30 λεπτά με τον γκουρού της Μαντόνα – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 24/3 με την «Καθημερινή»

30 λεπτά με τον γκουρού της Μαντόνα – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 24/3 με την «Καθημερινή»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φοράει ένα ταλαιπωρημένο καπελάκι τζόκεϊ, μια πολύχρωμη αθλητική ζακέτα Adidas, ένα δερμάτινο παντελόνι και δετά, μαύρα παπούτσια. Πίνει νερό από ένα χάρτινο τέτραπακ. Πώς συστήνεται στους ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν; «Το όνομά μου είναι Νταμιέν Ζαλέ, κατάγομαι από το Βέλγιο και τη Γαλλία, είμαι χορογράφος. Προσπαθώ να φέρω τον χορό σε επικοινωνία με πολλές και διαφορετικές άλλες τέχνες, τον βλέπω ως ένα μέσο για να διασχίσω σύνορα, είτε αυτά είναι γεωγραφικά είτε είναι καλλιτεχνικά. Συνεργάζομαι συχνά με καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία, όπως από τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, το σινεμά, τη μόδα. Γι’ αυτό και η εταιρεία μου λέγεται Ferryman· επειδή βλέπω τον εαυτό μου ως καπετάνιο ενός φεριμπότ, που πλέει ανάμεσα σε δύο κομμάτια γης».

Ο Γαλλοβέλγος χορογράφος Νταμιέν Ζαλέ ήρθε στην Αθήνα για ένα δίωρο masterclass στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Πριν το παρακολουθήσουμε, περάσαμε 30 λεπτά μαζί του συζητώντας για την τεχνική, τα προσωπικά καλλιτεχνικά πρότζεκτ και τις συνεργασίες του, που περιλαμβάνουν χορογραφίες για την Όπερα του Παρισιού αλλά και τα δύο τελευταία σόου της Μαντόνα. Πώς είναι η βασίλισσα της ποπ ως άνθρωπος και ποιες πλευρές της δεν γνωρίζει ο κόσμος;

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 24 Μαρτίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή