Γαστρονόμος – Φεβρουάριος 2014

Γαστρονόμος – Φεβρουάριος 2014

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Μεγάλο αφιέρωμα η κουζίνα της Μάνης, λιτή, ευφάνταστη, βαθιά ελληνική.

Ακόμη πλούσιο γιορτινό τραπέζι για την Καθαρά Δευτέρα.

MEΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Ο Γαστρονόμος συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Προορισμός αυτή τη φορά η Μάνη. Η τοπική γαστρονομία χαρακτηρίζεται από λιτότητα και φαντασία, είναι ανόθευτη, κορυφαία έκφραση της ελληνικής cucina povera: οι Μανιάτες με μια χούφτα υλικά «σκάρωσαν» μια κουζίνα με γεύση εκρηκτική. Πού αλλού στον κόσμο κάνουν σαλάτα με πορτοκάλι, ξερό κρεμμύδι και ελιές; Πού αλλού φτιάχνουν μακαρονάδα με λίγη τριφτή μυζήθρα τσουρουφλισμένη σε μια πίκα λάδι και ένα αυγό μάτι;

-15 μοναδικές τοπικές συνταγές: πίτες στο τηγάνι, σύγλινα, κυνήγια, ψάρια σαβόρι, δίπλες και τηγανίδες, μακαρονάδα «τσουχτή», μανιάτικη ανοιχτή τυρόπιτα, κόκορας μπαρδουνιώτικος, κατσικάκι με μαράθια, ορτύκια με τραχανά, μπακαλιάρος σούπα αυγολέμονο κ.ά.

Ακόμη,

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, πλούσιο και γιορτινό. Αυτό το σαρακοστιανό τραπέζι κάνει τη νηστεία μόδα με επτά πρωτότυπες συνταγές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Πανεύκολη λαγάνα με ελιές, φαβόσουπα με πάπρικα, ταραμοσαλάτα με καυκαλήθρες αλλά και μακαρονάδα του «ψαρά» με φρέσκα θαλασσινά.

Επίσης, φρέσκες σαλάτες εποχής με τυριά

Πιάτα ημέρας από 1,50€ το άτομο

Χειμωνιάτικα πρωτότυπα γλυκά του κουταλιού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή