Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

«Σεισμοί» από το χρηματιστήριο της κατοικίας. Οι παρενέργειες της επενδυτικής στροφής στα σπίτια. Πώς η Golden Visa μετέτρεψε τον Αλιμο σε China Town και πώς η έκρηξη τιμών στο ελληνικό Airbnb ευνοεί τα Δυτικά Βαλκάνια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

-«Σεισμοί» από το χρηματιστήριο της κατοικίας. Οι παρενέργειες της επενδυτικής στροφής στα σπίτια. Πώς η Golden Visa μετέτρεψε τον Αλιμο σε China Town και πώς η έκρηξη τιμών στο ελληνικό Airbnb ευνοεί τα Δυτικά Βαλκάνια.

-Ακτινογραφία μισού αιώνα (1974-2024) Δημοκρατίας-Τα συμπεράσματα του συνεδρίου της «Κ»: Ενα τριήμερο ζωηρού προβληματισμού πάνω στα μεγάλα ερωτήματα για την κληρονομιά της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, αλλά και τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές της εκκρεμότητες, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που την απειλούν. Ανθρωποι που κράτησαν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας και προσωπικότητες του πνεύματος είχαν την ευκαιρία να κάνουν ο καθένας τον δικό του απολογισμό, την αυτοκριτική του, και να ανταλλάξουν απόψεις. Μαρκ Μαζάουερ: Οι δύο όψεις μιας ιστορικής μετάβασης. Δημοσκόπηση: Γιατί οι νέοι βλέπουν «αλλιώς» τη Μεταπολίτευση.

-Τρομοκρατία: Η «εταιρεία» των πυροτεχνουργών και ο εντολέας τους, πώς συμπληρώνεται το παζλ των βομβιστικών ενεργειών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

-Τα μη κρατικά πανεπιστήμια και η κούρσα των κολεγίων για μια άδεια ΑΕΙ -οι ανακατατάξεις στην εγχώρια ιδιωτική μεταλυκειακή εκπαίδευση.

-«Αφορισμών» συνέχεια για τους γάμους και σκέψεις στην Ιεραρχία για τρόπους αντίδρασης ενόψει Κυριακής της Ορθοδοξίας και 25ης Μαρτίου.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

-Το χωριό που έλυσε το δημογραφικό. Αποστολή της «Κ» στη Χρυσομηλιά Τρικάλων, με υψόμετρο κοντά στα 1.000 μέτρα, όπου  μίλησε με τους πολύτεκνους κατοίκους που… τιμούν την παράδοση κάνοντας πολλά παιδιά. Οταν χτυπάει το τελευταίο κουδούνι του σχολείου οι φωνές τους αντηχούν στα γύρω βουνά.

-Καραβομαραγκοί , οι συνεχιστές μιας απειλούμενης κληρονομιάς αιώνων. Η «Κ» επισκέφθηκε τους ταρσανάδες στη Σάμο όπου πρόκειται να ιδρυθεί σχολή «μαστόρων» ξύλινων σκαφών.

-Ο αλγόριθμος που «διδάσκεται» από το χορό των ψαριών και τη σοφία των κοπαδιών τους και η φύση ως πρότυπο για την τεχνητή νοημοσύνη…  

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

-Η «Βαλκυρία» της ψηφιακής εποχής. Η όπερα του Βάγκνερ στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή