Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Oι όροι των ΗΠΑ στην Αγκυρα για τα F-16. Oι ρήτρες που περιλαμβάνει το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο. Η «Κ» παρουσιάζει το ντοκουμέντο που προβλέπει ακόμα και διακοπή παροχής αμυντικού υλικού στην Τουρκία εάν παραβιάσει τον συμμαχικό της ρόλο στο ΝΑΤΟ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

– Oι όροι των ΗΠΑ στην Αγκυρα για τα F-16. Oι ρήτρες που περιλαμβάνει το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς το Κογκρέσο. Η «Κ» παρουσιάζει το ντοκουμέντο που προβλέπει ακόμα και διακοπή παροχής αμυντικού υλικού στην Τουρκία εάν παραβιάσει τον συμμαχικό της ρόλο στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

– Ο Τραμπ θέλει να βγάλει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ. Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του τέως προέδρου Τζον Μπόλτον μιλάει στην «Κ» για την απειλή του προς τους συμμάχους και την «χημεία» με τον Ταγίπ Ερντογάν.

– Τρία θεσμικά αντίβαρα από τη Ν.Δ. για να αποκατασταθεί το…δεξιό ισοζύγιο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Οι «φυλές» των διαφωνούντων και τα «ναι» της τελευταίας στιγμής. «Λέτε να καταργήσουμε τον μισό Καβάφη;». Ζητωκραυγές και ψίθυροι σε θεωρεία και διαδρόμους της Βουλής. Ο Αλέξης Πατέλης και η δικαίωση του «σκαντζόχοιρου».

– Οταν οι αποφάσεις του ΣτΕ μένουν στα χαρτιά επειδή οι κρατικές υπηρεσίες «ξεχνούν» ή αδυνατούν να τις εφαρμόσουν. Τι λένε νομικοί και  ποια τα «αντίμετρα» που έχουν οι πολίτες. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

– Επίθεση γοητείας σε ξένα ΑΕΙ. Η «Κ» παρουσιάζει το σχέδιο προσέλκυσης πανεπιστημίων από το υπουργείο Παιδείας με ειδικές  αποστολές σε πολλές χώρες. Ελληνες καθηγητές που διδάσκουν στο εξωτερικό σε ρόλο «πρεσβευτή».

– «Μα, τα λουλούδια θα χαλάσουν τα Εξάρχεια;». Τα κρούσματα βανδαλισμών σε καταστήματα από αυτόκλητους «φρουρούς» της φυσιογνωμίας της περιοχής… Μιλούν στην «Κ» επιχειρηματίες και κάτοικοι για το καθεστώς φόβου. Χάρης Δούκας στην «Κ»: Να συνεργαστούμε για την ασφάλεια των πολιτών.

– «Ελντοράντο» με 17.000 οικόπεδα που πωλήθηκαν την τελευταία πενταετία σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Η εκτός σχεδίου δόμηση, οι αλλαγές στους κανόνες και τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το Κτηματολόγιο.

– Πώς τα πολωνικά μήλα βαφτίζονται «Κοζάνης». Οι ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, οι συνεταιρισμοί και τα «βαρίδια» των παραγωγών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

– «Να προλάβω να δω ξανά τη Νόα μου». Η συγκλονιστική εξομολόγηση στην «Κ» μιας μητέρας η οποία νοσεί βαριά, για την κόρη της που εδώ και 140 ημέρες είναι όμηρος της Χαμάς. «Είναι αυτή που άρπαξαν από το φεστιβάλ την 7η Οκτωβρίου και την μετέφεραν σε μια μοτοσικλέτα…».

– «Ακούει η Αθήνα; Μας χτύπησαν με drones». Το πέρασμα από την Ερυθρά Θάλασσα υπό την σκιά των Χούθι. Μιλούν στην «Κ» υπεύθυνοι υπηρεσιών ασφαλείας για τα μέτρα προστασίας πληρωμάτων και τις «παρακαμπτήριες» οδούς των πλοίων.

– Τούρκοι που μαθαίνουν ελληνικά στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό Κέντρο Κωνσταντινούπολης μιλούν στην «Κ» γιατί επέλεξαν να μάθουν «τη γλώσσα του γείτονα». Υπερπολλαπλάσια η ζήτηση από τις  προσφερόμενες θέσεις σπουδαστών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

– Κυριακή στα μουσεία της Αθήνας. Διαδρομές μεταξύ Τέχνης και Ιστορίας με σταθμούς σε κάθε  γειτονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή