Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Best Workplaces», «Κ»

Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Best Workplaces», «Κ»

4' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «Γαστρονόμος» Μαΐου είναι λάιτ με 140 συνταγές για όλο το καλοκαίρι στο πιο ελαφρύ τεύχος της χρονιάς! Τηγανητά… φούρνου, κλασικά ελληνικά φαγητά με τις μισές θερμίδες, σαλατογεύματα, λάιτ κεφτέδες και μπιφτέκια, γλυκά χωρίς ενοχές, μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη.

Μαζί το ειδικό ένθετο-αφιέρωμα «Best Workplaces Hellas 2024».  Για 22η συνεχόμενη χρονιά, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Great Place to Work®, τις 35 εταιρείες που αξίζει να στείλεις βιογραφικό.

Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, ο Κ. Βήτα με νέα τραγούδια και η πρώτη ελληνική έκθεση της Σίντι Σέρμαν. Ακόμα τα μυστικά του κέντρου από στοά σε στοά και η βιομηχανία του αντιστρές μέσα από μπαλάκια, εφαρμογές με χαλαρωτική μουσική, μυστήρια ροφήματα κ.ά. Υπάρχουν άραγε λύσεις;

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Ο «Γαστρονόμος» Μαΐου είναι light! Την Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»

Αποχαιρετούμε την άνοιξη και υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με τις πιο νόστιμες συνταγές-έκπληξη, ελαφριές, υγιεινές και θρεπτικές και μαθαίνουμε τα μυστικά της διατροφής με χαμηλά λιπαρά αλλά με όλη τους την διατροφική αξία!

Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Best Workplaces», «Κ»-1

Τι σημαίνει ελαφριά κουζίνα; Ό,τι είναι ελαφρύ είναι απαραίτητα και υγιεινό; Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες της ελαφριάς διατροφής; Μπορούμε να απολαύσουμε τις πιο εμβληματικές παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας στην ελαφριά εκδοχή τους, χωρίς να στερηθούμε τη νοστιμιά τους; Ο Γαστρονόμος σε αυτό το τεύχος μάς δίνει όλες τις απαντήσεις και 140 πεντανόστιμες ιδέες και συνταγές, όλες θερμιδομετρημένες μία προς μία και με χρήσιμο διατροφικό σχόλιο.

Αναλυτικά τα θέματα του τεύχους

Είναι η παραδοσιακή κουζίνα light; 11 υπέροχες συνταγές που το αποδεικνύουν!

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι, κοτόπουλο με μπάμιες, μπριάμ, κεφτεδάκια, καγιανάς και έξι ακόμη εμβληματικές παραδοσιακές συνταγές που θα τρώμε χωρίς τύψεις, στην πιο ελαφριά τους μορφή, με όλη τη νοστιμιά τους! 

Η επιστροφή της λαδόκολλας

Το πιο ταπεινό μαγειρικό «σκεύος» της κουζίνας γίνεται πολύτιμος συνεργάτης σε καθημερινά και κυριακάτικα ελαφριά μαγειρέματα, με μπακαλιάρο, με κοτόπουλο, με ψαρονέφρι, με λαχανικά, κλείνοντας σε πακέτο τους νόστιμους χυμούς τους!

Γιαουρτομαγειρέματα

Γιαούρτι κατσικίσιο και αγελαδινό με λίγα λιπαρά μπαίνει στο πιάτο μας σε κρούστα ψητού κοτόπουλου, σε λιβανέζικη μακαρονάδα, σε χορτόπιτα χωρίς φύλλο, σε παγωμένη ελαφριά σούπα, ακόμα και ως γιαουρτόκομμα, για την πιο ελαφριά εκδοχή του μουσακά!

Σαλατογεύματα: Η επιτομή της ελαφριάς και νόστιμης κουζίνας!

Σαλάτες με όσπρια, με θαλασσινά, με ντομάτες, με παντζάρια και η κλασική νισουάζ είναι τα πιάτα που φέτος το καλοκαίρι θα απολαμβάνουμε ασταμάτητα όχι μόνο για τη σπουδαία νοστιμιά τους αλλά και τον ελαφρύ και υγιεινό χαρακτήρα τους.

Τηγανητά φούρνου; Αυτή κι αν είναι ιδέα!

Κι όμως, ο φούρνος μάς δίνει την πιο γευστική και ελαφριά εκδοχή για «τηγανητές» πατάτες, χορτοκεφτέδες, μπριζόλες και κοτόπουλο πανέ, σε συνταγές που βάζουν κάτω τις τηγανητές και γεμάτες θερμίδες εκδοχές τους.

Και ακόμα: Τέλειες ιδέες για γευστικές «ταλιατέλες» λαχανικών, ελαφριά μπιφτέκια, πρωινά πλούσια σε γεύση, φτωχά σε λιπαρά και απίθανες συνταγές για λαχταριστά γλυκά με χαμηλές θερμίδες και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, γιατί και το γλυκό έχει τα μυστικά του για να είναι ελαφρύ και υγιεινό, χωρίς να μας παχαίνει.

Και όπως κάθε μήνα, Καθημερινή Μαγειρική: 24 συνταγές για κάθε μέρα του μήνα, με ό,τι πιο φρέσκο και νόστιμο έχει να μας προσφέρει ο Μάιος, για να μην αναρωτιόμαστε καθημερινά «τι να μαγειρέψω σήμερα;».

Ο «Γαστρονόμος» Μαΐου κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαΐου με την «Καθημερινή».

«Best Workplaces Hellas 2024», οι 35 εταιρείες που αξίζει να στείλεις βιογραφικό – Την Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Best Workplaces», «Κ»-2

Για 22η συνεχόμενη χρονιά, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει αυτή την Κυριακή, σε ειδικό ένθετο-αφιέρωμα, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Great Place to Work®, τη λίστα των 35 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η λίστα αυτή, το Best WorkplacesTM, αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Στο αφιέρωμα αυτό, παρουσιάζονται τα ονόματα και τα κύρια χαρακτηριστικά των εταιρειών που διακρίθηκαν για φέτος, καθώς και οι πρακτικές τους που αποδεικνύουν πως συνεχίζουν να επενδύουν στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους τους. Η κατάταξη αυτή προκύπτει τόσο από το Trust Index©, την αξιολόγηση των ίδιων των εργαζομένων τους, όσο και από την αποτύπωση των πολιτικών της κάθε εταιρείας μέσα από το Culture Audit©, ένα ειδικά σχεδιασμένο ερωτηματολόγιο.

Υποψήφιες για τη λίστα Best WorkplacesΤΜ 2024 είναι όσες από τις 176 εταιρείες, με προσωπικό τουλάχιστον 20 ατόμων, πιστοποιήθηκαν από τον οργανισμό Great Place to Work® μέσα στο 2023. Από τις 35 εταιρείες της φετινής  λίστας, οι 22 είναι ελληνικές και οι 13 πολυεθνικές, με τη μεγαλύτερη να απασχολεί πάνω από 11.000 ανθρώπους και τη μικρότερη μόλις 22.

Best WorkplacesTM Hellas 2024. Κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Ο Κ. Βήτα, τα νέα τραγούδια, η αγάπη – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 12/5 με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Best Workplaces», «Κ»-3

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο του προσωπικό άλμπουμ, ο K.Bήτα επιστρέφει με Το χέρι και μιλάει αποκλειστικά στο «Κ» για τη σημασία της προσφοράς, τις δυσκολίες της εποχής μας, τη δημοσιότητα αλλά και τις μουσικές που ακούει σήμερα στο σπίτι.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο άγχος, ούτε όμως και ήμασταν τόσο εφευρετικοί: ζουληχτά μπαλάκια, εφαρμογές με χαλαρωτική μουσική, μυστήρια ροφήματα κ.ά. Υπάρχουν πραγματικές λύσεις στη βιομηχανία του αντιστρές;

Γιατί η πρώτη ελληνική έκθεση της 70χρονης Σίντι Σέρμαν αποτελεί το εικαστικό γεγονός της χρονιάς; Ποια είναι στ’ αλήθεια αυτή η γυναίκα και γιατί είναι τόσο σημαντικό ότι φωτογραφίζει τον εαυτό της με σκοπό να μην την αναγνωρίζουν;

Περπατήσαμε από στοά σε στοά, σε μια ξενάγηση για Αθηναίους που θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του κέντρου και για τουρίστες που θέλουν να ρίξουν μια εναλλακτική ματιά στην καρδιά της πόλης.

Για να αφήσει πίσω του την επίθεση που του κόστισε την όραση από το ένα του μάτι, ο Σαλμάν Ρούσντι έπρεπε να γράψει ένα βιβλίο για το πώς έζησε αυτή την τρομακτική περιπέτεια. 

Κάποτε το Ορμένιο ήταν γεμάτο παιδιά. Σήμερα, το ακριτικό χωριό του Έβρου αποτελείται από ηλικιωμένους, στρατιωτικούς και λίγους νέους ανθρώπους, που βγάζουν με δυσκολία τα προς το ζην. Ένα φωτορεπορτάζ του Reuters ρίχνει φως στο πρόβλημα που μαστίζει τις απομονωμένες γωνιές της Ελλάδας.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή