Αλλάζει το τοπίο της αγοράς αυτοκινήτου – «4Τροχοί» Μαρτίου, την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

Αλλάζει το τοπίο της αγοράς αυτοκινήτου – «4Τροχοί» Μαρτίου, την Κυριακή 3/3 με την «Καθημερινή»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 4Τροχούς Μαρτίου παρουσιάζουμε τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα από κατασκευαστές που το αγοραστικό κοινό δεν έχει ακούσει ξανά. Το ένα από αυτά (Seres 5) διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, ενώ όσον αφορά τα άλλα δύο (BYD Atto 3 και Fisker Ocean) αποτελεί απλώς θέμα χρόνου να αποκτήσουν επίσημη αντιπροσώπευση στη χώρα μας. Η πραγματικότητα είναι πως για δεκαετίες ολόκληρες δεν είχαμε δει καινούργιες αυτοκινητοβιομηχανίες να μπαίνουν στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά του αυτοκινήτου. Την κερκόπορτα που οδηγεί στην άλωση αυτού του κατεστημένου άνοιξε προ ετών η Tesla, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση, έναν τομέα από τον οποίο οι υπόλοιποι κατασκευαστές προτιμούσαν να κρατηθούν μακριά.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν άρδην πλέον με την απόβαση των Κινέζων κατασκευαστών, που κι αυτοί ως επί το πλείστον αξιοποιούν την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο. Πόσο καλά τα καταφέρνουν; Με αφορμή την έλευση του made in China ηλεκτρικού MG4, το συγκρίνουμε με τον άμεσο Ευρωπαίο ανταγωνιστή του, που δεν είναι άλλος από το ID.3 της VW, το οποίο ανέλαβε να κουβαλήσει ένα βαρύ φορτίο, όντας το τρίτο ορόσημο στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, μετά τον εμβληματικό Σκαραβαίο και το θρυλικό Golf.

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην αντιπροσωπεύουν ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι από τις ευρωπαϊκές ή τις εγχώριες πωλήσεις αυτοκινήτων, εντούτοις διαθέτουν μια εντυπωσιακή δυναμική και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ρίχνουν το βάρος των επενδύσεών τους στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς, και βέβαια το ζητούμενο είναι η μείωση των τιμών τους και η αύξηση της εμβέλειάς τους. Ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αναμφίβολα το νέο Volvo EX30, το πρώτο μοντέλο της εταιρείας στην κατηγορία των B-SUV. Προκειμένου να ανακαλύψουμε τις δυνατότητές του, το οδηγούμε σε ένα εξαντλητικό οδοιπορικό 2.220 χλμ., κινούμενοι από το Ταίναρο ως το Διδυμότειχο, τα δύο άκρα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τέλος, για όσους αποζητούν κάποιες πιο παραδοσιακές αξίες, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα απολαύσουν τη δοκιμή της νέας Mercedes CLE Coupe.

Οι «4 Τροχοί» Μαρτίου κυκλοφορούν την Κυριακή 3 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT