Σπίτια, άνθρωποι, ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 21/4 με την «Καθημερινή»

Σπίτια, άνθρωποι, ντιζάιν – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 21/4 με την «Καθημερινή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός αρχιτέκτονας Διονύσης Σοτοβίκης μας υποδέχτηκε στην Κυψέλη, στο σπίτι του, που είναι και γραφείο του και επίσης χώρος τέχνης, αλλά και ένα μέρος με ιστορία, που θα ήταν κρίμα να χαθεί για να χτιστεί μία ακόμα πολυκατοικία.

Για ένα Σαββατοκύριακο, πάνω από εβδομήντα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια άνοιξαν τις πύλες τους και «αποκάλυψαν» τα μυστικά τους. Το «Κ» έκανε μια βόλτα στο Open House παρατηρώντας το ενδιαφέρον των Αθηναίων να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους.

Ενα πρόσφατο σκάνδαλο γύρω από ένα διάσημο τραπέζι μάς οδήγησε σε ένα σύμπαν όπου οι υπογραφές των εμβληματικών ντιζάινερ παράγονται σε «ελεγχόμενες» ποσότητες, κοστολογούνται εξωφρενικά και δημιουργούν μανία στους καταναλωτές τους.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των νικητών στις 25 Απριλίου, ρίχνουμε μια ματιά στα έργα των φιναλίστ για το Mies van der Rohe 2024, το ευρωπαϊκό βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία και την καινοτομία στον σχεδιασμό και στην κατασκευή.

Ο Σουηδός εικονογράφος Μπο Λούντμπεργκ μιλάει στο «Κ» για τη σειρά των πόστερ που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό, για την αληθινή έμπνευση, αλλά και για το μέλλον των δημιουργικών επαγγελμάτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.

Πριν από 165 χρόνια εμφανίστηκε στα βιεννέζικα καφέ η πρώτη καρέκλα βιομηχανικής παραγωγής, φέρνοντας επανάσταση στο ντιζάιν και αλλάζοντας όσα πιστεύαμε για ένα κάθισμα. Αυτή είναι η ιστορία της Thonet No 14, μιας καρέκλας για όλους.

Μια επίσκεψη στο Σπίτι της Γιαγιάς στον Βοτανικό, εκεί όπου οι Αθηναίοι κάνουν ουρά για έναν βίντατζ καναπέ, μια καρέκλα που δεν βγαίνει πια ή ένα τραπέζι που τους θυμίζει τον παλιό καιρό.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Απριλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή