Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές», «Κ»

Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές», «Κ»

4' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη με τον Γαστρονόμο Απριλίου. Στο Φανάρι, στο Πέραν, στα Ταταύλα, στον Βόσπορο, 115 αυθεντικές συνταγές Πολίτικης Κουζίνας στον τόπο που γεννήθηκε και αναμνήσεις από τους Ρωμιούς της Πόλης, στο μεγαλύτερο τεύχος που βγάλαμε ποτέ!

Μαζί η ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές» με τον νέο χάρτη του ελληνικού Real Estate, τις τάσεις στα ακίνητα κατοικίας και τις εκτιμήσεις των ειδικών για την ελληνική αγορά.

Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, στο Παρίσι προσεχώς! Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Στέφανος Ντούσκος και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συζητούν με το «Κ» λίγο πριν την τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Ακόμα, Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, θαλασσινά στις Τζιτζιφιές και ενήλικα παιδιά με ανώριμους γονείς.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, με τον «Γαστρονόμο» – Την Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές», «Κ»-1

O Γαστρονόμος Απριλίου κάνει Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη! Ένα συλλεκτικό τεύχος με αυθεντικές πασχαλινές και ανοιξιάτικες συνταγές των Ρωμιών της Πόλης!

Μια μεγάλη αποστολή στην πόλη των πόλεων… Μια συναρπαστική καταγραφή της Πολίτικης Πασχαλινής Κουζίνας… Το πιο μεγάλο τεύχος που έχουμε βγάλει ποτέ!

Τέσσερις δημοσιογράφοι και τρεις φωτογράφοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να αποτυπώσουν τα πασχαλινά έθιμα των Ρωμιών της Πόλης και παράλληλα να γνωρίσουν τη γαστρονομική σκηνή αυτής της ανεξάντλητης μητρόπολης. Σε αυτό το τεύχος, μαγειρεύουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνουμε Ανάσταση στο Πέραν, στρώνουμε πασχαλινό τραπέζι στον Βόσπορο και γνωρίζουμε τους Ρωμιούς της Πόλης, τις ιστορίες τους και τις συνταγές τους. Πασχαλινά γεύματα, τρανοί μεζέδες, αρωματικά πιλάφια, πλούσιες σαλάτες και πλήθος από γλυκά που συνδυάζουν θαυμαστά Δύση και Ανατολή, παρελαύνουν στις 324 σελίδες του συλλεκτικού, πασχαλιάτικου Γαστρονόμου.

Στρώνουμε πατροπαράδοτο αναστάσιμο δείπνο στο προαύλιο του ιστορικού ναού της Αγίας Τριάδας στο Πέραν, με πλούσια κοτόσουπα, τσουρέκι, παστουρμά και πιπεράτο κασέρι.

Αρμενίζουμε τον Βόσπορο και στρώνουμε πασχαλινό τραπέζι εν πλω με τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος! Με αρνί και κοκορέτσι όπως το κάνουν στην Πόλη (μόνο με έντερα και γλυκάδια), αλλά και με αυθεντικούς μεζέδες, σαλάτες, σπιτικά γλυκά και, κυρίως, με χορούς, ευχές, τσουγκρίσματα και τραγούδια, και φόντο την Κωνσταντινούπολη μέσα στην ανοιξιάτικη αχλύ της.

Επισκεπτόμαστε σπίτια Ρωμιών και Τούρκων και καταγράφουμε τις δικές τους αυθεντικές συνταγές Πολίτικης κουζίνας: ντολμάδες με αμπελόφυλλα, με κιμά ή γιαλαντζί, λαχανοντολμάδες γεμιστούς με μύδια, τζιγέρι, αγκινάρες αλά πολίτα, φασόλια πιάζι, μύδια ντολμά, φασόλια πλακί, κοτοσαλάτα κ.ά.

Μπαίνουμε στην κουζίνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δοκιμάζουμε τα πιο νόστιμα… άλαδα πιάτα του Μεγαλοβδόμαδου.

Πίνουμε τσάι και το συνοδεύουμε με αλμυρά και γλυκά κεράσματα στο καθιερωμένο πολίτικο jour fixe και δοκιμάζουμε τα πιο αγαπημένα πολίτικα γλυκά που ισορροπούν άψογα ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.

Λιώνουμε τις σόλες μας περπατώντας στις καλύτερες αγορές της Πόλης, για να δούμε από πού και τι προτιμούν οι Πολίτες για το τραπέζι τους και προτείνουμε τα καλύτερα στέκια για πρωινό, γεύμα, φαγητό στο πόδι, μεζέδες, κρεατικά, ψάρια και γλυκά.

Ο πασχαλινός, πολίτικος, συλλεκτικός «Γαστρονόμος», κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Απριλίου, με την «Καθημερινή».

Ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές», ο νέος χάρτης του ελληνικού Real Estate – Την Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές», «Κ»-2

Μετά από μία δεκαετία που χαρακτηρίστηκε από πάγωμα της κατασκευαστικής δραστηριότητας, εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους, και καθώς το brand name Ελλάδα κερδίζει συνεχώς πόντους διεθνώς, η ζήτηση για ακίνητα προκαλεί άνοδο των τιμών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες: είτε πρόκειται για σύγχρονους γραφειακούς χώρους είτε πρόκειται για κτίρια αποθήκευσης είτε για παραθεριστική κατοικία είτε για ξενοδοχεία είτε για πρώτη κατοικία.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως θα χρειαστούν επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ με ορίζοντα το 2030 έτσι ώστε η προσφορά να ισορροπήσει με τη ζήτηση. Η ελληνική αγορά ακινήτων παραμένει ελκυστικά τιμολογημένη σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές αγορές, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ισχυρή ζήτηση και από το εξωτερικό, τόσο από επενδυτικά κεφάλαια όσο και από ιδιώτες.

 Η χώρα αντιμετωπίζει στεγαστικό πρόβλημα. Ο ευρωπαϊκός «παράδεισος» της ιδιοκατοίκησης και της προσιτής στέγης δεν είναι πια εδώ. Τέσσερις στους 10 χρειάζεται να πληρώνουν είτε ένα ολοένα και αυξανόμενο ενοίκιο είτε μια «φουσκωμένη» δόση στεγαστικού δανείου για να καλύψουν τη βασική ανάγκη της στέγασης. Οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει κατά 40% μέσα στην τελευταία τριετία και ουδείς προβλέπει ότι το ράλι τελειώνει κάπου εδώ. Ποιες είναι οι πτυχές του στεγαστικού προβλήματος;

Η νέα τάση στα ακίνητα κατοικίας ονομάζεται οικιστικά συγκροτήματα και ήρθε για να μείνει, καθώς ένα ισχυρό κύμα επενδύσεων ευνοεί τη δημιουργία οργανωμένων μονάδων κατοικίας. Μεγάλα ντιλ και κατασκευαστικά πρότζεκτ αλλάζουν την εικόνα της χώρας και των χαρακτήρα των πόλεων.

Η ειδική έκδοση «Κ ακίνητα και υποδομές» κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Απριλίου με την «Καθημερινή».

Στο Παρίσι προσεχώς – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 14/4 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές», «Κ»-3

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Στέφανος Ντούσκος και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συζητούν με το «Κ» λίγο πριν την τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Επί 35 χρόνια, ο κυβερνήτης Τηλέμαχος Σινιόρος πετούσε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μεταφέροντας επιβάτες, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ασθενείς που έχρηζαν επείγουσας βοήθειας. Τον ακολουθήσαμε στην τελευταία του πτήση πάνω από τα σύννεφα, λίγο πριν μας αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του.

Μια συζήτηση με την Αμερικανίδα ψυχολόγο Λίντσεϊ Γκίμπσον, που έγραψε ένα μπεστ σέλερ βιβλίο για το πώς να βγούμε απ’ το «κλουβί» στο οποίο μας παγιδεύει η συνύπαρξη με ένα συναισθηματικά ανώριμο άτομο, ειδικά στην περίπτωση που το άτομο αυτό είναι ο πατέρας ή η μητέρα μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, απευθυνθήκαμε σε καλλιτέχνες, επιμελητές, πανεπιστημιακούς και θεωρητικούς της τέχνης να διαλέξουν ελεύθερα μια δημιουργία και να στοχαστούν μέσω αυτής για τον καιρό που ζούμε.

Η Αντρέα Αμπρέου, το τρομερό κορίτσι της ισπανικής λογοτεχνίας, μιλάει στο «Κ» για τον τουρισμό που «καταπίνει» τα Κανάρια, την εφηβεία που δεν ξεχνιέται ποτέ και τις λέξεις που μπορούν να κλείσουν πληγές και να σώσουν παραδόσεις.

Τα θαλασσινά είναι παράδοση στις Τζιτζιφιές, τη γειτονιά του ιπποδρόμου, του ρεμπέτικου και των Προσφυγικών, του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και των καινούργιων πολυκατοικιών, όπου το νέο στέκει δίπλα στο παλιό.

Μην χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή