Προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους «Ερευνητές»

Προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους «Ερευνητές»

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους «Ερευνητές»-1

Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου: Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, τηλ. 210-3249829

Για πρώτη φορά, η ελληνική ποίηση συγκεντρώνεται και εκδίδεται σε ενιαία συλλογή, με τη νέα εκδοτική προσφορά της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Το περιεχόμενο των βιβλίων είναι πρωτότυπο και περιλαμβάνει βιογραφία-εργοβιογραφία του ποιητή στον οποίο θα αναφέρεται, καθώς και πλούσια ανθολογία των ποιημάτων του. Η σειρά αποτελείται από 14 τόμους και θα παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 12 από τους σημαντικότερους ποιητές μας. Κάθε εβδομάδα, θα κυκλοφορεί μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της  Κυριακής ένας πολυτελής τόμος, ο οποίος θα συνοδεύεται από CD με ηχητικά αποσπάσματα, όπου ο ίδιος ο ποιητής ή κάποιος μελετητής του απαγγέλλει  αποσπάσματα από το έργο του.  

Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα…

Προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους «Ερευνητές»-2

Στη δυστυχισμένη πολιτεία Σαρλενάκ ένα κορίτσι φέρνει χαρά και ευτυχία. Οι κάτοικοί της θέλουν να την ανταμείψουν, να της προσφέρουν ό,τι ζητήσει. Και εκείνη το μόνο που δέχεται να πάρει για την πράξη της αυτή είναι μια απλή βελόνα! Στη σκηνή βλέπουμε κούτες να μετατρέπονται σε βάρκα, σε αυτοκίνητο, σε πύλη παλατιού. Ένα γάντι και ένα καπέλο να αποκτούν φωνή και να αφηγούνται το παραμύθι. Αλλά για να δημιουργηθεί όλη αυτή η «μαγεία», βάζετε… το ραβδάκι σας κι εσείς, οι θεατές! Μάλιστα, δίνετε το δικό σας τέλος σε αυτή την ιστορία.

Σκηνοθεσία, σύλληψη, δραμ. επεξεργασία, ερμηνεία: Αριστέα Κοντραφούρη. • Κυριακή 5 μ.μ. • παραστάσεις για σχολεία: τηλ. 210-5763246, 6945-252935, 6945-394448 • Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής: Αγ. Όρους και Κων/πόλεως 115 (μετρό «Κεραμεικός»), τηλ. 210-3425637

Προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους «Ερευνητές»-3

Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη. Σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα. • Κυριακή 11.30 π.μ. και 3 μ.μ. • Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210-9315600

Προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια στους «Ερευνητές»-4

∆ύο διαφορετικοί κόσμοι, που θα τους ενώσει η δύναμη της πραγματικής αγάπης, πρωταγωνιστούν στο κλασικό αριστούργημα του Όσκαρ Ουάιλντ, το οποίο ζωντανεύει σε μορφή μιούζικαλ στη σκηνή του θεάτρου Αργώ.  Ο ψαράς Αργύρης ζει στη στεριά, ενώ η όμορφη γοργόνα Ιρίνα στο βυθό της θάλασσας. Κάποια στιγμή συναντιούνται και ο Αργύρης μαγεύεται από τη μελωδική φωνή της. Τόσο πολύ του αρέσει η φωνή της Ιρίνας, που θέλει να την ακολουθήσει παντού. Όμως, για να ζήσει μαζί της στο υδάτινο βασίλειο, πρέπει να απαρνηθεί την ψυχή του! Και αυτό κάνει. Τελικά μήπως ο ψαράς Αργύρης έκανε λάθος; Μήπως η ψυχή είναι απαραίτητη για την ευτυχία; Η απάντηση θα δοθεί στη σκηνή, σε ένα μαγικό ταξίδι παρέα με ένα από τα πιο τρυφερά παραμύθια του κόσμου. Η ιστορία του ψαρά και της Ιρίνας είναι ένας ύμνος στη δύναμη της αγάπης, της φιλίας, της ισότητας, που τονίζει τη σημασία της καλλιέργειας του εσωτερικού μας κόσμου και της ψυχής μας.

Θεατρική 
απόδοση-σκηνοθεσία: Μιχάλης Κουκουλομμάτης • Θέατρο Αργώ: Ελευσινίων 15 (στάση μετρό Μεταξουργείο), 
τηλ. 210-5201684-5

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή