Νέοι κανόνες ανδρικής ομορφιάς – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 31/3 με την «Καθημερινή»

Νέοι κανόνες ανδρικής ομορφιάς – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 31/3 με την «Καθημερινή»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 22χρονος TikToker Syrian Psycho, κατά κόσμο Καρίμ, αποτελεί για πολλούς πρότυπο ομορφιάς. Έχει εντυπωσιακές γωνίες προσώπου, έντονα σαγόνια, δυνατά ζυγωματικά, ανδροπρεπές πιγούνι, βλέμμα αιχμηρό, απαλή επιδερμίδα και περιποιημένα μαλλιά. Έχει επίσης 1,5 εκατομμύριο ακολούθους στο TikTok (οι περισσότεροι από 16 μέχρι 20 ετών), με τους οποίους μοιράζεται βίντεο και συμβουλές ομορφιάς για το πώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να αλλάξει εξ ολοκλήρου την εμφάνισή του.

Επίσης, Καρίμ είναι ο άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό έκανε γνωστό στον κόσμο των μικρών ηλικιών τον όρο looksmaxxing. Πρόκειται για μια τάση που για τους νεαρούς άνδρες ξεκίνησε σε κοινότητες του διαδικτύου όπου ανταλλάσσονταν tips ομορφιάς και βελτίωσης της εικόνας του προσώπου, συζητιούνταν οι κρέμες που είναι κατάλληλες για το δέρμα, μέχρι και το πώς πρέπει να τοποθετείται η γλώσσα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποκτήσουν έντονες γωνίες. Η αλλαγή πάνω του ήρθε σταδιακά. Πρώτα ξεκίνησε να γυμνάζεται, έπειτα άφησε τα μαλλιά του να μακρύνουν και έκανε μερικές ανταύγειες. Σειρά είχε το δέρμα του. «Τίποτα δεν δούλευε, μόνο η ισοτρετινοΐνη. Έμαθα να το φροντίζω με μια ρουτίνα. Έβαζα ενυδατική κρέμα, SBF, είχα μαύρους κύκλους συνεχώς κάτω από τα μάτια μου, έμοιαζα κουρασμένος όλη την ώρα, οπότε άρχισα να βάζω αντιρυτιδική κρέμα και να ρυθμίζω το πρόγραμμα του ύπνου μου».

Το μέγεθος της αγοράς προϊόντων περιποίησης προσώπου για άνδρες αναμένεται να πολλαπλασιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον οργανισμό ερευνών Presendence Research, το 2023 η αγορά ξεπέρασε τα 148,16 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2032 αναμένεται να φτάσει τα 218 δισεκατομμύρια, ενώ το TikTok συνεχίζει να κάνει τα μαγικά του.

Από τις αυτοσχέδιες μεθόδους των influencers μέχρι τα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών, το «Κ» παρατηρεί την κουλτούρα της αναζήτησης του σύγχρονου, ελκυστικού ανδρικού προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 31 Μαρτίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή