Εικαστικά εργαστήρια: «Μέσα στο μυαλό του καλλιτέχνη»

Εικαστικά εργαστήρια: «Μέσα στο μυαλό του καλλιτέχνη»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Da Vinci στο dada!

DΑ, στα ρώσικα, σημαίνει ΝΑΙ.

DA VINCI στην παγκόσμια γλώσσα της τέχνης σημαίνει… έναν σπουδαίο καλλιτέχνη!

Ο Da Vinci, ζωγράφος και εφευρέτης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της τέχνης. Ένα σπουδαίο έργο του είναι η «Μόνα Λίζα» ή «Τζοκόντα». Αν δεν την ξέρετε ως ζωγραφιά, τότε σίγουρα θα την έχετε συναντήσει ως σοκολατάκι!

Η «Μόνα Λίζα», ίσως το πιο γνωστό πορτρέτο στην ιστορία της τέχνης, θα είναι ο οδηγός σας. Η κοπέλα που δεν έχει φρύδια και χαμογελάει, στις αρχές του 20ού αιώνα φόρεσε μουστάκια από έναν ανατρεπτικό καλλιτέχνη, τον Μαρσέλ Ντισάν, σημαντικό εκφραστή του dada κινήματος. Έτσι, με αφετηρία αυτό το έργο της Αναγέννησης, θα ζωγραφίσουμε, θα κάνουμε κολάζ και θα «μπλέξουμε» το πορτρέτο μας με το δικό της. Ένα ταξίδι με πυξίδα την τέχνη και το παιχνίδι της!

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

1. Προβολή με έργα του καλλιτέχνη και τη «Μόνα». Ζωγραφική με μολύβια και ξυλομόλυβα. 2. Ακουαρέλα. 3. Κολάζ. Θα «(μ)πλέξουμε» το πορτρέτο μας με αυτό της «Μόνα», με τη βοήθεια του κολάζ. 4. Ψωμένιες Τζοκόντες! Θα φτιάξουμε γλυπτικές Τζοκόντες από ζύμη και θα… φάμε σοκολατάκια με τη «Μόνα»! 5. Ζωγραφιές με ακρυλικά.  Θα ζωγραφίσουμε σε τελαράκια, με τέμπερες ή ακρυλικά. 6. Θα γράψουμε την ιστορία: Πώς η «Μόνα» έμεινε μόνη και έγινε σοκολατάκι;

 

Ιδέα-Διοργάνωση προγράμματος: Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Διευθυντής CHEAPART

Ιδέα, επιμέλεια, υπεύθυνη εικαστικός θεματικών εργαστηρίων: Άντζι Καρατζά

Επόμενα προγραμματισμένα εργαστήρια:

Ιμπρεσιονισμός. Πρόγευμα στη χλόη. Ένα… καθαρά ανοιξιάτικο έργο τέχνης, γνωστό για τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην εποχή του, θα γίνει η αφορμή να μάθουμε για το πρώτο κίνημα μοντέρνας τέχνης και να… «ντύσουμε το γυμνό»! Ζωγραφική, γλυπτική με γύψο και ρούχα, κατασκευή ομαδικού έργου. Κυριακή 4, 11, 18, 25 Μαΐου, 2014

Ντανταϊστές. Πορτρέτα ντανταϊστών, του πιο επαναστατικού κινήματος στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης. Το παράλογο, φωτογραφία και τεχνικές.

Νίκι ντε Σεν Φαλ. Χαρτοπολτός. Γλυπτά με χαρτοπολτό. Θα ντύσουμε κούκλες, παπούτσια και άλλα αντικείμενα με εφημερίδες και θα τα ζωγραφίσουμε.

Τινγκελί. Μηχανικά κολάζ.

info

Πρώτος θεματικός κύκλος: Κυριακή 16, 23, 30 Μαρτίου, 6 και 13 Απριλίου, 11.30 π.μ.-13.30 μ.μ. Για παιδιά 8-12 ετών.

Τα παιδιά 5-7 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κάθε Σάββατο τις ίδιες ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα εργαστηρίων «Από τον Da Vinci στο dada!» καλείτε καθημερινά Δευτέρα-Κυριακή στο 210-6833620.

• CHEAPART.HALANDRI: Στρατάρχου Παπάγου 13, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6833620, http://cheapart.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή