Η Ελλάδα της Μαρίνας Σάττι – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 28/4 με την «Καθημερινή»

Η Ελλάδα της Μαρίνας Σάττι – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 28/4 με την «Καθημερινή»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντήσαμε τη Μαρίνα Σάττι λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Σουηδία και τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και συζητήσαμε μαζί της για το Ζάρι, το πιο πολυσυζητημένο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων ετών.

Επιτρέπεται να τροποποιήσουμε γενετικά ένα ζώο αν είναι να σώσουμε το είδος του από την εξαφάνιση; Συμβαίνει ήδη κάτι τέτοιο; Ποια είναι τα ηθικά και ποια τα πρακτικά προβλήματα μιας τέτοια επέμβασης;

Ο Αμερικανός πρέσβης Γιώργος Τσούνης μας υποδέχτηκε στο σπίτι του, μας έφτιαξε κάτι να φάμε και απάντησε στις ερωτήσεις μας για τη ζωή στην Αθήνα, τις ελληνικές του συνήθειες και την καταγωγή του, τις αξίες που εκτιμά και στηρίζει.

Η παγκοσμίου φήμης Πακιστανή εικαστικός Σάζια Σικάντερ ήρθε στην Αθήνα και κουβέντιασε με το «Κ» για τη ζωή της που έγινε βιβλίο, τους εθνικούς θησαυρούς που καταλήγουν σε ξένα μουσεία και τη δημιουργικότητα που κερδίζει το σκοτάδι.

Γυρίσαμε την αγορά και βρήκαμε τα καλύτερα πασχαλιάτικα γλυκά, από παραδοσιακά πολίτικα τσουρέκια μέχρι μοντέρνα, φυλλοποιημένα σαν κρουασάν, και από babka και colomba di Pasqua έως τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά, που θα ξετρελάνουν πιτσιρίκια και όχι μόνο.

Αφιέρωμα βιβλίο: μια επιλογή από κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Απριλίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή