Ρίντλεϊ Σκοτ εναντίον Ναπολέοντα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ρίντλεϊ Σκοτ εναντίον Ναπολέοντα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ ήταν ακόμα νεαρός και έκανε τα πρώτα του βήματα στο σινεμά, βρέθηκε στο Λος Άντζελες προσπαθώντας να δικτυωθεί και να προωθήσει την καριέρα του, χωρίς, όμως, σπουδαία αποτελέσματα. Όπως περιγράφει, κάπως απογοητευμένος, ένα βράδυ πήγε σινεμά για να ξεχαστεί παρακολουθώντας μια ταινία που εκείνη την εποχή έκανε πάταγο. Λεγόταν Ο πόλεμος των άστρων – και του άλλαξε τη ζωή. Καθόταν μπροστά στο σινεμά, θυμάται. «Δεν είχα ξαναζήσει τέτοια συμμετοχή από το κοινό. Ήταν σαν ροκ συναυλία. Σκέφτηκα: “Γιατί εγώ να θέλω να γυρίσω τον Τριστάνο και την Ιζόλδη;”. Είχα κατάθλιψη για έναν μήνα. Τότε, από το πουθενά, κάποιος μου έστειλε ένα σενάριο για μια ταινία που λεγόταν Άλιεν». Ο Σκοτ δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Στα 85 του χρόνια σήμερα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε φόρμα, και τώρα έρχεται ακόμα μία πραγματικά μεγάλη ταινία, το Napoleon. Ο Χοακίν Φίνιξ υποδύεται τον Βοναπάρτη σε μια βιογραφική ταινία που διατρέχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και αστοχίες του Αούστερλιτς, Μόσχα, Βατερλώ–, ενώ παράλληλα εστιάζεται στο μαράζι του για την άπιστη σύζυγό του Ιωσηφίνα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times και αναδημοσιεύεται στο «Κ», ο Σκοτ περιγράφει πώς αναμετρήθηκε με την προσωπικότητα του Βοναπάρτη, μοιράζεται τις σκέψεις του γύρω από το σινεμά και τη ζωή, θυμάται παλιές ιστορίες, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον, την τεχνητή νοημοσύνη και την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή