Η Σοφία των ρομπότ – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 17/3 με την «Καθημερινή»

Η Σοφία των ρομπότ – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 17/3 με την «Καθημερινή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντήσαμε τη Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον κόσμο, σε ένα συνέδριο στη Ναύπακτο και περάσαμε μία μέρα μαζί της, έχοντας μάλιστα  ένα ενδιαφέρον τετ-α-τετ προσπαθώντας να την κάνουμε φίλη μας.

Η Ελένη Ράντου μας υποδέχτηκε σπίτι της ένα σαββατιάτικο πρωινό και μας μίλησε ως μάνα και ως κόρη, ως Ελληνίδα γυναίκα και ως άνθρωπος του θεάτρου, αλλά και ως κάποια που απλώς δεν μπορεί να βρει τέταρτο άτομο για την μπιρίμπα.

Το ρίξαμε στον ύπνο; Γιατί η νέα γενιά κοιμάται νωρίς; Ποιες τάσεις προωθεί το TikTok για το κρεβάτι μας; Και γιατί πηγαίνουμε διακοπές για να κοιμηθούμε;

Η νέα ανθολογία κειμένων του Πέδρο Αλμοδόβαρ φέρνει στην επιφάνεια ένα συγγραφικό καρέ πέντε δεκαετιών. Λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου στη χώρα μας, το «Κ» διάβασε την «κρυπτική αυτοβιογραφία» του και κράτησε σημειώσεις για τις μικρές και τις μεγάλες λεπτομέρειες που αποκαλύπτει για τον εαυτό του.

Κοιτάξαμε από την κλειδαρότρυπα στο καθιερωμένο πάρτι του Vanity Fair μετά τα Όσκαρ: η Κρις Τζένερ δίνει ένα πεταχτό φιλί στην αρραβωνιαστικιά του Τζεφ Μπέζος, ο Κρίστοφερ Νόλαν κόβει βόλτες με τα βραβεία του ανά χείρας, ο Τζον Γουότερς λέει ότι λάτρεψε το Poor Things και η Μπίλι Άιλις πετάει σαρκαστικές ατάκες.

Κράτη, εταιρείες και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αυξήσουν τα αποθέματα καθαρού νερού, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες ή, αλλού, πανάρχαιες μεθόδους. 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή