ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Προσκλήσεις στους Ερευνητές

010214exo
010214mesa

Το αγόρι και η ευχή
proskliseis-stoys-ereynites0

Ο Άρης είναι ένα παιδί όπως όλα, που ζει µια ζωή σαν όλες τις άλλες. Αλλά ένα βράδυ που µοιάζει σαν όλα τα άλλα εµφανίζεται στο δωµάτιό του ένα µικροκαµωµένο κορίτσι, που δε µοιάζει µε κανένα άλλο. Ποιο είναι αυτό το κορίτσι;

«Είµαι µια Ευχή που έχει χαθεί. Κανείς δεν εµφανίστηκε να µε παραλάβει! Όλες οι ευχές ανήκουµε σε Κάποιον, αλλά ο δικός µου Κάποιος δε µε αναζήτησε!»

ο Άρης και η Ευχή θα ξεκινήσουν ένα παράξενο ταξίδι για να βρουν αυτόν τον Κάποιο. Η αναζήτηση θα τους οδηγήσει στη Χώρα των Ευχών και σε απρόσµενες συναντήσεις: στον κύριο µε τα Χαµένα Στρογγυλά Γυαλιά που φτερνίζεται ενώ δεν είναι κρυωµένος, στον κύριο που ψάχνει στα Συρταράκια Απολεσθεισών Ευχών, στον Ξεδιαλυτή Μυστηρίων που θα διερευνήσει το µυστήριο, στον Ονειροκρατητή  που φυλάει τα ξεχασµένα όνειρα σε µια Αποθήκη  Ονείρων… Αλλά ο «Κάποιος» δεν είναι πουθενά!

• Κάθε Κυριακή, στις 12 µ.• Κείµενο-σκηνοθεσία: Βάσια Παρασκευοπούλου

Η υπέροχη αγκαλιά της µαµάς µου
Ένα µικρό παιδί τροµάζει µε τις βροντές  και τις αστραπές  και ζητά την αγκαλιά του Μπαµπάπ  και της Μαµάµ, που κοιµούνται αγκαλιά, σχηµατίζοντας µία καρδιά που το Μπεµπέπ αιωρείται µέσα της. Θα µείνει για πάντα στην αγκαλιά τους; Ή θα γίνουν µια ζωντανή φωτογραφία που το κοιτά µε αγάπη και το συνοδεύει σιωπηλά στην υπόλοιπη ζωή του; Μια µουσικοθεατρική παράσταση χωρίς λόγια, µε ήχους και εικόνες.

• Κάθε Κυριακή, στις 4.45 μ.μ. • Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου

Θέατρο Θησείον: Τουρναβίτου 7,  τηλ. 210-3255444

Πινόκιο
proskliseis-stoys-ereynites2

Μια φορά κι έναν καιρό, ένας γέρος και µόνος µαραγκός, ο Τζεπέτο, έφτιαξε έναν ξύλινο κούκλο. Τον ονόµασε Πινόκιο, λες και ήταν αληθινό αγόρι, γιατί, αλήθεια, πόσο θα ’θελε να είναι αληθινός! Βάζει όλη του την τέχνη και τη µαστοριά στον ξύλινο κούκλο του και, πριν καλά-καλά τον τελειώσει, εκείνος αρχίζει να του µιλάει! Τι έκπληξη για τον Τζεπέτο! Μόνο που η έκπληξη δεν κρατάει πολύ, καθώς την ίδια στιγµή ο Πινόκιο αρχίζει και τις σκανταλιές, που θα βάλουν τον γερο-Τζεπέτο και τον Πινόκιο σε µεγάλες περιπέτειες. Αυτό το διαχρονικό ιταλικό παραµύθι επέλεξε να παρουσιάσει φέτος το θέατρο «Ακροπόλ».

• Σάββατο 3 µ.µ. και Κυριακή 11.30 π.µ. και 3 µ.µ. • Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Θέατρο Ακροπόλ: Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 210-3643700