Ο έρωτας δεν γεννήθηκε για δυο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 11/2 με την «Καθημερινή»

Ο έρωτας δεν γεννήθηκε για δυο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή 11/2 με την «Καθημερινή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Έχω σχέση με έναν άνθρωπο, ο οποίος σχετίζεται και με έναν άλλο άνθρωπο, ο οποίος, με τη σειρά του, σχετίζεται και με άλλο άνθρωπο. Αυτή είναι η μοναδική μου σχέση προς το παρόν, αλλά έχω ερωτικές επαφές και εκτός αυτής και όταν είναι να βγω ένα ραντεβού, θα το συζητήσω με τον σύντροφό μου. Αυτή την περίοδο, η δική μου εμπειρία στην πολυσυντροφικότητα είναι ως μετασύντροφος, γνωρίζοντας δηλαδή όλα τα άλλα άτομα που περιλαμβάνει το σχεσιακό πλαίσιο. Δεν προσεγγίζουμε την πολυσυντροφικότητα με ιεραρχία, καθώς θέλουμε ισορροπία στις σχέσεις μας, αλλά θέλει δουλειά για να μη βάλεις τον έναν σύντροφο πάνω από τον άλλο, επειδή ακριβώς αυτή είναι η τάση μας κοινωνικά. Με τον σύντροφό μου ήμασταν της ίδιας λογικής – είχαμε δυσκολευτεί με κάποια μονογαμικά κομμάτια, είχαμε πειραματιστεί και οι δυο μας στο παρελθόν με ανοιχτές σχέσεις και όταν γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε να είμαστε μαζί σε σχέση, είπαμε να το πάμε εξ αρχής πολυσυντροφικά».

Αυτά τα λέει η Άννα, 39 ετών, ένας από τους ανθρώπους που μας μίλησαν στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε το μοντέλο των πολυσυντροφικών σχέσων που φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ποιοι είναι οι «κανόνες» μιας τέτοιας σχέσης; Τι προσφέρει; Πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες; Τι πρέπει να ξέρει κάποιος που ένα απόγευμα μπορεί να βρεθεί να πίνει καφέ με τον σύντροφο της συντρόφου του;  

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή