Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», βιβλίο «Ισραήλ-Χαμάς», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», βιβλίο «Ισραήλ-Χαμάς», «Κ»

4' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 4Τροχούς Νοεμβρίου, οδηγούμε τη δεύτερη γενιά του κουπέ SUV της Toyota, απολαμβάνουμε τα μοντέλα της σειράς Μ της BMW στην πίστα των Σερρών και κινούμαστε στο κέντρο της Αθήνας με το απόλυτο ηλεκτρικό microcar. Ακόμα μη χάσετε την έκτακτη έκδοση «Ισραήλ-Χαμάς: H προϊστορία μιας σύγκρουσης», ένα βιβλίο με κατατοπιστικά άρθρα, ιστορικές φωτογραφίες και 25 χάρτες και γραφήματα, για τα γεγονότα που οδήγησαν στη σημερινή αιματηρή κρίση.

Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, η Νάνα Μούσχουρη θυμάται ιστορίες από τα παλιά, τις πλάκες του Ντίλαν, τις συμβουλές της Κάλλας και τα χρόνια της Κατοχής, κάνουμε βόλτα σε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα πάρκα της Αθήνας, ενώ ένας πρωτοποριακός χώρος VR στη λεωφόρο Μεσογείων μας ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Στους «4 Τροχούς» Νοεμβρίου, τα σύγχρονα εξηλεκτρισμένα μοντέλα συναντούν ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο επιδόσεων – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», βιβλίο «Ισραήλ-Χαμάς», «Κ»-1

Στους 4Τροχούς Νοεμβρίου μια συναρπαστική εμπειρία στην πίστα των Σερρών. Μπορεί τα καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα να μπαίνουν σταδιακά στο περιθώριο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το κοινό αδιαφορεί για τις συγκινήσεις που μπορούν να τους προσφέρουν. Για αυτό και υπάρχουν κατασκευαστές που συνεχίζουν να επενδύουν στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων. Έτσι, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την BMW στη Β. Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μοναδικά μοντέλα «Μ» στην πίστα και σε όμορφες επαρχιακές διαδρομές. Αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της όλης εκδήλωσης ήταν η νέα Μ2, η τελευταία μη εξηλεκτρισμένη δημιουργία του M Division, το οποίο γιόρτασε τα 50ά του γενέθλια τη χρονιά που μας πέρασε.

Στον αντίποδα της εκρηκτικής BMW M2 και καθώς οι μεγαλουπόλεις αναζητούν ένα βιώσιμο μοντέλο στον τομέα των Μεταφορών, η ηλεκτροκίνηση θα ενθαρρύνεται ολοένα και περισσότερο. Ειδικά για τις μικρότερες αποστάσεις, η μικροκινητικότητα θα υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό τετράτροχο, με ατού πολλές φορές την πρόσβαση σε περιοχές των πόλεων απαγορευμένες για την υπόλοιπη κυκλοφορία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τα τελευταία χρόνια τα microcars κερδίζουν έδαφος.

Κινούμαστε, λοιπόν, στο κέντρο της Αθήνας με το Microlino, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, και προσπαθούμε να αντιληφθούμε πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα πίσω από το τιμόνι ενός microcar.

Μία ακόμα τάση της εποχής είναι αυτή που έχει να κάνει με την καθιέρωση των SUV σε όλες τις κατηγορίες. Η Toyota προσπάθησε να συνδυάσει τη μονολιθική τυπολογία ενός κλασικού οχήματος SUV με αυτήν ενός κουπέ. Το αποτέλεσμα αποτυπώθηκε σε ένα εντυπωσιακό μικρομεσαίο μοντέλο, το C-HR. Το 2016, οπότε και παρουσιάστηκε, προκάλεσε τεράστια αίσθηση, καθώς για πρώτη φορά αυτοκίνητο της ιαπωνικής φίρμας ήταν τόσο… προκλητικά μοντέρνο. Παρ’ ότι το C-HR επ’ ουδενί δε δείχνει σήμερα τα χρόνια του, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να δώσει τη θέση του στο μοντέλο της επόμενης γενιάς. Στο τεύχος Νοεμβρίου των 4Τροχών διαβάστε τις οδηγικές μας εντυπώσεις από το νέο Toyota C-HR, το οποίο είναι ό,τι πιο φουτουριστικό έχει περάσει το κατώφλι του εργοστασίου ιαπωνικού εργοστασίου.

Οι «4 Τροχοί» Νοεμβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

«Ισραήλ – Χαμάς»: Η προϊστορία μιας σύγκρουσης – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», βιβλίο «Ισραήλ-Χαμάς», «Κ»-2

Το αναπάντεχο σοκ της 7ης Οκτωβρίου και ο φρικτός κύκλος αίματος που δεν έχει σταματήσει να ανοίγει ολοένα και περισσότερο διέλυσαν με οδυνηρό τρόπο τις αυταπάτες ότι το Παλαιστινιακό θέμα είναι διαχειρίσιμο.

Η νέα κρίση στη Γάζα απειλεί να κλιμακωθεί σε ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, που θα μπορούσε να εμπλέξει μεγάλες δυνάμεις, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη γύρω περιοχή (η Κύπρος, η Τουρκία και η Ελλάδα δεν είναι μακριά), στη διεθνή οικονομία και την παγκόσμια ασφάλεια.

Απέναντι σε μια κρίση που θέτει καθημερινά σε δοκιμασία την πίστη στις καλύτερες ιδιότητες του ανθρώπινου είδους, η αναζήτηση έγκυρων πληροφοριών και ψύχραιμων απαντήσεων στα γιατί και τα πώς των αραβοϊσραηλινών συγκρούσεων αποτελεί είδος εν σπάνει – τουλάχιστον στο Διαδίκτυο και τα social media. Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να προσφέρει στον αναγνώστη πληροφορίες και υλικό για τα βασικά ορόσημα του Παλαιστινιακού, χωρίς να προκαταλαμβάνει την τοποθέτησή του στις τρέχουσες, τραγικά δύσκολες και ενδεχομένως ιστορικής σημασίας εξελίξεις. Μέσα από χάρτες και γραφήματα, ρεπορτάζ και αναλύσεις από το ιστορικό αρχείο της «Κ» και άλλα κείμενα, γραμμένα ειδικά γι’ αυτή την έκδοση, ελ- πίζουμε να διευκολύνουμε την ξενάγηση του αναγνώστη στους λαβύρινθους μιας σύγκρουσης που συγκίνησε τις προηγούμενες γενιές και, ελλείψει κάποιου θαύματος, θα απασχολήσει και τις επόμενες.

Το βιβλίο «Ισραήλ – Χαμάς» κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Με τη Νάνα Μούσχουρη πίσω στα παλιά – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», βιβλίο «Ισραήλ-Χαμάς», «Κ»-3

Με αφορμή την κυκλοφορία των νεανικών ηχογραφήσεων της Νάνας Μούσχουρη από τη δεκαετία του ’50, η Ελληνίδα τραγουδίστρια με την τεράστια διεθνή καριέρα θυμήθηκε ιστορίες από τα παλιά, τις πλάκες του Ντίλαν και τις συμβουλές της Κάλλας, τους γονείς της και τα χρόνια της Κατοχής, και εξήγησε γιατί στη ζωή της, πάνω απ’ όλα, υπήρξε πάντα η μουσική.

Baby boom: Μέχρι το 2050, ένας στους τρεις νέους ανθρώπους στον πλανήτη θα είναι Αφρικανός, ο πληθυσμός της Αφρικής θα διπλασιαστεί και αυτό θα φέρει νέες ισορροπίες τόσο στην ίδια την ήπειρο, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Θα είναι για καλό;   

Βόλτα σε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα πάρκα της Αθήνας, στο οποίο τα παιδιά τρέχουν ανάμεσα σε γλυπτά γύρω από τα κτίρια της Εθνικής Γλυπτοθήκης – εκεί μας περίμενε μια ξενάγηση στην πλούσια συλλογή της.

Ο Γιωργής Τσουρής μιλάει για τις sold out παραστάσεις του, περιγράφει ότι στην Αθήνα δουλεύει ακόμα το «από στόμα σε στόμα», συζητά για τα θεατρικά του γονίδια, την πατρότητα, αλλά το όνειρο για ένα μεγάλο σπίτι.

Θεσσαλονίκη: Βρίσκεται στη σκιά της Ναυαρίνου, λέγεται πλατεία χωρίς να υπάρχει πλατεία, αλλά η Ιπποδρομίου και οι γύρω δρόμοι της κρύβουν αστικούς μύθους, κουβαλούν τη μουσική κουλτούρα της πόλης και αποτελούν στέκι για τον νεαρόκοσμο της Θεσσαλονίκης.

Ένας πρωτοποριακός χώρος VR στη λεωφόρο Μεσογείων μας ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο που είναι κάτι περισσότερο από μια απίθανη εμπειρία gaming.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή