Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»: «Τα βουνά μας – Παρνασσός», «4 Τροχοί», «Κ»

Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»: «Τα βουνά μας – Παρνασσός», «4 Τροχοί», «Κ»

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο τεύχος της πρωτότυπης εκδοτικής σειράς «Τα βουνά μας», ταξιδεύει στον δημοφιλή Παρνασσό και εξερευνά τα πολλά του πρόσωπα, από τους μοναδικούς Δελφούς και την κοσμική Αράχωβα, έως το μαρτυρικό Δίστομο και τις γοητευτικές κορυφές. Μαζί το νέο τεύχος «4 Τροχοί» Μαρτίου, με τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα από κατασκευαστές που το αγοραστικό κοινό δεν έχει ακούσει ξανά. Το ένα από αυτά διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, ενώ για τα άλλα δύο είναι απλώς θέμα χρόνου. Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, ένα τεύχος αφιερωμένο στη γυναίκα και την Παγκόσμια Ημέρα της 8ης Μαρτίου, γεμάτο με πρόσωπα, ιστορίες και σκέψεις.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Τα βουνά μας: Παρνασσός – Μια πρωτότυπη έκδοση 200 σελίδων, την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»: «Τα βουνά μας – Παρνασσός», «4 Τροχοί», «Κ»-1

Πώς οι μάστορες και οι υφάντρες της Αράχωβας έγιναν επιχειρηματίες; Τι ενέπνευσε του Γάλλους ποιητές του 19ου αιώνα και γέννησαν τον Παρνασσισμό; Πού κάνουν ορειβατικό σκι όσοι αποφεύγουν το χιονοδρομικό κέντρο και ποιος ονόμασε Κατεβατό τον τοπικό άνεμο; Γιατί οι Αραχωβίτες φοράνε φουστανέλες στη γιορτή του Αϊ-Γιώργη και τι δουλειά είχαν οι Beatles στο χωριό τους; Τι είναι τα «μεθύσια» που μαζεύουν από το βουνό οι κυράδες και που κρύβονται οι μοναδικές άγριες παιώνιες; Πώς ο Παρνασσός μετατρέπεται σταδιακά και σε καλοκαιρινό προορισμό;

«Τα βουνά μας» ταξιδεύουν στον Παρνασσό, τον πιο δημοφιλή χειμερινό προορισμό της Ελλάδας. Εξερευνούν τα πολλά του πρόσωπα. Από τους μοναδικούς Δελφούς και την κοσμική Αράχωβα έως το μαρτυρικό Δίστομο και τις γοητευτικές κορυφές.

Η πλούσια φύση, οι δραστηριότητες, τα δημοτικά τραγούδια, η διασκέδαση και ασφαλώς οι άνθρωποι: κτηνοτρόφοι, τροφοσυλλέκτες, ερασιτέχνες μετεωρολόγοι, αλλά και επιστήμονες, αναρριχητές, καλλιτέχνες. 

Όλα όσα ξέρουμε και όσα δεν υποψιαζόμαστε καν, σε μια πρωτότυπη έκδοση 200 σελίδων.

«Τα Βουνά μας – Παρνασσός» κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, με την «Καθημερινή».

Αλλάζει το τοπίο της αγοράς αυτοκινήτου – «4Τροχοί» Μαρτίου, την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»: «Τα βουνά μας – Παρνασσός», «4 Τροχοί», «Κ»-2

Στους 4Τροχούς Μαρτίου παρουσιάζουμε τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα από κατασκευαστές που το αγοραστικό κοινό δεν έχει ακούσει ξανά. Το ένα από αυτά (Seres 5) διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, ενώ όσον αφορά τα άλλα δύο (BYD Atto 3 και Fisker Ocean) αποτελεί απλώς θέμα χρόνου να αποκτήσουν επίσημη αντιπροσώπευση στη χώρα μας. Η πραγματικότητα είναι πως για δεκαετίες ολόκληρες δεν είχαμε δει καινούργιες αυτοκινητοβιομηχανίες να μπαίνουν στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του αυτοκινήτου. Την κερκόπορτα που οδηγεί στην άλωση αυτού του κατεστημένου άνοιξε προ ετών η Tesla, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση, έναν τομέα από τον οποίο οι υπόλοιποι κατασκευαστές προτιμούσαν να κρατηθούν μακριά.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν άρδην πλέον με την απόβαση των Κινέζων κατασκευαστών, που κι αυτοί ως επί το πλείστον αξιοποιούν την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο. Πόσο καλά τα καταφέρνουν; Με αφορμή την έλευση του made in China ηλεκτρικού MG4, το συγκρίνουμε με τον άμεσο Ευρωπαίο ανταγωνιστή του, που δεν είναι άλλος από το ID.3 της VW, το οποίο ανέλαβε να κουβαλήσει ένα βαρύ φορτίο, όντας το τρίτο ορόσημο στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, μετά τον εμβληματικό Σκαραβαίο και το θρυλικό Golf.

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην αντιπροσωπεύουν ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι από τις ευρωπαϊκές ή τις εγχώριες πωλήσεις αυτοκινήτων, εντούτοις διαθέτουν μια εντυπωσιακή δυναμική και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ρίχνουν το βάρος των επενδύσεών τους στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς, και βέβαια το ζητούμενο είναι η μείωση των τιμών τους και η αύξηση της εμβέλειάς τους. Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αναμφίβολα το νέο Volvo EX30, το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στην κατηγορία των B-SUV. Προκειμένου να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές του, το οδηγούμε σε ένα εξαντλητικό οδοιπορικό 2.220 χλμ., κινούμενοι από το Ταίναρο ως το Διδυμότειχο, τα δύο άκρα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τέλος, για όσους αποζητούν κάποιες πιο παραδοσιακές αξίες, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα απολαύσουν τη δοκιμή της νέας Mercedes CLE Coupe.

Οι «4 Τροχοί» Μαρτίου κυκλοφορούν την Κυριακή 3 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

Τεύχος Γυναίκα: Πρόσωπα, ιστορίες, σκέψεις – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»: «Τα βουνά μας – Παρνασσός», «4 Τροχοί», «Κ»-3

Τι είναι σεξισμός; Κάναμε αυτή την ερώτηση σε 22 Ελληνίδες και τους ζητήσαμε μια ιστορία που θυμούνται από το γραφείο, τον δρόμο, το σπίτι, επιχειρώντας να αποτυπώσουμε την «ύπουλη ασθένεια».

Δύο χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Γιάννικα Μέριλο, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, μάς εξηγεί για ποιον λόγο αποκαλείται «υβριδικός» αυτός ο πόλεμος, γιατί αφορά ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και το πώς επηρεάζει το μέλλον των συρράξεων.

Τα πολυδιαβασμένα διηγήματα της Ρουμένα Μπουζάροφσκα αποτυπώνουν ρεαλιστικά τη σύγχρονη γυναικεία ταυτότητα και οι τρεις ηθοποιοί (Μαρία Μαγκανάρη, Μαρία Σκουλά, Αμαλία Καβάλη) που τα μεταφέρουν στη σκηνή μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους από τη ζωή και το θέατρο. 

Σε μια εποχή που συζητάμε για γυναικεία ενδυνάμωση, δικαιώματα, δυναμισμό και ανεξαρτησία, είναι ταμπού για μια γυναίκα στην ηλικία πάνω κάτω των 35 να τρομάξει από την πιθανότητα να μείνει μόνη ή να μη γίνει μητέρα;

Πόσο επηρεάζουν το φλερτ τα παραπάνω κιλά; Από τα σκοτεινά χρόνια του fat shaming μέχρι τον καιρό του body positivity το βάρος δεν έχει πάψει να αποτελεί παράμετρο στην ερωτική ζωή. Τέσσερις γυναίκες μας μίλησαν για την εμπειρία τους.   

Η Καμίλα Σόσα Βιγιάδα είναι μια γυναίκα που δεν γεννήθηκε γυναίκα, μια συγγραφέας από την Αργεντινή που έγινε διάσημη μέσα από τη λογοτεχνία και μας μίλησε για την ταραγμένη της ζωή, γιατί δεν αποδέχεται τον όρο «τρανς» και γιατί η νύχτα είναι πιο όμορφη από τη μέρα. 

Χιλιάδες μικρά και μεγάλα κορίτσια στέκονται μπροστά από ανοιχτά μικρόφωνα στη μεγάλη, συμπεριληπτική σκηνή της ελληνικής ποπ. Έχουν όμως την τόλμη να μιλήσουν ανοιχτά;

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή