Άνοιξη, βόλτες, εξερεύνηση: ένα τεύχος έξω – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Άνοιξη, βόλτες, εξερεύνηση: ένα τεύχος έξω – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε χρόνο στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, οι σημερινοί κάτοικοι ζωντανεύουν τις στιγμές της ηρωικής Εξόδου, όταν οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» απάντησαν στην πρόταση για παράδοση λέγοντας «απορούμεν πώς ετολμήσατε…».

Ποια είναι η σχέση μας με τα πάρκα και τους πράσινους χώρους, όταν, ενώ γκρινιάζουμε –και δικαίως– ότι δεν έχουμε αρκετούς, δεν φαίνεται να σεβόμαστε ή να αξιοποιούμε τους υπάρχοντες;

Γνωρίζοντας το Λαύριο: Άλλοτε εργατούπολη, αργότερα στίχος του Σαββόπουλου, σταθερά, πλέον, ραντεβού των Αθηναίων για φαγητό στα ουζερί και στις ταβέρνες τα Σαββατοκύριακα. Αλλά για όσους μένουν μόνιμα σήμερα εκεί;

Λίγα χιλιόμετρα από τα τσιμέντα της Αθήνας, υπάρχουν εντυπωσιακοί υδροβιότοποι και δάση γεμάτα ελάφια και λύκους. Οι περιοχές Natura 2000 μάς υπενθυμίζουν πόσα πολλά ρισκάρουμε κάθε φορά που δεν παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις ως ανθρωπότητα ενάντια στην κλιματική κρίση.

Στον αρχαίο ελαιώνα των Μεγάρων η φυσική και η ανθρώπινη ιστορία της Αττικής συνυπάρχουν αρμονικά: κάναμε μια επίσκεψη σε ένα ανοιξιάτικο τοπίο.

Περίπατος με τα αγάλματα: Μια μεγάλη αθηναϊκή βόλτα από γλυπτό σε γλυπτό γίνεται αφορμή για να θυμηθούμε την ιστορία της πόλης, αλλά και ιστορίες από άλλες εποχές και αντιλήψεις.

 Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή