Σήμερα με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Νηστίσιμα γλυκά», βιβλίο «Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Νηστίσιμα γλυκά», βιβλίο «Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα», «Κ»

5' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα με την «Καθημερινή», μη χάσετε το νέο βιβλίο του Γαστρονόμου! «Νηστίσιμα Γλυκά», μια έκδοση με 64 συλλεκτικές παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές για τη Σαρακοστή και όχι μόνο! Χαλβάδες, κέικ, πίτες, κουλούρια, κεράσματα, σοκολατένια γλυκά.

Μαζί «Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα», ένα πρωτότυπο βιβλίο για ένα θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες. Ο Βρετανός αριστοκράτης και το ανύπαρκτο φιρμάνι. Οι εντολοδόχοι του Έλγιν και τα πριόνια στον Παρθενώνα. Το σίριαλ της πώλησης και τα νεότερα για την επιστροφή.

Και στο περιοδικό «Κ», συναντήσαμε τη Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον κόσμο, σε ένα συνέδριο στη Ναύπακτο και περάσαμε μία μέρα μαζί της προσπαθώντας να την κάνουμε φίλη μας. Ακόμα το ρίξαμε στον ύπνο. Γιατί η νέα γενιά κοιμάται νωρίς και τι συνέβη στο καθιερωμένο πάρτι του Vanity Fair μετά τα Όσκαρ;

Νέο βιβλίο με 64 νηστίσιμα γλυκά για τη Σαρακοστή – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Νηστίσιμα γλυκά», βιβλίο «Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα», «Κ»-1

48 μέρες μετράει η Σαρακοστή κι είναι η πιο μεγάλη νηστεία του έτους. Για όποιον επιλέξει να απέχει από τα ζωικά προϊόντα και τις 7 εβδομάδες, αλλά και για όλους όσους κάνουν vegan διατροφή, αυτό το βιβλίο είναι ένα δώρο που ετοιμάσαμε για εσάς. Συνολικά, συμπεριλάβαμε 64 συνταγές που θα λειτουργήσουν ως μικρές τονωτικές ενέσεις και ως διαλείμματα μέσα στη ρουτίνα της νηστίσιμης διατροφής. Συνταγές που θα επαναφέρουν την απόλαυση ενός ωραίου γλυκού μέσα στη μέρα μας και θα αναπτερώσουν το ηθικό μας, βοηθώντας μας τελικώς να συνεχίσουμε τη νηστεία, χωρίς να μας καταβάλλει το αίσθημα της πλήρους στέρησης.

Νηστίσιμα κέικ, μπάρες, μάφιν, cookies, ρολάκια κανέλας, σπιτική πραλίνα για να αλείψουμε στο ψωμί μας κι ένα σωρό άλλες συνταγές θα καλύψουν και με το παραπάνω τις ανάγκες μας για ένα σπέσιαλ γλυκό πρωινό.

Για τις δύσκολες ώρες που θέλουμε επειγόντως ένα γλυκό σνακ, φτιάχνουμε κυπριακές ταχινόπιτες, λουκουμάδες και νηστίσιμη μπουγάτσα.

Για τα Σαββατοκύριακα που καλούμε φίλους και για τα οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής έχουμε μεγάλη δυσκολία… Τι να πρωτοδιαλέξουμε; Μια σιροπιαστή καρυδόπιτα με χουρμάδες, μια lemon pie με καρύδα, μια σκεπαστή μηλόπιτα ή μια ζουμερή πορτοκαλόπιτα;

Και αν πέφτουν τα γενέθλιά μας τη Σαρακοστή; Και τούρτα έχουμε! Για να μην πούμε για τους πρωτότυπους σιμιγδαλένιους χαλβάδες, τις παραδοσιακές, υπέροχες πίτες όπως η φανουρόπιτα και το μελαχρινό, που διαχρονικά συντροφεύουν τις μέρες της νηστείας, τις ωραίες συνταγές που μας έδωσαν στη Μονή Σινά αλλά και τις πιο μοντέρνες νηστίσιμες συνταγές μας, όπως τα brownies με ταχίνι.

Άλλο ένα χρήσιμο και «χορταστικό» βιβλίο από τη σειρά «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη», με νόστιμες, δοκιμασμένες συνταγές για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς ζωικά προϊόντα.

Μη χάσετε το νέο βιβλίο της σειράς «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» με τίτλο «Νηστίσιμα γλυκά». Κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή».

Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Νηστίσιμα γλυκά», βιβλίο «Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα», «Κ»-2

Ποιος ήταν ο λόρδος Έλγιν; Πώς κατάφερε να αποσπάσει και να μεταφέρει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία; Υπήρξε, τελικά, οθωμανικό φιρμάνι που επέτρεπε τις ενέργειες εκείνου και των βοηθών του; Πώς μπορούμε να πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η νέα ειδική έκδοση της «Καθημερινής» με τίτλο: Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που κυκλοφορεί σήμερα με την εφημερίδα..

Προσφέροντας μια ολοκληρωμένη διερεύνηση του ζητήματος καθώς και ένα πλούσιο οπτικό υλικό, η έκδοση βασίζεται σε σχολαστική έρευνα και ανάλυση από έγκριτους ειδικούς και αποκαλύπτει το χρονικό της απογύμνωσης του Παρθενώνα, ενώ παράλληλα θέτει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο παρόν. Μέσα στις σελίδες της, οι αναγνώστες θα συναντήσουν γνωστές και άγνωστες πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του λόρδου που συνέδεσε για πάντα το όνομά του με την Ελλάδα. Παράλληλα, θα γνωρίσουν τις λεπτομέρειες της επιχείρησης του Έλγιν – τους συνεργάτες του, τον τρόπο διαρπαγής και μεταφοράς των Γλυπτών, και τη διαδικασία αγοράς τους από τη βρετανική κυβέρνηση.

Κυρίως, όμως, θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει τη σημασία που έχει το ενιαίο των γλυπτών του Παρθενώνα, τα ευρήματα πρόσφατων ερευνών που αποκαλύπτουν νέα στοιχεία, τα οποία ενισχύουν τα επιχειρήματα της Ελλάδας υπέρ του επαναπατρισμού των Μαρμάρων. Από την άλλη, κείμενα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αλλά και του καθηγητή Ν. Χρ. Σταμπολίδη, Γενικού Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, συμπυκνώνουν τις θέσεις της Ελλάδας, προβάλλοντας την ακλόνητη δέσμευσή της να διεκδικήσει την πολιτιστική της κληρονομιά και αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη διαχρονική σημασία του Παρθενώνα.

Τέλος, μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Άντριου Μπρους, 11ου κόμη Έλγιν στον Αλέξη Παπαχελά αποκαλύπτει την οπτική των απογόνων του Έλγιν σχετικά με τις πράξεις του προγόνου τους, ενώ διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, ιστορικοί και διπλωμάτες συσχετίζουν το ζήτημα των Ελγινείων Μαρμάρων με τις ευρύτερες ελληνοβρετανικές σχέσεις των τελευταίων χρόνων και τις κινήσεις της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή.

Όλα αυτά με τη συνοδεία πλούσιου εικονογραφικού υλικού: χαρακτικών της εποχής, ιστορικών αλλά και σύγχρονων φωτογραφιών από το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα.  

Κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή»: Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Σοφία των ρομπότ – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: γαστρονομικό βιβλίο «Νηστίσιμα γλυκά», βιβλίο «Η Αρπαγή: Ο Έλγιν και τα Γλυπτά του Παρθενώνα», «Κ»-3

Συναντήσαμε τη Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον κόσμο, σε ένα συνέδριο στη Ναύπακτο και περάσαμε μία μέρα μαζί της, έχοντας μάλιστα  ένα ενδιαφέρον τετ-α-τετ προσπαθώντας να την κάνουμε φίλη μας.

Η Ελένη Ράντου μας υποδέχτηκε σπίτι της ένα σαββατιάτικο πρωινό και μας μίλησε ως μάνα και ως κόρη, ως Ελληνίδα γυναίκα και ως άνθρωπος του θεάτρου, αλλά και ως κάποια που απλώς δεν μπορεί να βρει τέταρτο άτομο για την μπιρίμπα.

Το ρίξαμε στον ύπνο; Γιατί η νέα γενιά κοιμάται νωρίς; Ποιες τάσεις προωθεί το TikTok για το κρεβάτι μας; Και γιατί πηγαίνουμε διακοπές για να κοιμηθούμε;

Η νέα ανθολογία κειμένων του Πέδρο Αλμοδόβαρ φέρνει στην επιφάνεια ένα συγγραφικό καρέ πέντε δεκαετιών. Λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου στη χώρα μας, το «Κ» διάβασε την «κρυπτική αυτοβιογραφία» του και κράτησε σημειώσεις για τις μικρές και τις μεγάλες λεπτομέρειες που αποκαλύπτει για τον εαυτό του.

Κοιτάξαμε από την κλειδαρότρυπα στο καθιερωμένο πάρτι του Vanity Fair μετά τα Όσκαρ: η Κρις Τζένερ δίνει ένα πεταχτό φιλί στην αρραβωνιαστικιά του Τζεφ Μπέζος, ο Κρίστοφερ Νόλαν κόβει βόλτες με τα βραβεία του ανά χείρας, ο Τζον Γουότερς λέει ότι λάτρεψε το Poor Things και η Μπίλι Άιλις πετάει σαρκαστικές ατάκες.

Κράτη, εταιρείες και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αυξήσουν τα αποθέματα καθαρού νερού, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες ή, αλλού, πανάρχαιες μεθόδους. 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή