Μαρίνα Σάττι, καλή τύχη στη Σουηδία – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 28/4 με την «Καθημερινή»

Μαρίνα Σάττι, καλή τύχη στη Σουηδία – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 28/4 με την «Καθημερινή»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες αφότου έχει κυκλοφορήσει το Ζάρι, ως το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, βρισκόμαστε σε σπιτικό πάρτι σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι καλεσμένοι αράζουν στον ακάλυπτο και συζητούν. Κάποια στιγμή, ο εορτάζων βγαίνει έξω και κάνει μια ανακοίνωση: «Να ξέρετε, σε λίγο θα βάλουμε το “Ζάρι”. Επομένως, αν θέλετε, περάστε μέσα». Η αυλή αδειάζει αυτοστιγμεί και ένα σαλόνι δεκαπέντε τετραγωνικών γίνεται μια τόσο στενή πίστα, στην οποία όλοι «πέφτουμε και κυλιόμαστε σαν ζάρι». Μεταφορικά, βέβαια. Τραγουδάμε εκστατικά τους στίχους, λικνιζόμαστε στον ρυθμό, φωνάζουμε συγχρονισμένα το όνομα της Μαρίνας λίγο πριν από τη γέφυρα του τραγουδιού. Μόλις τελειώνει το κομμάτι, περνάει φευγαλέα η σκέψη αν η Μαρίνα Σάττι θα έχει ποτέ την επίγνωση του τι έκανε με το «Ζάρι». Το σκέφτεται για δυο στιγμές. «Σίγουρα όχι, δεν το περίμενα αυτό που συμβαίνει», απαντά λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το Μάλμε, όπου θα βρίσκεται για τις τεχνικές πρόβες πριν από τη βραδιά του Β΄ Ημιτελικού, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα (09/05, ΕΡΤ1, 22.00).

Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη ελληνική συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να πάρει φόρα. «Έχουμε τρία λεπτά να χτίσουμε κόσμους. Έχουμε χιούμορ, θηλυκότητα, κουβαλάμε μπόλικο θράσος και τσαμπουκά. Είμαστε ήδη συντονισμένοι σε αυτό το attitude». Ταυτόχρονα, δεν την ενδιαφέρει αν δεν αρέσει το «Ζάρι» σε όλους. «Είναι ωραίο που αρέσει και που δεν αρέσει. Δεν θα προτιμούσα να μην τους είχε κάνει τίποτα. Επομένως, χαίρομαι πολύ που το κομμάτι έχει επικοινωνηθεί», λέει για το πιο πολυσυζητημένο τραγούδι των τελευταίων ετών που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. «Κάποια στιγμή είχα κλείσει τις κεραίες μου, αλλά από τότε που είδα τις θετικές αντιδράσεις και το πώς μας βλέπουν οι ξένοι, μπήκα σε μια φάση όπου βλέπω ότι όλοι με στηρίζουν. Έχω αυτοπεποίθηση». Και αυτήν θα προσπαθήσει να μεταδώσει στη σκηνή του Μάλμε Αρένα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Απριλίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή