωμάκια γεμιστά με μυρωδικά και τυριά, με ξηρούς καρπούς, μπριός και μπέιγκελς θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Θέλετε να παίξετε με τους σπόρους και τα διάφορα άλευρα ή μήπως έχετε δυνανεξία στη γλουτένη; Ψωμί χωρίς γλουτένη, καστανόψωμο, καλαμποκόψωμο, πολύσπορο, ολικής, ζέας, ρυζιού, σίκαλης κ.ά. είναι στη διάθεσή σας, με συνταγές δοκιμασμένες και υπογεγραμμένες από τους καλύτερους Έλληνες σεφ.

Αυτό το βιβλίο δεν πρέπει να το χάσετε! Κάθε του σελίδα και ένα φρεσκοψημένο, αχνιστό ψωμί.

Σπιτικό ψωμί, με την υπογραφή του Γαστρονόμου. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

Γιώργος Σεφέρης: 60 χρόνια από το Νόμπελ – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«…η Ελλάδα ταξιδεύει / ολοένα ταξιδεύει»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Σπιτικό ψωμί», βιβλίο «Γιώργος Σεφέρης 60 χρόνια από το Νόμπελ», «Κ»-2

Στις 24 Οκτωβρίου 1963, η Σουηδικής Ακαδημίας ανακοίνωσε ότι ο Γιώργος Σεφέρης θα τιμηθεί με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για τη χρονιά αυτή. Ενάμιση μήνα αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου, κατά την επίσημη τελετή απονομής του βραβείου στη Στοκχόλμη, ο Σεφέρης εκφώνησε τον καθιερωμένο λόγο του νέου νομπελίστα, θέτοντας το εξής ερώτημα: «Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τι θα γινόμασταν αν η πνοή μας λιγόστευε;».

Εξήντα χρόνια μετά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απάντηση. Καθώς η ποίηση «λιγοστεύει» απ’ τη ζωή μας, και με την αφορμή της επετείου του πρώτου ελληνικού Νόμπελ, η έκδοση που συνοδεύει την «Καθημερινή» στις 22 Οκτωβρίου, επιχειρεί να μας θυμίσει την αξία της ποίησης. Και να τιμήσει τον άξιο ποιητή.

Ο Σεφέρης βεβαίως δεν υπήρξε μόνο ποιητής. Γι’ αυτό και, εκτός από κείμενα για τον ποιητή Σεφέρη (και μια ελάχιστη επιλογή από τα ποιήματά του), στις σελίδες της έκδοσης θα διαβάσετε και για τον διπλωμάτη Σεφέρη, αλλά και για τον άνθρωπο Σεφέρη· τον ανήσυχο, τον κοσμογυρισμένο· τον πολίτη Σεφέρη, που αντέδρασε με τον δικό του τρόπο στη δικτατορία. Θα διαβάσετε μελέτες, σχόλια, αναμνήσεις, μια συνέντευξη με τον βιογράφο του, Ρόντρικ Μπίτον, αποσπάσματα από την αλληλογραφία του, κείμενα πρωτότυπα και άλλα, σημαντικά, που αναδημοσιεύονται.

Τα κείμενα αυτά υπογράφουν οι Ευριπίδης Γαραντούδης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Γιωργής, Κωστής Γιούργος, Μαρία Καραβία, Ντίνος Σιώτης και Peter Mackridge.

Την έκδοση εμπλουτίζει πλούσιο εικονογραφικό υλικό, καθώς και φωτογραφίες και σκίτσα του ίδιου του Σεφέρη.

«Γιώργος Σεφέρης: 60 χρόνια από το Νόμπελ», κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

Η ζωή σε μια πόλη που αλλάζει – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Σπιτικό ψωμί», βιβλίο «Γιώργος Σεφέρης 60 χρόνια από το Νόμπελ», «Κ»-3

Τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας κάτοικος της Αθήνας βαραίνουν τη ζυγαριά έναντι του καλού καιρού, της ωραίας ζωής και της θέας στην Ακρόπολη. Τι μπορεί να αλλάξει ώστε να γίνει η ζωή μας στην πόλη πιο εύκολη;

Το «Κ» κατέβηκε σε βάθος 30 μέτρων από την επιφάνεια της γης, είδε τους νέους, υπερσύγχρονους μετροπόντικες και γνώρισε τους ανθρώπους που εργάζονται για τα πρώτα βήματα της πολυαναμενόμενης γραμμής 4 του αθηναϊκού μετρό.

Μια ομάδα καλλιτεχνών ταξίδεψε από το Χονγκ Κονγκ στην Αθήνα, ετοίμασαν μια έκθεση στα Εξάρχεια και εμείς κάναμε μαζί τους μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου για να δούμε την πόλη μέσα από τα μάτια τους.

Πατίνι, ποδήλατο, ρόλερς ή μια σκέτη ρόδα; Τέσσερις κάτοικοι της πόλης μάς περιγράφουν τι άλλαξε στην καθημερινότητά τους από τότε που διάλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο μετακίνησης, αλλά και τους κινδύνους που συναντούν στους δρόμους.

Μια βόλτα στον Κολωνό. Για κάποιους είναι το «σπίτι» τους, κάτι που δεν θα άλλαζαν με τίποτα. Για άλλους, μια συνοικία που έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης. Είναι μια ευκαιρία για φθηνά ενοίκια ή ένα μέρος όπου «δεν έχεις πού να βγεις»; 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή