Στις σκακιέρες της Αθήνας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στις σκακιέρες της Αθήνας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά το chess boom του Netflix, οι νέοι σκακιστές της Αθήνας έχουν δημιουργήσει ένα σαρωτικό κύμα που κατακτά την πόλη. Από τους συλλόγους της γειτονιάς στο YouTube και από τα σκακιστικά καφέ στις διεθνείς διακρίσεις, όλο και περισσότεροι ερωτεύονται το άθλημα που συνεχίζει να γοητεύει, απαγκιστρωμένο πια από τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Σήμερα, που η παραδοσιακή εικόνα του αντικοινωνικού, «έξυπνου» σκακιστή έχει παρέλθει, που το σκάκι έρχεται ακόμη πιο κοντά στη δημόσια εκπαίδευση και που όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη γνώση μέσω του διαδικτύου, το «Κ» κάθεται πίσω απ’ τη σκακιέρα και εξετάζει τις βάσεις που θεμελίωσαν τη σημερινή επιτυχία στην Ελλάδα. Ποια η σχέση του online κύματος που σάρωσε στην περίοδο της πανδημίας με το διά ζώσης σκάκι; Πώς ένα διαχρονικό παιχνίδι συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση της gen Z και με ποιον τρόπο συνδέονται οι μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων σκακιστών της δεκαετίας του ’90 με τις πρόσφατες διακρίσεις;

Συζητάμε με νέους και νέες για το πάθος τους, επισκεπτόμαστε θρυλικά και σύγχρονα σκακιστικά στέκια όπου τα τουρνουά δεν σταματούν ποτέ και χαρτογραφούμε την πολλά υποσχόμενη σκακιστική αναγέννηση της εποχής μας. Τα ρολόγια ξεκίνησαν. Η αντίστροφη μέτρηση για ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον μοιάζει να έχει αρχίσει.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT