Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Κ»

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πρωτοχρονιάτικο «Γαστρονόμο» κάνουμε ρεβεγιόν χωρίς κόπο! Για πρώτη φορά 70 απλές γιορτινές συνταγές σε ένα τεύχος. Βασιλόπιτες χωρίς μίξερ, μεζέδες, ρολά, καρέ, πανσέτες, τάρτες, σουφλέ ζυμαρικών, πατάτες φούρνου, εντυπωσιακά και εύκολα! Μαζί το αναλυτικό ρεπορτάζ για τα Βραβεία Ποιότητας 2023, όπου ο Γαστρονόμος τίμησε τους ακρίτες παραγωγούς. Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, Ζόρδι Μπουσκέ, ο φωτογράφος-επιστήμονας που ταξίδεψε για χρόνια στις χώρες της Νότιας Αμερικής αναζητώντας τους καθαρούς έναστρους ουρανούς. Ακόμα, με τι παίζουν σήμερα τα παιδιά και πώς οι σημερινοί 20ρηδες αντιλαμβάνονται τη «μαγεία των ημερών»;

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! Κυκλοφορεί σήμερα.

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο: Κάνουμε ρεβεγιόν χωρίς κόπο! Σήμερα με την «Καθημερινή»

Σε αυτό το τεύχος, ο Γαστρονόμος μας δίνει ιδέες και συνταγές για το πιο εύκολο ρεβεγιόν της ζωής μας.

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο σας δίνουμε συνταγές για το πιο εύκολο Ρεβεγιόν! Συνταγές γιορτινές, λαμπερές και πεντανόστιμες, που όμως θα ετοιμάσουμε πανεύκολα και χωρίς κόπο, γιατί το ρεβεγιόν είναι ευκαιρία για γιορτή και χαρά με τους αγαπημένους μας και όχι κόπος και κούραση στην κουζίνα!

Σερβίρουμε εύκολα ρετρό καναπεδάκια αλλά με μοντέρνες πινελιές και ανοίγουμε τα γιορτινά κρασιά που θα συνοδεύσουν τα κεράσματα του ρεβεγιόν μας.

Φτιάχνουμε πανεύκολες αλμυρές τάρτες με έξυπνες ιδέες για απλές και νόστιμες βάσεις με τριμμένο παξιμάδι ή έτοιμη σφολιάτα και γέμιση από αφράτες κρέμες τυριών μέχρι καραμελωμένα κρεμμύδια και λαχταριστά μανιτάρια!

Συμμαχούμε με τον κρεοπώλη μας για να προετοιμάσει για εμάς σουβλάκια, καρέ, πανσέτες και ρολά από κάθε λογής κρεατικά -το μόνο που θα κάνουμε εμείς είναι να τα μαρινάρουμε σε διαφορετικές αρωματικές μαρινάδες και να τα ψήσουμε. Θα τα σερβίρουμε με λαχταριστά μελωμένα λαχανικά και ιδιαίτερες αλλά εύκολες γαρνιτούρες με πατάτες που θα ετοιμάζουμε όλο το χειμώνα!

Και για την Πρωτοχρονιά, προτείνουμε τις πιο ιδιαίτερες βασιλόπιτες του 2024 που θα φτιάξουμε χωρίς μίξερ σε χρόνο μηδέν, για να ευχηθούμε την καλή χρονιά στους καλεσμένους μας και για να απολαμβάνουμε στο πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς.

Και βέβαια, όπως κάθε μήνα, 24 φανταστικές και πάντα απλούστατες ιδέες για το καθημερινό φαγητό όλου του μήνα, ανά είδος και ανά εβδομάδα.

Μαζί, το αναλυτικό ρεπορτάζ από τα 16α Βραβεία Ποιότητας

Στο τεύχος αυτό, όπως κάθε χρόνο, θα δημοσιευθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ από τα φετινά 16α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου, που πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Για την επιλογή των βραβευθέντων παραγωγών ταξιδέψαμε από τις Πρέσπες μέχρι την Κάσο και από τον Έβρο μέχρι την Κίναρο, ώστε να γνωρίσουμε από κοντά τους ανθρώπους που ζουν, δημιουργούν και παράγουν κοντά στα σύνορα της χώρας. 100 σελίδες με όλο το αφιέρωμα της συγκινητικής βραδιάς!
 
Ο «Γαστρονόμος» Ιανουαρίου κυκλοφορεί σήμερα, με την «Καθημερινή»

Η δύναμη της εικόνας – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Είναι ελληνικής καταγωγής, με ρίζες στην Πόλη, αλλά οι περισσότεροι μάλλον αγνοούμε το όνομα του Πάρη Δούκοβιτς. Το γνωρίζουν όμως πλανητάρχες, σταρ του Χόλιγουντ και της μουσικής, αλλά και κορυφαίοι οίκοι μόδας, που διεκδικούν τη μοναδική του ματιά. Τον συναντήσαμε στην Αθήνα και μας μίλησε για τη συναρπαστική καριέρα του – και για τη δύναμη της εικόνας.

Για τη γενιά που μόλις ενηλικιώθηκε, οι γιορτές έχουν ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα: μια συζήτηση με σημερινούς 20άρηδες μας έδειξε ότι αντιλαμβάνονται τη «μαγεία των ημερών» με προβληματισμό, απάθεια και τις δικές τους παραδόσεις.

Η Δήμητρα Γαλάνη παραχωρεί μια συνέντευξη στην Παυλίνα Βουλγαράκη (ή το αντίθετο;), με αφορμή τη συνύπαρξή τους στη σκηνή του Vox, και τις ακούσαμε να συζητούν για όλα: τραγούδια, έρωτες, θαυμαστές, συνήθειες και ένοχες απολαύσεις.  

Η Ονειρούπολη, το πρώτο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο που στήθηκε στην Ελλάδα, συμπλήρωσε φέτος είκοσι χρόνια ζωής: τα παιδιά που μεγάλωναν στη Δράμα έχουν αναμνήσεις για μια ζωή. Πώς είναι όμως το πάρκο σήμερα; Τι λένε οι ντόπιοι και τι εντύπωση κάνει στους επισκέπτες;   

Με τι παίζουν σήμερα τα παιδιά; Από πάμφθηνα μικροπλασματάκια μέχρι πανάκριβα συναρμολογούμενα μοντέλα, η αγορά καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα από τιμές, ανάγκες, τάσεις και προτιμήσεις. Ποιες είναι τάσεις και τι μας μαθαίνουν;

Ο φωτογράφος-επιστήμονας Ζόρδι Μπουσκέ ταξίδεψε για χρόνια στις χώρες της Νότιας Αμερικής αναζητώντας τους καθαρούς έναστρους ουρανούς, που έχει «κλέψει» από τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων πόλεων η φωτορύπανση.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT