Προσκλήσεις στους Ερευνητές

Προσκλήσεις στους Ερευνητές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Προσκλήσεις στους Ερευνητές-1

Ο Άρης είναι ένα παιδί όπως όλα, που ζει μια ζωή σαν όλες τις άλλες. Αλλά ένα βράδυ που μοιάζει σαν όλα τα άλλα εμφανίζεται στο δωμάτιό του ένα μικροκαμωμένο κορίτσι, που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Ποιο είναι αυτό το κορίτσι;

«Είμαι μια Ευχή που έχει χαθεί. Κανείς δεν εμφανίστηκε να με παραλάβει! Όλες οι ευχές ανήκουμε σε Κάποιον, αλλά ο δικός μου Κάποιος δε με αναζήτησε!»

ο Άρης και η Ευχή θα ξεκινήσουν ένα παράξενο ταξίδι για να βρουν αυτόν τον Κάποιο. Η αναζήτηση θα τους οδηγήσει στη Χώρα των Ευχών και σε απρόσμενες συναντήσεις: στον κύριο με τα Χαμένα Στρογγυλά Γυαλιά που φτερνίζεται ενώ δεν είναι κρυωμένος, στον κύριο που ψάχνει στα Συρταράκια Απολεσθεισών Ευχών, στον Ξεδιαλυτή Μυστηρίων που θα διερευνήσει το μυστήριο, στον Ονειροκρατητή  που φυλάει τα ξεχασμένα όνειρα σε μια Αποθήκη  Ονείρων… Αλλά ο «Κάποιος» δεν είναι πουθενά!

• Κάθε Κυριακή, στις 12 μ.• Κείμενο-σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου

Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου

Ένα μικρό παιδί τρομάζει με τις βροντές  και τις αστραπές  και ζητά την αγκαλιά του Μπαμπάπ  και της Μαμάμ, που κοιμούνται αγκαλιά, σχηματίζοντας μία καρδιά που το Μπεμπέπ αιωρείται μέσα της. Θα μείνει για πάντα στην αγκαλιά τους; Ή θα γίνουν μια ζωντανή φωτογραφία που το κοιτά με αγάπη και το συνοδεύει σιωπηλά στην υπόλοιπη ζωή του; Μια μουσικοθεατρική παράσταση χωρίς λόγια, με ήχους και εικόνες.

• Κάθε Κυριακή, στις 4.45 μ.μ. • Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7,  τηλ. 210-3255444

Πινόκιο

Προσκλήσεις στους Ερευνητές-2

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας γέρος και μόνος μαραγκός, ο Τζεπέτο, έφτιαξε έναν ξύλινο κούκλο. Τον ονόμασε Πινόκιο, λες και ήταν αληθινό αγόρι, γιατί, αλήθεια, πόσο θα ’θελε να είναι αληθινός! Βάζει όλη του την τέχνη και τη μαστοριά στον ξύλινο κούκλο του και, πριν καλά-καλά τον τελειώσει, εκείνος αρχίζει να του μιλάει! Τι έκπληξη για τον Τζεπέτο! Μόνο που η έκπληξη δεν κρατάει πολύ, καθώς την ίδια στιγμή ο Πινόκιο αρχίζει και τις σκανταλιές, που θα βάλουν τον γερο-Τζεπέτο και τον Πινόκιο σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτό το διαχρονικό ιταλικό παραμύθι επέλεξε να παρουσιάσει φέτος το θέατρο «Ακροπόλ».

• Σάββατο 3 μ.μ. και Κυριακή 11.30 π.μ. και 3 μ.μ. • Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου


Θέατρο Ακροπόλ: Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 210-3643700

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή