Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»: «Vogue», «EURO πρόσωπα & ιστορίες», «Κ»

Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»: «Vogue», «EURO πρόσωπα & ιστορίες», «Κ»

6' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Vogue Greece» Ιουνίου ρίχνει μεσογειακό φως στις καλοκαιρινές τάσεις και υποδέχεται τον ελληνικής καταγωγής Θίο Τζέιμς του The Gentlemen, αλλά και τη μοναδική Αμάντα Λιρ σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Ακόμα «EURO πρόσωπα & ιστορίες» . Εμβληματικές στιγμές, από τα πρώτα χρόνια του θεσμού μέχρι σήμερα, και πάνω απ’ όλα από το «δικό μας» Euro του 2004. 

Μια έκδοση για ποδοσφαιρόφιλους, γεμάτη συνεντεύξεις, γκολ, πανηγυρισμούς, άγνωστες πτυχές και θρυλικές στιγμές. Ένα πρωτότυπο απολαυστικό βιβλίο διακοσίων σελίδων, με μαρτυρίες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις για ξεχασμένους ήρωες.

Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, όλα είναι ρόδες. Μια κουβέντα με 20άρηδες και 30άρηδες για τη σχέση τους με το αυτοκίνητο, η ιστορία του στούντιο Pininfarina που σχεδίασε μυθικά μοντέλα, αλλά και ποια είναι τα νέα μοντέλα που αναμένονται προσεχώς στην ελληνική αγορά.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Κυριακή 26/5: Η Vogue Greece Ιουνίου έχει την αύρα της Μεσογείου

Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»: «Vogue», «EURO πρόσωπα & ιστορίες», «Κ»-1

Οι πολλές και ετερόκλητες πλευρές της Μεσογείου συνθέτουν αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της, που αντλεί επιρροές από την Ελλάδα και την Ιταλία μέχρι τις πιο ανατολικές ρίζες του Λιβάνου και του Μαρόκου. Η Μεσόγειος δεν είναι μόνο οι καταγάλανες ακτές και ο χαλαρός τρόπος ζωής, αλλά και μια δημιουργική σκηνή με designers, καλλιτέχνες και εικαστικούς, που ανθίζουν και ανοίγουν τα φτερά τους σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή την πλευρά της Μεσογείου εξερευνά η Vogue Greece Ιουνίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου με την Καθημερινή, ένα τεύχος βουτιά στα νερά της καλοκαιρινής μόδας μέσα από μια κινηματογραφική ιστορία που εμπνεύστηκε ο Creative & Fashion Director της Vogue Greece Νικόλας Γεωργίου και ενορχήστρωσε ο κορυφαίος φωτογράφος Phil Poynter στο τοπίο της Μεσσηνίας.

Η Vogue Greece Ιουνίου συναντά τον ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Theo James, στο πρόσωπο του οποίου το Hollywood βλέπει έναν πολλά υποσχόμενο γοητευτικό σταρ. Τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το The Gentlemen του Netflix με την υπογραφή του Guy Ritchie, στη συνέντευξή του όμως με τον Βλάση Κωστούρο δεν παρέλειψε να μιλήσει φυσικά και για την Ελλάδα. «Ο Έλληνας παππούς μου ήταν ένας βαθιά μελετηρός άνθρωπος, θαυμαστής του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και όλων των άλλων αρχαίων φιλοσόφων. Με έμαθε να ενδιαφέρομαι για τις ιδέες της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, που έθεσαν τις βάσεις για τον σημερινό δυτικό τρόπο σκέψης. Σπουδάζοντας φιλοσοφία, ήταν κι ένας τρόπος να βρίσκομαι πιο κοντά στην Ελλάδα, την οποία πάντα θεωρούσα βασικό κομμάτι της ταυτότητάς μου. Το όνειρό μου είναι να γυρίσω κάποια στιγμή μια ταινία στην Ελλάδα και πραγματικά προσπαθώ πολύ γι’ αυτό!».

Στις σελίδες του τεύχους Ιουνίου θα ανακαλύψετε τις νέες φιλόδοξες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που ανοίγει αυλαία, μέσα από έναν πλήρη οδηγό που δημιούργησαν οι συντάκτες της Vogue Greece.

H Vogue Greece γνωρίζει τον Πολωνό σταρ της όπερας Jakub Józef Orliński, που έρχεται αυτό τον Ιούλιο στο Ηρώδειο, για να μας συστήσει πώς συνδυάζεται το λυρικό θεάμα με την σύγχρονη ποπ κουλτούρα. Ο ίδιος άλλωστε είναι κόντρα τενόρος και ταυτόχρονα breakdancer, χτίζοντας μια αντισυμβατική καλλιτεχνική περσόνα. «Θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία της όπερας και όχι του breakdance.Το breakdance είναι περισσότερο τρόπος ζωής για μένα και σίγουρα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην καριέρα μου ως κόντρα τενόρου, με την έννοια ότι με βοηθάει να διατηρώ μια σιγουριά στη σκηνή, να ελέγχω την παρουσία μου στον χώρο, να έχω απόλυτη επίγνωση του σώματός μου και της πνευματικής μου αντίληψης. Συνδυάζει ακροβατικά, μουσική και την προσωπική έκφραση», εξηγεί.

Η Βασίλισσα της disco και πρώην μοντέλο Amanda Lear περιγράφει στην Χριστίνα Πολίτη την ισχύρη επιρροή που άσκησε επάνω της ο θρυλικός David Bowie, πείθοντάς τη να ασχοληθεί με τη μουσική. «Η αλήθεια είναι πως ήταν ώριμες οι συνθήκες να αλλάξω κατεύθυνση, είχα βαρεθεί το μόντελινγκ. Και, πράγματι, ήταν εκείνος που με έπεισε να τραγουδήσω, επειδή θεωρούσε ότι είχα ενδιαφέρουσα φωνή. Ήμουν μαζί του δύο χρόνια στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη πριν ξεκινήσω την καριέρα μου στην disco, στη Γερμανία. H δισκογραφική μου εταιρεία εκεί ήθελε να με λανσάρει ως τη νέα Marlene Dietrich. Mε έπεισαν να κάνω τη φωνή μου πολύ πιο βαθιά από την πραγματική, και αυτό προκάλεσε όλη αυτή τη δημοσιότητα γύρω μου», δηλώνει.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνώς στον κόσμο της ομορφιάς, ο ελληνικής καταγωγής makeup artist James Kaliardos, αποκαλύπτει στη Βασιλική Παπαγεωργίου όσα τον εμπνέουν. «Κάποιες γυναίκες, εμπνευσμένες, φιλόδοξες, συχνά αυτοδημιούργητες, έχει νόημα να κυριαρχούν στη μόδα και την ομορφιά, ενώ κάποιες άλλες όχι, ας το παραδεχτούμε. Είναι άλλο να είσαι κάτι δυνατό και άλλο απλώς δημοφιλής», εξηγεί για την επέλαση των σταρ στην βιομηχανία.

Ο Satoshi Kondo, επικεφαλής σχεδιαστής στη γυναικεία συλλογή Issey Miyake, ανταποκρίνεται επάξια στον ρόλο του, χάρη στο ιδιαίτερα καινοτόμο πνεύμα του. Σε συνέντευξή του στον Filep Motwary περιγράφει την δημιουργική διαδικασία πίσω από την καλοκαιρινή του συλλογή. «Στο πλαίσιο της δημιουργίας της συλλογής για το φετινό καλοκαίρι, πήγα σε ένα εργαστήριο αρτοποιίας και έμαθα να πλάθω, να παρατηρώ τις ζύμες να φουσκώνουν και να παίρνουν μορφή, με σκοπό να μεταφράσω αυτή τη διαδικασία σε ένδυμα».

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιουνίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου με την «Καθημερινή».

«EURO – Πρόσωπα & Ιστορίες»: Η Ευρώπη στη σέντρα – Την Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»: «Vogue», «EURO πρόσωπα & ιστορίες», «Κ»-2

Πρόσωπα:

Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει για τον θρίαμβο του 2004 στην Πορτογαλία και ο Θωμάς Μαύριος θυμάται την πρώτη παρουσία της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το μακρινό 1980. Επίσης, ο Κιμ Βιλφόρτ μας μεταφέρει στο 1992 και την απίθανη πορεία της Δανίας, ενώ ο Φερνάντο Σάντος μοιράζεται τα συναισθήματά του για την κατάκτηση του Euro 2016.

Ιστορίες:

Πώς ξεκίνησαν όλα; Γιατί στις πρώτες διοργανώσεις συμμετείχαν μόνο τέσσερις ομάδες; Ποιος ήταν ο Γκίντερ Νέτσερ, ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το πέναλτι του Αντονίν Πανένκα και ποιες ήταν οι ισορροπίες πίσω από τη φοβερή Ολλανδία του 1988; Ιστορίες για τους μεγάλους πρωταγωνιστές, από τον Πλατινί μέχρι τον Ζαγοράκη, τους κυρίαρχους Ισπανούς και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φωτογραφίες:

Στιγμές από τα γήπεδα, τις κερκίδες, τους δρόμους. Μια πορεία από το 1960 μέχρι σήμερα μέσα από εικόνες.

«EURO – Πρόσωπα & Ιστορίες» κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Όλα είναι ρόδες: τεύχος αυτοκίνητο – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»

Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»: «Vogue», «EURO πρόσωπα & ιστορίες», «Κ»-3

Οδηγεί η νέα γενιά; Μια κουβέντα με 20άρηδες και 30άρηδες, για τη σχέση τους με το αυτοκίνητο: Έχουν; Οδηγούν; Τους ενδιαφέρει; Ή κάπου ανάμεσα στην ακρίβεια και στις περιβαλλοντικές ανησυχίες στράφηκαν στο περπάτημα, στο τρένο και στα ποδήλατα;

Πόσο εύκολο είναι σήμερα το ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Πού μπορούμε να φορτίσουμε την μπαταρία καθ’ οδόν, ποιο είναι το κόστος, τι χρόνος απαιτείται και πόσες στάσεις θα χρειαστούμε για να φτάσουμε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη;

Είναι απλή η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Ή αποτελούν τα νέα αυτά οχήματα έναν επιπλέον κίνδυνο για την οδική ασφάλεια; Παρακολουθούμε ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.

Η 18η εκδοχή της διεθνούς έκθεσης Auto China Beijing ήρθε να επαναβεβαιώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ένα κοινό μυστικό: τον κυρίαρχο ρόλο της Κίνας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αλλά και της ευρύτερης αυτοκινητικής αγοράς.

Πώς οι Ευρωπαίοι αριστοκράτες βρίσκονται πίσω από τις πρώτες μέρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού – μια σχέση με πολύ πάθος, αγάπη και αμέτρητες τραγικές ιστορίες.

Οι τελευταίοι «Σκαραβαίοι» στον πλανήτη: Η περίπτωση μιας γειτονιάς στην Πόλη του Μεξικού δεν μπορεί να ξεπεράσει το ιστορικό αυτοκίνητο.

Η ιστορία του στούντιο Pininfarina, που σχεδίασε μυθικά μοντέλα, άνοιξε νέους δρόμους στην αυτοκίνηση και τώρα προσαρμόζεται σε μια νέα εποχή.

Μια ματιά στα νέα μοντέλα που αναμένονται προσεχώς στην ελληνική αγορά, αλλά και σε όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα τους πρώτους μήνες του 2024.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT