Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

«Φλέβες» πλούτου  στο υπέδαφος. Ελληνικά κοιτάσματα σπάνιων πρώτων υλών κινούν το ενδιαφέρον επενδυτών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Φλέβες» πλούτου στο υπέδαφος. Ελληνικά κοιτάσματα σπάνιων πρώτων υλών κινούν το ενδιαφέρον επενδυτών. Οι πρώτες γεωτρήσεις στους Μολάους – Aντιμόνιο στη Χίο, βισμούθιο στη Θράκη. Οι έρευνες Αυστραλών και οι ευοίωνες ενδείξεις για την ενεργειακή και ψηφιακή μετάβαση στη χώρα και στην Ευρώπη.

Στέφανος Κασσελάκης, εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στην «Κ»: Ψηφιακό κόμμα με δημοφηφίσματα, το συνέδριο «επανίδρυσης», ο σχολιασμός για την αυτοκριτική του προκατόχου του και τι ξεκαθαρίζει για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Το μοντέλο της Μυκόνου εξαπλώνεται; Η «Κ» ξεκινάει σειρά ρεπορτάζ-αποστολών σε νησιά όπου η τουριστική κίνηση και η καλπάζουσα δόμηση απειλούν να μεταμορφώσουν το τοπίο. Σίφνος: Η πολιορκία της θεμωνιάς. Αστυπάλαια: Το μέγα-πρότζεκτ των 2.000 στρεμμάτων. Τι λένε κάτοικοι και επαγγελματίες στα δύο νησιά.

Η αγορά real estate και η κερκόπορτες του μαύρου χρήματος στα ακίνητα.

«Να μη βιώσει κανείς το μίσος που βίωσα εγώ». Συνέντευξη του Σταύρου Παπασταύρου στην «Κ» για την «εφιαλτική εξαετία» που πέρασε, τη συγγνώμη που ακόμα περιμένει από τους πολιτικούς του αντιπάλους, την ένταση κυβέρνησης-Εκκλησίας, το χτύπημα στην Οδησσό όπου ήταν παρών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Η Οδησσός, οι S-300 και οι Patriot. Το σχέδιο παροχών και ανταλλαγών αμυντικού υλικού, οι ΗΠΑ, και ο κατάλογος με τα όσα έχει στείλει η Ελλάδα στην Ουκρανία. 

Τι κρατάμε από το συνέδριο της «Κ» για τη Μεταπολίτευση – ένας πρώτος απολογισμός. Γράφουν και σχολιάζουν πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι για τα «συν και πλην» των 50 χρόνων, τις επιτυχίες, τα «βαρίδια» και το απαιτητικό αύριο.

Η γενναιοδωρία του Λάνθιμου και τα Οσκαρ. Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, που οι συνάδελφοί του-στα γυρίσματα- αποκαλούν «blackfish», μιλάει για το μοντάζ που χτίζει ένα κόσμο για τον θεατή, τον καλλιτεχνικό του γάμο με τον έλληνα σκηνοθέτη, και τη μαγεία του αυτοσχεδιασμού.

«Κόντρες καπεταναίων για την πρωτιά στα λιμάνια τέλος». Το μοντέλο των χρονοθυρίδων (slots),που ρυθμίζουν την ώρα άφιξης και αναχώρησης των αεροπλάνων σχεδιάζει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την αποφυγή «συνωστισμού» πλοίων ειδικά το καλοκαίρι σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

«Από τη Λέσβο στο εργαστήριο με τον Dr. Pap». Η Νέδα Βουτσά Περδίκη, παθολογοανατόμος-κυτταρολόγος, μιλάει στην «Κ» για τη γνωριμία και τη συνεργασία της με τον κορυφαίο έλληνα επιστήμονα Γιώργο Παπανικολάου. «Οι καθηγητές Ιατρικής στις ΗΠΑ διακρίνονταν και για τη μη αλαζονική τους νοοτροπία».

Η Ακαδημία Αθηνών αλλάζει σχεδόν έναν αιώνα μετά την ίδρυσή της. Τι προβλέπεται, τι δηλώνουν στην «Κ» οι γνωρίζοντες και για τα «παρασκήνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή