Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Για διαβατήριο περάστε από το προξενείο σε έξι μήνες. Ενα γραφειοκρατικό έμφραγμα  που προκαλεί πολύμηνες καθυστερήσεις  και για τις πιο απλές ληξιαρχικές πράξεις υφίστανται οι Ελληνες του εξωτερικού. Τι λένε οι ίδιοι και ποια είναι τα αίτια

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Για διαβατήριο περάστε από το προξενείο σε έξι μήνες. Ενα γραφειοκρατικό έμφραγμα  που προκαλεί πολύμηνες καθυστερήσεις  και για τις πιο απλές ληξιαρχικές πράξεις υφίστανται οι Ελληνες του εξωτερικού. Τι λένε οι ίδιοι και ποια είναι τα αίτια.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Σταθερή αξία η θρησκεία και η (νέα) αγωνία για την κλιματική αλλαγή. Η έρευνα της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Ελληνες 2024» καταγράφει το βαθμό της οικονομικής ανασφάλειας, τη γνώμη για το γάμο ομοφύλων, τη χαλαρή σχέση με τα κόμματα ,την διάχυση της βίας, τις ποινές  κ. ά.

Βιώσιμο έως το 2070 αλλά με χαμηλές συντάξεις, κάτω των 900 ευρώ μεικτά, το ασφαλιστικό μας σύστημα. Τα συμπεράσματα αναλογιστικής μελέτης.

Αρθρο Κυριάκου Μητσοτάκη: Οι τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής για το κλίμα και οι 21 πρωτοβουλίες για την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

«Πανελλήνιες» για 11χρονους οι εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία. Φροντιστήρια ακόμα και από την Δ΄ Δημοτικού, πρόσθετα έξοδα για τους γονείς και «πρόωρο» άγχος για τα παιδιά. Εφέτος διαγωνίζονται πάνω από 10.000 μαθητές  για 1.794 θέσεις.

Διχάζουν την ΕΛ.ΑΣ. οι «χρυσές» προσωρινές αποσπάσεις αστυνομικών από την περιφέρεια στην Αττική για κάλυψη των αυξημένων αναγκών, με αμοιβές που φθάνουν έως και 5.000 ευρώ.  

«Αν δεν αντέξω ποιος αποφασίζει για τη ζωή μου;». Ο Αριστείδης Χατζής καταγράφει την αγωνία μιας νέας γυναίκας που πάσχει από ασθένεια που προκαλεί παράλυση. «Είμαι εγκλωβισμένη στο σώμα μου» λέει η ίδια,  θέτοντας σκληρά ερωτήματα.

Η Μαρία Δαμανάκη εξομολογείται στο Γεύμα με την «Κ»: «Απαιτούσαν να είμαι σαν εικόνισμα». Η πιο δύσκολη περίοδος δεν ήταν, λέει, η δικτατορία αλλά όταν ήταν επίτροπος στην Ε.Ε. και διάβαζε μόλις ξυπνούσε αν είμαστε ακόμα στο ευρώ. «Ο όρος γενιά του Πολυτεχνείου δεν με εκφράζει».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών για τον βίο-αβίωτο με τους συντρόφους τους και το πώς «απέδρασαν» από την κακοποίηση.

Οδοιπορικό της «Κ» στην Κομοτηνή. «Είμαστε ένας αξιαγάπητος αχταρμάς» λένε κάτοικοι και φοιτητές για την καθημερινή άσκηση συνύπαρξης στη μικρή Βαβέλ με Πομάκους, Ρομά, Αρμένηδες, απογόνους Μικρασιατών, Σαρακατσάνων, Ηπειρωτών.  Η γαστριμαργική πανδαισία στα ατού της πόλης.

«Τριάντα χρόνια στην κουζίνα των Μητσοτάκηδων». Ο μάγειρας Στέφανος Μπουρδάκης μιλάει για την «επιστράτευσή» του «από την αρχόντισσα κυρία Μαρίκα για το πιλάφι του γάμου του γιου της», τα γλέντια, τα τραπεζώματα, και για τον πρόεδρο που «ήλεγχε τα κρέατα και τα τυριά». 

«Το φεστιβάλ υπάρχει για να παίρνει ρίσκα». Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μιλάει για την τέχνη που «εντός του αρχαίου μνημείου οφείλει να είναι σύγχρονη».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

Κίνημα γονέων κατά της χρήσης κινητών και «σόσιαλ» από τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή