Μια ΑΙ πολυκατοικία στο Χαλάνδρι – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Μια ΑΙ πολυκατοικία στο Χαλάνδρι – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρυσό χαβιάρι, διαφάνεια, μπουρμπουλήθρες, πρόβολος, ανάρτηση, πεταλούδα, ζαρτιέρες. Τι θα σκίτσαρε ένας αρχιτέκτονας στο άκουσμα αυτών των λέξεων; Το ΑΙ; Πώς ‘ερμηνεύει’ αυτές τις ανορθόδοξες οδηγίες ένα πρόγραμμα σχεδιασμού τεχνητής νοημοσύνης;  «H στιγμή που περιμένεις τις εικόνες μοιάζει όπως όταν κρέμεσαι από τα χείλη ενός συνομιλητή σου, έχεις αγωνία να δεις αν κατάλαβε αυτό που σκέφτηκες και εσύ, αν κινείστε στο ίδιο μήκος κύματος», εξηγεί η Νεφέλη Χατζημηνά, ιδρύτρια των architectScripta. Το γραφείο που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 2007, χρησιμοποιεί ψηφιακές τεχνικές κατασκευής και προγράμματα σχεδιασμού τεχνητής νοημοσύνης. «Η όλη διαδικασία με το πρόγραμμα ξεκινάει με τη λέξη “Ιmagine” και αυτό αμέσως πυροδοτεί τη δημιουργικότητα», αναφέρει και ο Νίκος Παπαβασιλείου, το έτερο μέλος των architectScripta.

Αυτό το «παιχνίδι» εικόνων και λέξεων μεταξύ των δύο αρχιτεκτόνων και ενός προγράμματος σχεδιασμού ΑΙ, γέννησε την ιδέα για  το ΒUTterFLy, μια πεντάωροφη πολυκατοικία εννέα διαμερισμάτων, κοντά στην πλατεία Χαλανδρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή