Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Theo James στη Vogue Greece Ιουνίου – Την Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»

Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Theo James στη Vogue Greece Ιουνίου – Την Κυριακή 26/5 με την «Καθημερινή»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Theo James είναι ένας σταρ νέας κοπής, ταλαντούχος, χαμηλών τόνων και αρκετά αντισυμβατικός αν αναλογιστούμε πως απέχει συνειδητά από τα social media. Το παγκόσμιο κοινό τον γνώρισε καλύτερα μέσα από τον ρόλο του Eddie στη σειρά The Gentlemen του Guy Ritchie. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως είναι η ελληνική καταγωγή του, αφού το ολοκληρωμένο όνομά του είναι Theodore Peter James Kinnaird Ταπτικλής, με τον παππού του Νικόλα Θεόδωρο Ταπτικλή να έχει γεννηθεί στην Αθήνα.

Ο Theo James επισκέφτηκε τελευταία φορά την Ελλάδα με την ιδιότητά του ως πρεσβευτή καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στις ακτιβιστικές δράσεις και στους εράνους της οποίας έχει ενεργό ρόλο από το 2016, ευαισθητοποιημένος ιδιαίτερα αφού και ο παππούς του υπήρξε πρόσφυγας. «Οι Έλληνες κάνετε καταπληκτική δουλειά με την προσφυγική κρίση, τουλάχιστον σε ανθρώπινο επίπεδο, σε αντίθεση με τη χώρα μου, τη Μεγάλη Βρετανία, που δεν είναι καθόλου ανοιχτή στην εισροή εκτοπισμένων ανθρώπων. Δεν είμαι καθόλου περήφανος ούτε γι’ αυτό ούτε για το Brexit. Ήταν μια θλιβερή απόφαση για τους Βρετανούς. Βιώνω πολύ προσωπικά το Προσφυγικό, εξαιτίας της ιστορίας του παππού μου, αλλά και γιατί πιστεύω ότι πρέπει να παίρνουμε θέση απέναντι σε μια τόσο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», περιγράφει στη συνέντευξή του στο Βλάση Κωστούρο.

Όσο για τον ρόλο του στο The Gentlemen, δεν παραλείπει να αναφερθεί στον θαυμασμό που έτρεφε πάντα για τον Guy Ritchie και στο όνειρό του να συνεργαστεί μαζί του.  «Ο Ritchie είναι ένα πολύπλοκος τύπος. Μπορεί να είναι αναζωογονητικό και απογοητευτικό ταυτόχρονα να δουλεύεις μαζί του. Έχω μαθητεύσει στη σχολή του Old Vic Theatre και είμαι συνηθισμένος σε ελαφρώς απαιτητικές και παραδοσιακές μορφές προετοιμασίας, κάτι που με τον Ritchie έπρεπε να επανεξετάσω».

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιουνίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT